Uusia kuvioita ja vanhoja haasteita

Tammikuu etenee. Päivisin on edelleen lämmintä mutta illat ja yöt ovat viileitä, kylmimmillään ollut aamulla reilu 14 astetta… Myös joinain sadepäivinä voi lämpötila jäädä alle 20 asteen mutta yleensä on kyllä lämpimämpää. Kevättä odotellessa.

sateenkaari

Vuodenvaihteen myötä on tullut uusia jännittäviä työkuvioita. Olipa jännittävää ja opettavaista käydä treenaamassa siivousta majoitustiloissa joissa kaikki tehdään ihan just viimeisen päälle, petivaatteiden ja pyyhkeiden viikkauksesta astioiden kiillotukseen. Tässä paikassa tehdään kaikki todella tarkasti ja huolella tähdäten siihen että asiakkaan paikalle saapuminen olisi mahdollisimman onnistunut. ”It’s the little things, you know” -sanoi paikan omistaja, joka yleensä tekee hommat itse jotta ovat tarpeeksi hyvin tehtyjä. Täällä en aloita töitä sen vakituisemmin, mutta luvassa on tuurauksia omistajien poissaollessa, toivoen että aikataulut osuvat yksiin. Hyvää oppia tulevaa varten.

Toinen uusi homma, tai enemmänkin ehkä hyödyllinen harrastus josta hiukan kuluja korvataan, on paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen, proanimalgomera.com auttaminen kissojen pyydystämisessä. Täällä laki määrää että kissa saa ulkoilla vain jos sillä on siru ja se on steriloitu. Aiemmin olen jo kirjoittanutkin ettei täällä juuri näy kulkukissoja tai -koiria, se on tämän yhdistyksen hyvän työn tulosta. Silti, etenkin jos tietää mistä etsiä, myös täällä on vapaana steriloimattomia villikissoja. Niitä olisi nyt tarkoitus koittaa pyydystää loukkuihin ja viedä eläinlääkäriin steriloitaviksi. Steriloinnin ja vet-checkin jälkeen kissat joko palautetaan sinne mistä napattiinkin tai otetaan talteen yhdistyksen tiloihin. Nämä ovat pääosin hyväkuntoisia ja joku niitä kaikkia ruokkiikin, mutta lisääntyähän niiden ei luonnossa tarvitsisi ollenkaan. Kun kissa steriloidaan siltä napataan samalla pieni pala pois vasemman korvan kärjestä -tämä on aika yleisesti maailmalla käytetty merkintätapa, niin on mahdollista tsekata aremmankin kissan tilanne ilman että tarvitsee turhaan pyydystää ja kiikuttaa lääkäriin.

Tämä on tosin ikävän iltapainotteista hommaa, kun meidän kylässä on eläinlääkäri paikalla vain iltaisin, mutta aion auttaa näissä niin kauan kun tuntuu sopivan aikatauluihin eli muiden töiden tilanteen mukaan. Sen verran hyvää työtä täällä on jo asian kanssa tehty, ettei pyydystettäviä kissoja joka nurkalla kulje kuitenkaan. Tähän hommaan on nyt saatu oppia, tietoa ja kontakteja ja kerätty tarvikkeita, huomenna alkavat varsinaiset ”kissatreffit”.

Tuolta eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta muuten löytyy myös mahdollisuuksia yhdistyksen toiminnan tukemiseen -vapaaehtoistyöhön tai adoptointiin matka on Suomesta vähän pitkä mutta tämäkin yhdistys auttaa eläimiä lahjoitusvarojen turvin, SanSebastianin turvatalossa on aika lauma kissoja ja koiria ruokittaviksi ja hoidettaviksi. Yhden villin kissan sterilointi täällä maksaa n.80e.

Kuvituskuvana meidän pihapiirissä kulkeva kissa jonka korvassa näkyy myös tuo steriloidun merkki. Yhdennäköisyys meidän entisen tallikissan Viirun kanssa on ihan uskomaton.

kissa

Muuten ei juuri uutta meidän elämässä -edelleen koitetaan järjestellä oman työnteon virallisuuksia ja ajoneuvojen rekisteröintiä sekä opiskella espanjaa -vaikuttaa aika loputtomille hommille kaikki näistä 🙂

Gomeraa, tai oikeastaan kaikkia Kanariansaaria, koitetaan kovasti nyt mainostaa kaikenmaailman matkamessuilla jotta saataisiin lisää turisteja ja sen myötä tuloja -tätä seurataan täällä hiukan kauhulla, kun luultiin tulevamme saarelle jossa ei olisi massaturismia. Aika näyttää miten paljon paikka muuttuu jos turistimäärä kovasti kasvaa. Vielä edelleen saari on upea, vaikka rannalle mennessä ihmisiä onkin jo ajoittain meidän makuun liikaa.

Ja hei, loppukevennykseksi ihan pakko laittaa vielä kuva haikarasta kauppareissun varrelta -hieno lintu! Ihan viereen se ei päästänyt, mutta saapasteli kaikessa rauhassa pitkin tyhjää tonttia tien vieressä.

t

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa