Syksy

Taas on muutama päivä mennyt ihan huomaamatta.

Täälläkin huomaa että syksy on tullut, joskaan ei onneksi ihan niin selvästi kuin kotosuomessa. Paitsi katusoittajien saapumisesta, sen huomaa myös öiden viilentymisestä. Öisin on ollut nyt n.18 astetta ulkona, ja pelkän lakanan lisäksi on peitoksi saanut napata myös viltin tai pussilakanan. Aika tissiposki tulee äkkiä suomalaisesta kun pääsee tänne etelään; kylmää on valitettu monta kertaa, ja yleensä mittarissa on kuitenkin 20 astetta tai enemmän. Sisällä jo 23 astetta tuntuu viileälle, vaikka kotosuomessa siinä lämpötilassa tuskaili kuumuutta. Ajat muuttuu 🙂

Toki eroa varmaan on myös siinä onko täällä merenrannan lähellä vai Suomen sisämaassa. Päivisin on kyllä edelleen ihanan lämmin, vaikkei ihan kolmeakymmentä (onneksi) olekaan enää ollut. Täällä rannikolla paistaa edelleen ihan joka päivä, vaikka hetken saattaa päivällä olla pilvistäkin. Muuten syksyn tulosta ei kyllä sitten ole tietoakaan, linnut laulaa ja kukat senkun kukkii. Päivä toki täälläkin lyheni illasta, täälläkin kun on edelleen tuo kirottu kellojensiirtotapa: nyt tulee iltaisin pimeä jo seitsemän aikaan.

Vielä muutaman kerran käydään espanjan tunneilla Idea Language Schoolilla. Meidän ope vaihtui, ja olipa aika haastava eka tunti kun ope puhuikin pelkkää espanjaa, tosi nopeasti ja vielä mantereen murteella. Jollain lailla kuitenkin päästiin vauhtiin ja todettiin että nyt vaan tarvii oppia. Seuraavaksi kerraksi oli ope saanut selkeästi palautetta liian vaikeasta opetuksesta (vaikkei siitä edes valitettu) kun puhuikin lähes pelkkää englantia ja espanjaksi käytiin läpi vain muutamaa päätettä koko tunti. Laitettiin toivetta seuraavalle tunnille josko koitettaisiin taas opetella puhumaan espanjaa, sille taidolle olisi edelleen tosi paljon kysyntää.

Eilen käytiin koko päivän reissu San Sebastianissa. Tavattiin suomalainen pariskunta jotka ovat asuneet saarella 15 vuotta. Heiltä saatiin hyviä vinkkejä ja yhteystietoja, ja kuultiin tarinoita heidän ajastaan täällä. Lisäksi käytiin hakemassa lisää potentiaalisia työyhteystietoja sekä rautakaupassa ja sähköhammasharjaostoksilla (vihdoin).

Sieltä ajettiin taas katsomaan paria myytävää tonttia. Nyt löytyi kyllä aika mieleinen paikka, missä on vanhasta talosta vielä osa seinistä pystyssä. Oli hiljaisella ja kauniilla paikalla, ja voitiin helposti kuvitella meidät sinne asumaan. Tosin lähimpään kauppaan on 8km hyvinkin pientä ja kiharaa tietä ja ravintolaan aika sama, ja tontti on myös melkoisen hintava siihen nähden ettei taloa ole juurikaan jäljellä. Kiinnostava joka tapauksessa. Tähänkin kuitenkin pitäisi saada oma tila Suomesta myytyä ensin, ennenkuin päästään pihaan edes telttailemaan.

Jos ei lähiaikoina päästäkään hieromaan kauppaa mahdollisista löydöistä, alkaa ainakin selventyä mistä halutaan tontti tai asunto ostaa ja mistä ei. Meille saaren pohjoisosa on jo aika poissuljettu alue, vaikka siellä hintataso onkin edullisempi. Siellä on vihreää ja tosi kaunista, mutta sää on kosteampi ja tuulisempi etenkin talvella. Saaren keskiosaa jo hetki harkittiin kun löydettin se hieno tontti Chipudesta, mutta nyt tiedetään että siellä voi talvella lämpötila käydä nollassa ja sataa räntääkin, eli ei todellakaan sinne. Täällä vuorien ansiosta säätila vaihtelee rannikon ja saaren keskiosan, sekä myös eri ilmansuuntien välillä aika paljon, ja paljon on merkitystä myös sillä onko paikka alhaalla laaksossa vai ylempänä kanjonin rinteellä. Maisemat ovat upeat kaikkialla, mutta paljon on muita liikkuvia osia joihin perehtymistä jatketaan edelleen. Oma suosikkini on edelleen Valle Gran Reyn rannikko katusoittajineen ja maisemineen, mutta se on aika monen muunkin suosiossa, joten halpoja ja upeita tontteja ei ole liikaa tarjolla (jos lainkaan). Täällä on etenkin saksalaiset ehtineet jo napsia parhaita paikkoja haltuunsa.

Ajettu tontinkatsomisreissulta yli 20 km, ja tuollahan se näkyy lähes keskellä kuvaa edelleen 🙂 Huomaa lähestyvät pilvet.
Tämän kuvan jälkeen koko saaren keskiosan oli toinen toistaan järeämpää pilveä minkä läpi ajella.

Tänään oli aikataulutettu päivä: aamulla vietiin auto taas huoltoon, jos nyt saataisiin ilmastointi toimimaan. Turbon korjaus on päätetty jättää siihen kun tila on myyty, hyvin on pärjätty ilmankin. Ensitieto oli että menee puolisen tuntia, joten lähdettiin lenkille. Kolmen vartin päästä lähdettiin kävelemään kotiin muutaman kilsan alamäkeä, kun ei Caddy ollut vielä saanut katsettakaan osakseen. Myöhemmin tuli viestiä ettei ilmastoinnin kompura olisikaan rikki vaan vain jokin painekytkin, joka on nyt tilattu ja saattaa saapua perjantaina. Olispa hyvä, päästäisiin ehkä halvemmalla. Suomessa meidän korjaaja tiesi kehua että täällä yleensä korjataan osa eikä vaihdeta sitä kokonaan niinkuin Suomessa olisi tehty, mikä vaikuttaa laskuun huomattavasti.

Vuokraemäntä tuli käymään kun päästiin kotiin, oli sovittu vuokranmaksutreffit jo etukäteen. Kyselivät meidän suunnitelmia tammikuun puolen välin jälkeen, sinne asti kun on varattu tämä asunto. Olipa vaikea vastailla, moneltakin kantilta. Ensinnä tuo rajallinen kielitaito… toisekseen ei ole hajuakaan meidän suunnitelmista keväälle. Ajateltiin alunperin että jos ei mitään omaa vielä saada siihen mennessä hankittua, etsittäisiin asunto ns. pitkäaikaisista vuokra-asunnoista, mutta ei koiran kanssa välttämättä löydä paljon tätä halvempaa niistäkään, kun vuokrahinnan päälle tulee sähkö- ja vesimaksut. Sikäli houkuttaisi varata tämä pidempäänkin nyt kun vielä voisi, mutta ei ole vielä myöskään tietoa löydetäänkö täältä tarpeeksi töitä vai pitäisikö niiden perässä lähteä kohti pääkaupunkia. Ja takaraivossa on toki myös pieni toive että saataisiinkin tuo oma tila myytyä ja voitaisiin alkaa hieroa kauppaa siitä omasta paikasta…

Huomenna luvassa kieliopiskelua, työnhakua joka pari päivää jäi vähän muiden hommien varjoon ja tilan myyntiin liittyviä juttuja, se kun siirtyykin jo nyt välittäjältä takaisin meidän omiin käsiin.

Vuokraemännän terveiset

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa