Luopumisen aika

Tänään koitti aika luopua ensimmäisestä ystävästä, kun Lilli muutti uuteen kotiin Kankaanpäähän. Lillin päätyönä täällä on ollut olla talliyrittäjän terapiasika, mitenhän ikinä voi onnistua loppuajan tallinpito ilman possun röhkinää?

Lilli muutti meille pienenä possuna syksyllä -15, samoihin aikoihin kun itsekin muutettiin tilalle. Se on hyvin puhelias ja touhukas sika, joka mielellään on kärsänsä kanssa joka paikassa ja kertoo mielipiteensä ihan ääneen. Parasta heti ruuan jälkeen on mahan rapsutus, mistä Lilli kellahtaa kyljelleen samantien röhnöttäen tyytyväisenä. Jos maailma kaatuu päälle, auttaa sian rapsutus siihen aika varmasti -olen ihan varma että maailma olisi paljon parempi paikka jos ihmiset rapsuttaisivat sikoja enemmän.

On tosi harmi että useimmat ihmiset nykypäivänä tutustuvat sikoihin vain lautasella. Sika on erittäin älykäs ja aktiivinen eläin, ja vielä nättikin kun mikä. Toivon että jokainen joka sikaa syö, selvittäisi miten tuo eläin on elänyt elämänsä, ja jonain päivänä saataisiin näiden tyyppien tehokasvatus edes vähenemään jos ei kokonaan loppumaan.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa