Kuin jäitä polttelisi

..on ollut tämä tilan myynti. Ajankohta on kaiketi tosi huono, pankit ovat hitaampia ja haluttomampia myöntämään lainoja kuin aiemmin. Jotenkin toivoisi että yrityslainoja ei tarvitsisi pankkien torpata, ainakaan jos kyseessä on toimiva yritys josta on helppo tehdä hyvät kannattavuuslaskelmat. Sille nyt kuitenkin vaikuttaa, ettei yrityksenkään ostamiseen juuri pankeista kannusteta.

Meidän muuttoaika lähestyy, joten pakko on alkaa tehdä jotakin peliliikkeitä silti. Nyt on tarjottu tilaa myös vuokralle, ja annetaan sitten välittäjälle myyntiin kun itse ei olla enää paikalla esittelemässä. Joku meidän asiakkaista aiemmin ajatteli että vuokraus olisi hyvä vaihtoehto, kun saadaan sen myötä tilasta säännöllistä vuokratuloa. Näin kai voisikin olla jos tila olisi velaton ja rahaa takataskussa. Kun näin ei ole, tilasta saatava vuokra menee meidän asuntolainanlyhennyksiin (riittää kuitenkin onneksi niihin), eikä taida verojen jälkeen ihan riittää meidän tulevan vuokran maksuun, saati muihin menoihin. Mitään omaa ei tietenkään voida uudesta kotimaasta ostaa ennenkuin tila on myyty, joten sen puolesta tulevaisuudensuunnitelmat menee nyt ihan uusiksi. Uskon kuitenkin vahvasti että aina tekevä töitä löytää, toivotaan etten ole väärässä.

Tarkoitus on muuttaa syys-lokakuun vaihteessa. Vielä ei ole matkan laivaosuuksia tai majoituksia varattu, mutta perille varattiin jo majoitus loppuvuodeksi. Ajatus oli alunperin asua hetki vuokralla ja etsiä heti jokin talonrähjä tai tontti, mihin rakentaa, mutta nyt tässä tilanteessa tarvitaankin pidempään vuokra-asuntoa. Tässä vaiheessa syksyä ei sellaisia ole enää yhtään liikaa tarjolla, etenkään koiran kanssa ja tosi halvalla, joten ihan kamalasti ei voitu kriteerejä asumiselle asettaa. Löydettiin kuitenkin hyvät arviot saanut ja ok oloinen majoitus halvalla, vaikkakaan ei ihan sieltä päin saarta kuin toivottiin. Nyt on kuitenkin meille koti varattuna 7.1. asti, mietitään sitä ennen mitä seuraavaksi.

Nyt pitää alkaa tehdä vuokrasopimusta tähän tulevan vuokralaisen kanssa (tämä varmistunee ihan tämän päivän tai huomisen aikana), ja sopia välittäjän kanssa tilan myynnistä. Tämän myötä myös tiedän suunnitella loppujen hevosten tulevaisuutta.

Nyt jokatapauksessa alkavat asiat edetä johonkin suuntaan, joten ehkä bloginkin hiljaiselo sen myötä päättyy.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa