Feliz año nuevo 2023!

Uuden vuoden alku: +25 ja aurinkoa, hiukan calimaa.

Vietettiin vuoden viimeinen ilta rannalla, syöden ja musiikin alkua odotellen.

rantakatu
Uudenvuoden aatto-ilta: tuulinen ja tyhjä rantakatu

Täällä lauantai on aina ollut se hiljaisin ilta rannalla (monilla turisteilla taitaa olla tulo/lähtöpäivä juuri lauantai). Ihmetystä aiheutti silti se että uudenvuodenaatto-ilta oli vielä normaalilauantaita hiljaisempi. Vain puolet ravintoloista oli auki, muusikoita ei ollut rannalla yhtäkään, eikä missään tapahtunut mitään. Tässähän toki taas vaan meidän aikataulut poikkesivat paikallisten vastaavista, kun oltiin syömisen jälkeen odoteltu jo itsemme väsyksiin, alkoi väkeä saapua paikalle. ”Keskustorin” soudcheck motivoi jatkamaan istumista vaikka tuuli tappoikin helteen tehokkaasti, ja vihdoin kymmeneltä alkoi musiikki soida. Kannatti odottaa -musiikki on aina vaan hyvää ja menevää, ja tanssia ilo seurata, etenkin vanhempien herrasmiesten vetäessä paremmin kuin itse tulen koskaan osaamaan.

teltta
Musiikin alkua odotellessa -tapahtuman alettua puhelin olikin jo laukussa 🙂
koira
Tämä kaveri jonotti aika sitkeästi nakki/juomakioskilla

Puoleksi yöksi tuli jo kiire kotiin, ja onneksi juuri ehdittiin koska ilotulitus oli vähintään riittävän äänekäs. Remu ei ole vielä koskaan joutunut uudenvuodenraketteja kuuntelemaan lähietäisyydeltä, ja menihän se paniikkiin. Ensimmäinen päivä meni koiraa lohdutellessa kun satunnaisesti paukkui yhä. Täällä on ihan samat keskustelut raketeista ja eläimistä kuin Suomessakin, ja kadonneiden koirien perään kysellään facebookissa tulitusten jäljiltä. Täällähän raketit ovat kuuluneet myös tuon neitsyt Marian patsaan vaellukseen lähes joka päivä, mutta siinä yhteydessä paukkumisen aika on kuitenkin rajallinen -eipä niitäkään ole kaikki koirat tai niiden omistajat silti arvostaneet.

Kotiparvekkeella koitin perehtyä aattoyönä espanjalaiseen tapaan hankkia onnea tulevalle vuodelle: vuoden vaihtuessa pitää joka kellonlyömällä syödä viinirypäle. Vinkkinä jos joku aikoo tätä toteuttaa: kivettömät rypäleet on varmasti käteviä. Vaikkei 12 rypälettä kuulostanut monelle, tuli siinä kuitenkin kiire siemeniä sylkiessä/pureskellessa, enkä tiedä menikö suoritus ihan kaikkien sääntöjen mukaan. Eli lisää epäonnea odotellessa?

Jarmon häälahjaksi saama salkku, kunniapaikalla olohuoneessa

Uuteen vuoteen suunnataan täällä kuitenkin toivorikkaina läheisten vierailua odottaen, uusia töitä etsien ja paperijuttujen etenemistä toivoen.

Täällä loppui vuodenvaihteeseen bensan ”hinta-ale”: hintojen nousu on osunut tännekin yhtälailla, ja siksi valtio maksoi joka bensalitrasta 20 senttiä, jolloin käyttäjälle jäi 1,60e/l maksettavaa. Tämän ei kuitenkaan koettu auttavan niitä jotka eniten apua tarvitsisivat (lienee totta?), joten nyt hinta nousi tuon 20 senttiä ja mietinnässä on muunlainen tuki tarvitseville. Ruuan hinta täällä on noussut 15%, bensan aiemmasta hinnasta mulla ei ole tietoa. Hintamuutos teki eiliselle aikamoiset jonot huoltoasemille. Meillä dieseliä kuluu onneksi sen verran vähän, ainakin toistaiseksi, ettei asialla ole kovin suurta merkitystä. Tämän tilalle on nyt tulossa ainakin ilmainen bussiliikenne säännöllisesti niitä käyttäville (yli 15x/kk).

Turistimäärä niin täällä kuin muillakin saarilla on nyt tosiaan iso, mikä osaltaan tuo työllisyyttä -työtilanne saarilla on parempi kuin aikoihin. Vaikka tuo itseä meinaa vähän ahdistaa, on se kuitenkin koronavuosien jäljiltä hyvä asia. Täällä kun on mainostettu saaren hiljaisia rantoja, on mainostus tosiaan tainnut purra -tänään oli rannalla ihan hillitön määrä väkeä. Onneksi vielä löytyy varmasti joku hiljainenkin mäennyppylä, taitaa pahin ruuhka olla juuri täällä Valle Gran Reyssä, ja juuri tähän aikaan talvesta. Ja juu, tiedetään, että samaa ulkomaalaislaumaa talvea paossa ollaan itsekin… Toivoa sopii että tänne ohjautuu sopivanlaisia turisteja että paikka pysyisi yhtä rauhallisena ja turvallisena väkimäärän kasvusta huolimatta.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa