Joulunviettoa sairastuvalla

Meidän joulusuunnitelmat muuttuivat olennaisesti kun onnistuttiin nappaamaan jouluksi kunnon kesäflunssa. Edellisestä taudista taitaa olla kolme vuotta niin olihan tämä kai edessä jossain vaiheessa, ja jos koittaa ajatella positiivisesti, nyt kai ehditään parantumaan ennenkuin saadaan tänne ”vieraita” Suomesta ensi viikolla.

Olisi kyllä houkuttanut nähdä täkäläisten joulunviettoa, mutta nyt sitä seuraillaan netistä sohvalla.

Eilen oli rannassa ollut kunnon pohjoisnapa lumineen päivineen kun ihan oikea joulupukki kävi morjestamassa lapsia. Oli ihan samannäköinen kuin kotisuomessakin. Tänään aattona täällä on normaali arkipäivä. Illalla paikalliset syövät hyvin perheen kanssa, ja lähtevät sitten myöhään illalla kylille juhlimaan. Rannan torilla olisi ollut kaksi livebändiä ”Baile de Nochebuena”-tapahtumassa, tosin alkaen vasta klo 11 illalla, joten tuskin olisi siihen asti rannalla jaksettu olla kuitenkaan.

Lahjoja täällä saatetaan antaa jo joulunakin, mutta virallinen lahjomispäivä on vasta 6.1. jolloin 3 kuningasta tuovat lahjat lapsille.

Nyt meidän sovellettuun joulunviettoon kuului pitkät aamu-unet, arvonta kuka jaksaa viedä koiran ulos ja sohvalla istumista. Syötiin sentään jouluateria ulkona -lämmintä on 27 astetta ja oikein hieno ilma, vähän harmittaa ettei siitä oikein jaksa nauttia.

Täkäläiseen joulupöytään kuuluu paljon erilaisia herkkuja, ei ole mitään tiettyjä ”määrättyjä” ruokia, paitsi merenelävät kuuluvat joulupöytään olennaisesti. Meillä niitä ei nytkään syöty, mutta onneksi ehdin sentään käydä kaupassa ennenkuin flunssa tarttui minuunkin niin kaapista sai koottua kelpo jouluaterian: perunoita mojolla, oliiveja, juustoa, paistettuja vihanneksia, ja ilmakuivattua kinkkua Jarmolle.

Näillä nyt mennään tämä joulu täällä, hyvää Joulunaikaa jokaiselle joka tätä sattuu lukemaan!

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa