Valoa näkyvissä

Vihdoin alkavat suunnitelmat selkiintyä. Tilalle löydettiin sopivat vuokralaiset, joiden kanssa rakennellaan sopimuksen yksityiskohtia. Tila siirtyy yksityiskäyttöön, ja samalla välittäjälle myyntiin. On sovittu että ”vuoronvaihto” tapahtuu syyskuun lopulla, eli me lähdetään suoraan täältä tien päälle.

Hankala oli uskoa, ettei tänne nyt tule kukaan jatkamaan ratsastuskoulua, ja omat loistavat opetushevoset pitää tosiaan myydä muualle, ja sanoa heipat asiakkaille. Nyt on kuitenkin jo jollainlailla alkanut tottua ajatukseen, ja hevosillekin on jo löytynyt hyviä koteja. Aika paljon on silti vielä mietittävää, tehtävää ja hoidettavaa ennen syyskuun loppua.

Lokakuusta alkaen kotiosoite löytyy kuitenkin La Gomeran Hermiguasta, linkki sijaintiin: https://goo.gl/maps/AB3eZMymT1jefcJJ7

(kuva tosin meidän edellisestä ”Gomeran-kodista” Alajerosta, Hermiguasta kun viimeksi ajettiin vain läpi, eikä tullut otettua kuvan kuvaa sieltä.)

Hermigua on pieni kylä saaren koillisosassa, kanjonissa vuorten välissä niin että Teneriffa näkyy aina taustalla. Meidän haaveena oli (ja on edelleen 🙂 ) muuttaa lähemmäs saaren eteläosan rantoja, mutta onneksi tällä saarella mikään ei ole oikeasti kaukana mistään, kun halkaisija on vain sen reilu 20km (joskin ajomatkat kiemurateillä ovat vähän tätä pidempiä, muttei yli 50 kilometriä koskaan kuitenkaan). Eiköhän tuo oma tupa aikanaan löydy mieleiseen paikkaan, aikaa on ainakin etsiä tilan myyntiä odotellessa. Eikä ole sanottua ettei sillä aikaa rakastuttaisi palavasti Hermiguan maisemiin, aika upeita nekin ovat, samaa vuoristoa ja merta kuin koko muukin saari.

Alkuviikosta varattiin matkan isoin etappi, laivamatka Manner-Espanjan Huelvasta Teneriffalle. Eipä etukäteen ymmärretty että oltiin jo tosi myöhässä tuon varauksen kanssa; auton, peräkärryn ja koiran kanssa matkustaessa ei ollut enää juuri valinnanvaraa. Varattiin siis matka paria päivää aiottua myöhemmäksi, kalliimmalla ja vieläpä kiertotien kautta… Mutta onpahan varattu, ja jotain taas ehkä opittiinkin, saas nähdä. Laivamatka kestää sen 39 tuntia avomerellä, ja hirvittää aikalailla ainakin allekirjoittanutta. Saako tilata tyynen kelin noille päiville?

Koska laivamatka alkaakin aiottua myöhemmin, voidaan hyvin käyttää enemmän aikaa automatkaan kohti espanjaa. Reittiä on jo jonkinverran suunniteltu, ja tätä osaa matkasta taas odotan aika isolla innolla, reitistä tulee ihan huikea. Seuraavaksi pitää lukita reittisuunnitelma, jotta voidaan alkaa miettiä missä yövytään milloinkin, tämä on sitä kivaa suunnittelua illalla sohvalla, kun päivä on pähkäilty hankalampia asioita.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa