Fiestoilla

Viikko sitten päästiin pitkästä aikaa fiestoille. Gomeralla on tämän syksyn ajan ollut Fiesta Lustrales, San Sebastianin suojeluspyhimyksen Virgen de Guadalupen kunniaksi. Pääkaupungissa fiestat kestävät muutaman kuukauden, sisältäen jos jonkinlaista ohjelmaa; konsertteja joka lähtöön, kulkueita, motocross-esityksiä ja ties mitä. Nämä vaan on missattu kun olen havainnut kaikki kiinnostavimmat tapahtumat liian myöhään, ja ollaan oltu töissä. Nyt Neitsyen patsas kiertää saaren kaikki kaupungit, ja viikko sitten viikonloppuna oli Valle Gran Reyn vuoro.

Neitsyt saapui lauantaina veneellä edellisestä kaupungista papin ja muutaman saattajan kanssa, perässään muutaman veneen saattue. Pääkaupunkiin tämä saapui veneellä kotikappelistaan ns autiorannalta vähän isommin menoin, siellä sitä vastassa oli tuhansittain ihmisiä ja isot vastaanottojuhlallisuudet. Meilläkin oli saapumisen kunniaksi reipas ilotulitus ja hartaustilaisuuden tapainen satamarannalla heti saattueen saavuttua; puheita, musiikkiesityksiä ja lisää ilotulitusta. Sieltä patsas kannettiin kulkueessa toiseen päähän rantaa, tanssijoineen, lauluineen, rumpuineen ja kastanjetteineen, niinkuin aina fiestoilla. Me katseltiin patsaan saapuminen ja osa tuosta ensimmäisestä tilaisuudesta, ja nähtiin myös osa kulkueen matkasta (tuollainen kulkue ei kovin nopeasti kulje parin kilometrin matkaa).

Ave Mariaa satamanrannassa neitsyen saavuttua kaupunkiin
Pätkä kulkueen matkasta

Illalla palattiin rantaan jossa oli varsinaiset fiestakekkerit. Esiintymässä oli ensin iltayhdeksältä Ocho Orillas, ihan mielettömän hyviä muusikoita yksi kultakin kanariansaarelta. Tykkäsin paljon. Yhtään kuvaa tai videota ei kylläkään tullut todisteeksi, kuuntelu vei huomion täysin. Näiden jälkeen oli vielä kaksi perinteistä fiestojen latinopop-bilebändiä, joskin kuunneltiin niistä vain eka ja lähdettiin kiipeämään kotiin jo ennen illan viimeistä bändiä.

Sunnuntaina satuttiin paikalle juuri sopivasti kuuntelemaan lisää livemusiikkia, tällä kertaa esiintyjänä oli ihan huikea pikkupoika joka lauloi ihan täysiä ja isolla tunteella, ja vielä aivan superhyvin.

Esityksen päälle kirkko tarjosi kaikille punaviiniä ja paellaa (olis siellä limsaakin ollut), joiden jälkeen oli hyvä jatkaa matkaa rannalle. Vielä rannalle kuului hyvä espanjalainen livemusiikki ja ihmiset tanssivat tapatuma-alueella, sekä yksi taitava vanhempi pari myös rantahiekalla.

En ole koskaan ollut kovin (tai yhtään?) uskonnollinen ihminen, mutta nämä täkäläisen kirkon tapahtumat ovat kyllä varsin helposti lähestyttäviä.

Vähän punkkua ja paellaa kirkon piikkiin

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

4 comments on “Fiestoilla”

    1. Ovat tosiaan ihan hauskoja tapahtumia, kannattaa mennä katsomaan jos joskus sattuu lähiseudulle.

  1. Tuli käytyä La Gomeralla viime talvena ja oli kyllä aivan mahtava paikka. Niin hienoa lukea näitä juttuja ja nähdä kuvia eri paikoista. Paljonko vuokrat ovat Valle Gran Reyssä ja lähistöllä?

    1. Juu kyllä täällä kelpaa ihmisen olla. Vuokrat, samoin kuin asuntojen hinnat, on täällä nousseet nyt hurjasti turismin kasvun myötä. Taitaa lähellä rantaa halvemmatkin asunnot olla lähempänä tonnia kuin viittäsataa, kauempaa rannasta voi löytää edullisemmin, ehkä. Ongelmana alkaa olla että sydäntalvelle ei asuntoa löydä enää lainkaan ainakaan pidemmäksi aikaa, jos ei ole hyvissä ajoin varannut.

Vastaa