Päivä 2: Riika-Gaj/Puola

Aamulla Riikassa satoi ja oli kylmä. Meidän hotelli oli syrjemmässä kuin ajateltiinkaan; kun hotellilla ei ollutkaan aamupalaa, tuotti sen etsintä vähän päänvaivaa. Lähdettiin kohti keskustaa autolla, mutta ennenkuin oli toivoakaan kahvilasta, oli sellaiset ruuhkat että jalkauduttiin, ja löydettiin lopulta kauppahallista aamupala: hatsapuria, pitsaa ja ihan kamalaa kahvia.

Sen verran epätoivoiselle vaikutti ajatus keskustaan pääsystä pikaisella aikataululla että kipitettiin autolle ja lähdettiin kohti Liettuaa ja sen läpi Puolaa. Seuraava majoitus on Puolan Gaj:ssa motarin varressa noin tunti ennen Varsovaa. Alla matkan maisemia, ensimmäinen on Latviasta, seuraavat kaksi Liettuasta -maisemissa ei juuri eroa. Tosi iso Pohjanmaa. Puolaan saavuttua sentään maisemat muuttuivat, oli kovin kaunista ja kumpareista, kuvaaminen autosta vaan oli hankalaa.

Sen verran epätoivoiselle vaikutti ajatus keskustaan pääsystä pikaisella aikataululla että kipitettiin autolle ja lähdettiin kohti Liettuaa ja sen läpi Puolaa. Seuraava majoitus on Puolan Gaj:ssa motarin varressa noin tunti ennen Varsovaa. Alla matkan maisemia, ensimmäinen on Latviasta, seuraavat kaksi Liettuasta -maisemissa ei juuri eroa. Tosi iso Pohjanmaa. Puolaan saavuttua sentään maisemat muuttuivat, oli kovin kaunista ja kumpareista, kuvaaminen autosta vaan oli hankalaa.

Hassua on ettei ajaessa mistään huomaa että valtio vaihtuu, paitsi kännykkäoperaattorin viestistä -joka rajalla olin kamera kädessä, muttei kyllä ollut mitään kuvattavaa, eikä yhdelläkään rajalla vielä ole tarvinnut edes hidastaa.

Tämän päivän ajomatkan piti olla 7h 30min, mutta matka-ajaksi muodostui yht 11h. Kerran haettiin Latviassa kahvit huolttikselta (tosi hyvät btw!) ja käytiin Liettuan Marijampolessa syömässä ja pikaisella koiralenkillä. Muu ylimääräinen aika köröteltiin pitkin pikkuteitä Puolassa, kun loppumatkasta motari olikin remontissa ja suljettu, kahteen kertaan…

Päästiin kuitenkin perille Gaj:hin iltakymmeneltä Suomen aikaa, paikallista aikaa yhdeksältä, eli juuri minuutilleen siihen aikaan kun hotellin ravintola sulkeutui 😀 Onneksi samalla tontilla kuitenkin oli ravintola josta sai hotdogeja ja kasvissyöjälle popcornisipsejä…

Huomenna on lähes yhtä pitkä ajomatka, toivotaan nyt kuitenkin ettei tulisi ylimääräisiä kiertoteitä niin paljoa. Sitten päästäänkin jo Wienin liepeille asti! Saattaa olla jo vähän lämpöisempikin, kun vietetään vapaapäivä lauantain Wienissä. Tänään hotellille saapuessa täällä Puolassa oli +6astetta…

Remu-reissukoira on muuten saanut tähän asti käytöksestään vähintään 10+. Vähän jännitettiin etukäteen miten se osaa käyttäytyä, kun on viimeiset puoli vuotta ollut lähestulkoon vain kotona ja Pirkkalan metsässä, ja yleensä ihmistenilmoilla on saatu hetki harjoitella. Nyt Remu on ilmeisesti asennoitunut maailmanmatkaajaksi ja on ollut äärimmäisen fiksu ja filmaattinen matkakumppani.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Päivä 2: Riika-Gaj/Puola”

  1. Puolasta me ajettiin useaan otteeseen, aina vähän eri reittiä, fiiliksen mukaan. Autobaana tulee valmiiksi vasta ensi vuonna (tai joskus), ja jokin pätkä on ollut aika tylsä 30 km/h, aina vähän eri kohdassa. Viron, Latvian ja Liettuan motari on vedetty niin, ettei kovin paljoa näy ja ne on tylsiä. Puolassa maisemat paranevat huomattavasti. Tietysti kaikista kauneimpia ovat pikkuteiden varteet, mutta niihin aikaa uppoaa reilusti.

Vastaa