Joulunodotusta (ja Calimaa..)

Täällä ollaan vihdoin päästy pois sohvan perältä, taudit alkaa olla selätetty pientä köhää lukuunottamatta. Tosin tänne iski jälleen sen sortin calima, että köhästä saataneen nauttia vielä tovi. Calima on ennenvanhaan ollut enemmän kesäkauden herkkuja, mutta tänä syksynä tuntuu että tänne on lentänyt calimajakso toisensa perään. Näin talvella calima nostaa lämpötiloja vain maltillisesti, muutaman asteen verran, mikä sinänsä ei haittaa. Ilman ne kuitenkin kuivaavat niin että luonto ei ilahdu. Toivotaan ettei tästä jaksosta tule niin pitkä että viime sateet menisivät ”hukkaan”. Tällä kertaa tuntuu (ja näyttää) sille että pölysumu on sakeampi kuin kertaakaan meidän aikana, ja ainakin näin vielä flunssasta köhäisenä tuon kyllä tuntee hengitysteissään. Vaikka sää muuten olisi ihanteellinen ulkoiluun, estää tuo pöly siis kuitenkin kaikenlaisen urheilun ja myös ylimääräisen ulkoilun. Koiraparka saa siis edelleen nauttia vain maltillisen mittaisista lenkeistä.

Valle Gran Rey ja meri
San Sebastian, taustalla siis pitäisi näkyä Teneriffa ja Teide
Valle Gran Rey

Joulukuu alkaa täällä näkyä valaistuksina ympäriinsä, pimeänaikaan nuo ovat oikein hauskan näköisiä. Muuten meillä ei yleensä joulua niin kovalla innolla odoteta, mutta nyt saadaan joululomaksi tänne perheen juniorit Suomesta, joten sitä on kyllä odotettu. Aattoa tullaan viettämään näillä näkymin kotona syöden jonkinlaista versiota jouluruuasta omalla terassilla. Allekirjoittaneen harmiksi ei peruna- tai lanttulaatikkoa ole täällä saatavilla, ja muidenkin jouluruokien puuttumisen voi hyvin selittää uunin puuttumisella. Saas nähdä jos sää sallisi joulu-uinnin, toivottavasti! Uiminen ja muukin rantailu on flunssan takia jäänyt liian pitkäksi aikaa, ja vesikin varmasti jäähtynyt tällä välin. Hiekka on kuitenkin vielä rannassa paikoillaan, eikä vielä muuttunut kivikoksi.

Luvassa on ensi viikon alkuun pieni ulkomaanloma naapurissa Teneriffalla, lasten lento saapuu sinne sunnuntaina vasta illalla. Majoitus siellä oli siis yhdeksi yöksi välttämätön, ja hyvän oloisen ja -hintaisen paikan löydyttyä päätettiin olla samalla vaivalla siellä toinenkin yö. Nyt majoitutaan lähellä Santa Cruzia, joten päästään hiukan paremmin tutustumaan myös tuohon pääkaupunkiin. Parin yön jälkeen tullaan tänne kotiin Gomeralle ja vietetään täällä loput parin viikon lomasta. Jarmo pitää tuon ajan pääosin joululomaa, ja itsekin pidän normaalia enemmän vapaapäiviä. Saas nähdä minkä verran tänne ehdin loppuvuonna kirjoittelemaan, mikäli en, niin hyvää joulun aikaa ja loppuvuotta jokaiselle tätä lukevalle!

(kuvat jouluvaloista otettu viikonloppuna ennen calimaa, sumuisemmat kuvat tänään ja eilen, keskellä päivää.)

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Joulunodotusta (ja Calimaa..)”

Vastaa