Auringonlaskuja, kissoja ja byrokratiavertailua

…siinä viimeaikojen puuhat työn ohella, noinniinkuin pääpiirteittäin.

Edelleen on jatkettu perinnettä rannalla ravintolassa syömisestä aina lauantaisin. Itselleni tähän ohjelmaan kuuluu olennaisena osana auringonlaskun seuraaminen meren aaltojen säestämänä, kumpaankaan ei vaan kyllästy. Syksyisin täällä ovat auringonlaskut yleensä upeimmillaan, ja pari aika hienoa on jo nähty. Lauantaista ravintolatarjontaa tämä toki vähän rajoittaa kun ei sisätiloihin/sisämaahan voi mennä, mutta ei auta 🙂

Veden taidetta rantahiekassa
Rantaillallinen: Pizza Gomera almogrote-juustotahnalla, avokadolla ja rucolalla toimii.

Syksyn ajan on myös autettu ProAnimal Gomera -yhdistystä kissojen ruokinnassa. Täällä on tosiaan villikissojen kanssa toimittu niin, että kaikki havaitut pyydystetään ja steriloidaan, minkä jälkeen saavat palata sinne mistä ne napattiin. Tässä puuhassa autettiin viime talvi enemmän tai vähemmän aktiivisesti (Kissa(ma)isia päiviä – Pieni Talo Gomeralla). Näitä kissoja ruokitaan joka ilta, jotta ne eivät metsästäisi niin paljoa. Uusia koteja etsiviäkin kissoja yhdistyksellä toki on jemmassa riittävästi, muttei ole realistinen ajatus, että kaikki arat aikuiset kissat päätyisivät kenenkään kotiin. On ollut aika elämys mennä tyhjälle tontille jossa ruokintapaikka on, kun joka kiven takaa nousee korvia ja yhtäkkiä paikalla onkin 16 kissaa. Aikamoista. Tässä hommassa piti autella nyt syksy kun ”vakiruokkijat” ovat vielä kesänvietossa muualla, mutta tarjouduin myös jatkamaan hommaa, yhtenä iltana viikosta voi ihan hyvin ihastella kissoja.

Autosäätö on jo tavallaan rauhoittunut (joskin tällä hetkellä ko.auto on korjaamolla tutkimuksissa). Meidän autohan saatiin vihdoin Espanjan rekisteriin jo viime kuun lopulla, mutta nyt onkin jatkunut säätö Suomen rekisteristä poiston kanssa 🙂 Espanjan byrokratiaa kun usein parjataan, niin eipä taas ole Suomenkaan vastaava ollut ripeimmästä päästä. Elokuun lopulla ilmoittelin Trafiin että auto on nyt rekisteröity tänne, ja pyysin maksettuja autoveroja palautukseen. Kun puhelimella pääsi vihdoin läpi, käskettiin laittaa mailia. Mailiin tuli heti viikon päästä vastaus että laittamani jpg-kuvat papereista eivät kelpaa vaan niiden pitää olla liitetiedostoina. Muuttelin jpg:t pdf:ksi ja lähetin uudestaan. Taas tuli heti viikon päästä vastaus jossa pyydettiin laittamaan rekisteriotteen taustapuolestakin kuva. Tämä kuva toki oli jo edellisessä sähköpostissa mukana, mutta lähetin sen kiltisti uudestaan. Taas odoteltiin viikko (tuntuu olevan vakiaika vastaamiseen trafi.comilla), jotta tuli kuittaus että nyt on kaikki kuvat ja auto poistettu liikennekäytöstä. Maksunpalautusta taas piti pyytää toisesta mailiosoitteesta johon laitoin postia viime torstaina, ehkä jo tulevana torstaina saan siihen taas jonkun vastauksen 😀

Vakuutuksen lakkautus meni saman aikataulun mukaisesti, autoa ei voinut itse poistaa liikennekäytöstä jotta verot saisi poikki takautuvasti, ja vakuutus katkesi siis vasta nyt kun trafi oli valmis homman kanssa. Ei onneksi mennyt ihan kuukauttakaan.

Tällävälin käytiin Gomeralla säätämässä autoveroasioita; kun auto rekisteröitiin tänne, paperista puuttui sen päästölukema, ja jouduttiin maksamaan maahantuontivero siksi kalleimman päästöluokan mukaan. Nyt saatiin paperi korjattua käymällä katsastuskonttorilla insinööriltä saamamme uuden paperin kanssa. Katsastuskonttorin leiman kanssa mentiin suoraan Haciendan toimistoon kyselemään veron alennusta, joka onnistuikin muitta mutkitta, raha tulee takaisin tilille mutta varoittivat että siinä voi kestää. Nyt saadaan jännittää tuleeko ensin täkäläinen vai Suomalainen veronpalautus -suomalainen rahanpalautuspyyntö sai 3 viikkoa etumatkaa mutta saa nähdä riittääkö se 🙂

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Auringonlaskuja, kissoja ja byrokratiavertailua”

  1. On kyllä todella upeita auringonlaskuja! Kuulostaa todella hyvältä tuo, miten villikissojen kanssa siellä on toimittu. Mutta heh, joo ei ole Suomenkaan byrokratia sieltä helpoimmasta päästä. Mahtavaa joka tapauksessa, että asiat kuitenkin etenee!

  2. Onko muuten auton vakuutuksissa ja muissa maksuissa paljon eroa Suomen hintoihin (+/-) ?

    1. Kyllä auton vakuutukset ja verot on periaatteessa Suomea halvempia, joskin verot menee päästöluokan mukaan ja vakuutusten bonusten keräys alkaa nollasta…
      Rekisteröintiprosessiin sai kyllä rahaa palamaan mutta sitä en osaa Suomeen verrata.

Vastaa