Odottavan aika on tosi pitkä

Odottelua, sähköpostin kyttäämistä ja odottelua.

Meillä on jo yli kolme viikkoa ollut tilalle ostajat, jotka jatkaisivat ratsastuskoulutoimintaa täällä.

Aika kuitenkin kuluu viikosta toiseen samassa epävarmuudessa ja tietoa odotellessa. Pankit ovat hitaita ja kuntotarkastajat lähes yhtä hitaita. Kuntotarkastuksen tuloksia odotellessa kului taas viikko, ja kun ne vihdoin saadaan ostajaehdokkaiden pankille, jatkuu taas odottelu.

Joka viikon alussa toivoo että tällä viikolla tilan tulevaisuus varmistuisi, kunnes taas on sunnuntai-ilta ja voi alkaa toivoa että ensi viikon aikana alkaa tapahtua. Tilan markkinointi ja esittely on osoittautunut aika rankaksi ja aikaavieväksi hommaksi eikä sitä huvikseen viitsisi tehdä jos on jo hyvät ostajaehdokkaat olemassa, eikä tietenkään haluta myydä yksityiselle jos on mahdollisuus ratsastuskoulun jatkua. On muuten aika ärsyttävää jos kaikessa kiireessä siivoaa talon, tallin ja pihan esittelyä varten ja esittelee kotiaan vieraille ihmisille parin tunnin ajan, eivätkä nämä vaivaudu sen jälkeen palaamaan asiaan ollenkaan. Samaa olen aiemmin ihmetellyt muiden asioiden yhteydessä, miten vaikeaa voi olla vaikkapa tekstiviestillä ilmoittaa että ”kiitos mutta ei nyt osunut”. Tämä ei toki kohdistunut tämän hetken ostajaehdokkaisiin mutta tällaisia ihmisiä ennen heitä tavattiin taas parikin.

Kalenteri etenee ihan hurjaa vauhtia, juuri saatiin päätökseen jokakesäinen oman porukan sennuleiri. Joka kerta tulee yhtä avuton olo kun joku pitkäaikaisesta vakiväestä sanoo hyvästejä tallille, kun ei voi vielä vahvistaa tietoa tallin jatkosta vaikka se todennäköiselle näyttääkin. Onneksi vielä ainakin osa porukasta on jaksanut pysyä kuulolla ja odotuskannalla jatkon suhteen.

Nyt toimintaa on kalenterissa pari viikkoa, ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisoihin asti. Sen jälkeistä aikaa on vaikea suunnitella, mutta toivotaan että asiat selkenee, ja toivottavasti vielä parhaalla mahdollisella tavalla. Asioilla on tapana järjestyä, sanoi kai joku viisas.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa