Hyvää itsenäisyyspäivää Suomeen täältä sohvan perältä

 6.12., Suomen itsenäisyyspäivä, sekä Día de la Constitución Española eli Espanjan perustuslain päivä.

Varsinaista itsenäisyyspäivää Espanjalla ei ole ollenkaan eli tämä lienee sitä lähinnä oleva päivä, päivä jolloin kansanäänestyksessä hyväksyttiin nykyinen perustuslaki vuonna 1978.

Täällä tämä päivä ei taida näkyä meidän elämässä kuin punaisena päivänä kalenterissa, ja kauppojen kiinniolona. Töitä tehtäisiin normaalisti, jos ei tarvitsisi sairastaa. Jarmo on tosin jo päässyt normaalisti töihin, minä en vieläkään.

Tauti on varsin ärsyttävä; nyt viikon jälkeen saa öisin yskiä ja niistää tarpeeksi ettei nukkua juuri ehdi, ja sitä saa jatkaa myös aamupäivän sohvalla. Kuumetta minulla oli kunnolla vain aluksi, silloin ekana iltana melkein 40, ja tokana 39. Sen jälkeen ei ole ollut kuumetta kunnolla ollenkaan muiden oireiden alettua, mutta aina iltaisin lämpö nousee vähän ettei vaan luulisi parantuneensa. Parin ekan kuumepäivän jälkeen olin jo olevinani terve, mutta sitten iskikin tää vitsin rähäköhätauti.

Riittäisi jo tämä kotona istuminen. Päivät menee pitkälti sohvalla, kunhan sängystä pääsee, yleisin aktiviteetti on ollut tietokoneen naputtelu ja pienet kotipuuhat; lukemiseenkaan ei jaksa keskittyä vaikka kesken olisi niin hyvä kirja kuin kieliopinnotkin. Yle Areenasta on katsottu kohta loputkin vanhat suomisarjat (suositus Hurmaavalle Joukkoitsemurhalle! 🙂 )

Sohvalta käsin maisema näyttääkin jo ihan vankilalle.

Jos jotain positiivista haetaan, on tullut opeteltua käyttämään tuoretta salviaa ja inkivääriä hyödyksi monella tavalla: inkiväärin ostin itse heti kun epäilin tulevani kipeäksi, ja salviaa lähetti Jarmon työnantaja samaan tarkoitukseen. Ruokiinhan molemmat tuntuu sopivan lähes miten vaan, ja aamukahvi on jo lähes vaihtunut inkivääri-salviajuomaan. Tätä tautia nuokaan ei vielä ole onnistuneet tappamaan, mutta oloa ne kyllä helpottaa. Öisinkin inkiväärinpala tuntuu auttavan yskänlääkkeitä paremmin, ja niitä sentään on ollut nyt kuutta eri laatua, sekä suomalaisia että täkäläisiä.

Pitkästä aikaa tehtiin myös pannupitsaa, kun ei ulos syömään ollut asiaa viikonloppuna. Meillä kun ei ole uunia on pitsakin tehtävä paistinpannulla, mutta se kyllä voittaa kaikki uunipitsat ihan heittämällä! Googlella löytyy helposti ohje, viiden minuutin pitsa johon tulee jugurttia, jauhoja, suolaa ja leivinjauhetta. Ainekset sekaisin ja pannulle, päälle tuorejuusto ja muut täytteet, ja on meinaan hyvä! Ja suht helppo ja nopeakin.

Täältä tähän, jatkan kalterien tuijottelua kotisohvalta.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Hyvää itsenäisyyspäivää Suomeen täältä sohvan perältä”

  1. Kuulostaa samalta taudilta, mikä jyllää täällä kotomaassakin. Kiitos pannupizzaohjeesta.
    Paranemista sinne sohvan sopukkaan.

  2. Inkivääriä tulee meillä käytettyä todella paljon, tykätään siitä kovasti. Salviaa ei niinkään. Pitääpä kokeilla joskus sitä, samoin tuota pannupizzaa.

    Sairastaminen on kurjaa, toivottavasti paranet pian.

Vastaa