Suunnittelua

Kun päätös oli tehty, alkoi innokas suunnittelu: Milloin asia on niin varma että siitä voi kertoa muillekin? Milloin aletaan myymään tilaa, kotia ja rakkaita hevosia? Mihin laitetaan kaikki tavara, jota on yllättävän paljon, vaikka sitä ei ole koskaan juuri hankittukaan… Mihin päätyy Lilli? Millä elätetään itsemme uudessa kotimaassa? Milloin voidaan lähteä? Millä lähdetään? Mitä kaikkea pitäisi tietää ja ymmärtää selvittää?

Suunnitelmat alkavat pala kerrallaan hahmottua, espanjaa opiskellaan työn ohessa sana kerrallaan (aina lantaa lappaessa ehtii hyvin opetella sanan tai pari..), ja nettiä selataan paljon: myytävien tonttien ja talonrähjien hintatasoa ja tarjontaa, Espanjan ja Gomeran lakeja ja tapoja, Suomessa myytävien hevostilojen hintatasoa ja miljoonaa muuta mietittävää asiaa.

Päätös ei ollut helppo ja siinä on monta vaikeaakin kohtaa, mutta erittäin mieluinen ja hyvä päätös silti -elämä on kai elämistä varten kuitenkin?

Tarkoitus on matkata Etelä-Espanjaan autolla, ja sieltä laivalla Teneriffalle ja edelleen Gomeralle.

Auton valinta on yksi kysymysmerkki. Jarmon pakettiautossa on repsikalle tarjolla penkki jossa istuminen noin viikon matkan ajan ei taida selkävaivaiselta onnistua millään, ja myöskään pikku-Remu 40kg pitkine koipineen ei meinaa mahtua jalkatilaan, vaikkei siellä kenenkään jalkoja olisikaan. Tulevien rakennusprojektien kannalta paku olisi hyvä, mutta usein tarvittaisiin kuitenkin autoa johon sopii ainakin neljä matkustajaa.

Perillä on tarkoitus löytää tontti tai kelvoton tahi rähjäinen talo tai oikeastaan alkuun kaksi. Suunnitelma on rakentaa itselle pienenpieni talo, keskelle hiljaista vuoristomaisemaa toivottavasti, ja toinen jota voisi vuokrata muille, lainata vieraileville sukulaisille ja ystäville tai myydä eteenpäin. Muuten eletään sitten milloin milläkin (aina tekevä töitä löytää?!), isoja tienestejä ei tarvita kuitenkaan, kunhan kaikki välttämättömät menot pystytään maksamaan. Ajatuksena on myös tulla kesiksi Suomeen töihin.

Joko pian saa lähteä?

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa