Sardiini on haudattu.

Eilen oli sardiinin hautajaiset ja karnevaalien päätöspäivä. Tästä traditiosta kirjoitin enemmän viime vuonna, tapahtuman tausta löytyy helposti Sardiinin hautajaiset – Pieni Talo Gomeralla.

Alla itse hautajaisten päätähti.

Kulkue oli hiukan pienempi kuin viime vuonna, johtuen ehkä osaksi siitä että saaren pohjoispuolella oli karnevaalikulkue yhtäaikaa. Kaupungin oma Batucada kuitenkin paukutti rumpuja komeasti, kovaa ja koko matkan, ja tosi upeita asukokonaisuuksia näkyi nytkin. Myös turisteja ynnämuita katsojia oli tälläkin kulkueella niin paljon, että hyvän valokuvan saaminen oli aikalailla mahdotonta, ilman että etualalla oli joku kulkueeseen kuulumaton.

Kulkuetta odotellessa. Hyvä esimerkki asukokonaisuuksista, todella arvostan ihmisten heittäytymistä!

Keli oli kylmä, alle 20 astetta, edelleen kova tuuli ja vettäkin tihuutti vaakatasossa aina välillä. Se on kuitenkin edelleen niin toivottu ilmiö, ettei pikku sade harmita vaikka olikin kylmä. Kulkue taivalsi taas hitaasti tuon pari km rantaa pitkin, kunnes silakka saatiin sataman rantaan poltettavaksi. Siellä on paloturvallinen paikka polttamiseen, ja palokunta silti valmiiksi odottamassa.

Sardiinin poltto oli tälläkin kertaa näyttävä projekti ilotulituksineen.

Shown päätyttyä alkoi ensimmäinen illan kolmesta bändistä soittonsa, Orquestra Tropin oli oikein hyvä; musiikkia mitä oli ihan pakko tanssia. Bändin vaihtuessa volyymi kuitenkin nousi ihan älyttömäksi ja musiikki muuttui sen verran popimmaksi että oli helppo lähteä talsimaan kotiin. Kekkerit taisivat ilman meitä jatkua vielä aamuneljään asti.

Nyt on sardiini haudattu ja voidaan taas palata arkeen.

Viime päivinä täällä on saatu vihdoin sadetta! Ei kovin paljoa, mutta useampana päivänä vähän. Uskoisin että luonto pääsee jo vähän elpymään, ja toivon että ylempänä ja/tai pohjoisessa olisi satanut sen verran että vesivarastoihin olisi saatu täytettä.

Meille saapuu taas vieraita Suomesta: huomenna mennään naapuriin Teneriffalle morjestamaan sukulaisia, ja heti perään haetaan sieltä tänne Gomeralle pari kaveria kylään. Tässä kuussa saadaan myös junnuvahvistukset taas tänne, eli tapahtumarikas maaliskuu tulossa.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Sardiini on haudattu.”

  1. Hienolta tapahtuma näytti tänäkin vuonna, vaikka hieman pienempi olikin. En tosiaan ymmärrä, miksi Suomessa ei ikinä ole mitään tallaista. Ehkä vielä joskus saadaan tännekin tämänkaltaisia tapahtumia.

Vastaa