Syksy

Tänne on selvästi saapunut syksy. Yölämpötilat on laskeneet kahteenkymppiin, mutta päivällä on onneksi edelleen ihanan lämmin, ajoittain liian kuumakin. Lämpöön tottuneelle tuo 20 astetta on sellainen että aamulla ja illalla saa kaivaa esiin pitkähihaisen ja villasukat… (Jarmo kommentoi tähän että on liioittelua, normaalit sukat kuulemma riittävät. Villasukat on vaan helpompi napata jalkaan kun normaalisti on paljain jaloin, eli mennään niillä). Sadetta on saatu vasta kerran, mutta keskellä saarta on satanut jo useamminkin. Tämä saarihan näyttää aina Teneriffalta katsottuna olevan pilvien peitossa, mutta vaikka saaren keskiosa on useimmiten pilvessä, ainakin talvella, rannoilla paistaa lähes aina.

Syksy on tuonut mukanaan lisää väkeä, talviasukkaita ja turisteja tänne jo nyt, ja lisää tullee koko ajan kun talvi etenee. Tämä tuo tullessaan jokusia ongelmiakin, mutta teen niistä ihan erillisen postauksen jossain vaiheessa. Myös pakolaisten tulo veneillä saarille on jatkunut ennätyksellisen suurena, vaikkei se varsinaisesti syksyyn liitykään. Täältä pakolaiset siirtyvät Teneriffalle ja siitä eteenpäin en vielä tiedä mitä heille kaikille tapahtuu.

Syksy tuo tullessaan myös ihan mielettömän upeat auringonlaskut. Niistä alkaa olla puhelimella kuvia aika paljon, pakko laittaa muutama niistä tänne taas talteen. Pahoittelen kuvaspämmiä 🙂

La 21.10.
La 21.10.
Pe 27.10.
Pe 27.10.
La 28.10.
La 28.10.
Tänään 29.10. kotiterassilta

Mangokausi päättyi, harmi. Nyt ”oma” pieni mangotarha on ollut käytössä vain Jarmon lukunurkkauksena. Muualla laaksossa appelsiinit ja mandariinit kypsyvät ihan kohta, banaanikausihan taitaa olla ihan ympäri vuoden.

Tiesitkö että banaanit kasvavat tertuissa nokka ylöspäin?

Meidän arki on jatkunut aika tasaisena, töitä on molemmilla kivasti. Alkavalla viikolla saan siskoni tänne kylään, tätä on odotettu aika innolla. Tarkoitus on pitää itsekin lähes lomaa tuo viikko ja puuhata kaikkea mukavaa paikan esittelyn ohessa. Tänään sunnuntaina törsättiin reippaan työviikon päätteeksi ja testattiin paikallisen bistron brunssi, jota olen vierestä aiemmin katsellut. Tarjolla on tuoretta mehua, erilaisia hedelmiä maistiaispaloina, sämpylöitä, ja valinnan mukaan juustoja ja/tai lihatuotteita. Tämä ei ollut milläänlailla halpa täkäläisiin hintoihin suhteuttaen, lähes 30e kahveineen kahdelta henkilöltä riittäisi myös ihan kunnon ravintolaillalliseen. Täällä saa kahvilasta hyvän täytetyn toastin tai bocadillon parhaimmillaan muutamalla eurolla ja hedelmät on halpoja, mutta tuorepuristettu mehu on kallista (yleensä 3-4 euroa lasi), ja kahvikin maksaa kahvilassa usein yli kaksi euroa. Näiden brunssiannosten idea ja etenkin esillepano on mielestäni tosi kiva ja hinta sikäli ihan suhteessa. Ei kuitenkaan oteta tavaksi. (olis sen saanut shamppanjallakin, muttei sentään siihen lähdetty…)

Brunssin jälkeen käytiin uimassa, tosin vain pikaisesti kun meri oli syksyisen aaltoinen. Huomenna kutsuu taas työviikko.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Syksy”

  1. Kieltämättä auringonlaskut ovat upeita! Seuraavaksi muutama kuva myös auringonnousuista? Tykkään niistä yleisesti vielä enemmän. Tuo on kyllä mahtavaa, että eri hedelmien kausi on tiettyihin aikoihin, täällä kun satokausi on syksyllä ja sen ulkopuolella ollaan enemmän tai vähemmän tuntitarvikkeiden varassa.

    1. En kyllä heti pysty lupaamaan 🙂 En ole kovinkaan aamuihminen, ja lisäksi aurinko nousee saaren toiselta puolen, eli vuoret peittävät sen totaalisesti. Katsotaan jos joskus olisikin aamuretkellä sopivalla suunnalla 🙂

Vastaa