Päivä 3: Gaj-Wien

Aamulla Puolassa oli +5 astetta ja aurinkoa. Aamun koiralenkillä oli ihan kevään tuntua, mutta saattoi toki olla vaan mielikuvitusta, kun tiesi että päivällä lämpenee. Syötiin aamupala ja lähdettiin ajamaan kohti etelää -taas edessä reilu 700km: Varsovan ohi ja Tsekin läpi kohti Itävaltaa ja Wieniä.

Alkumatka oli hyvinkin jännittävää kun ajeltiin Varsovan kehäteitä joissa kaistoja oli vähän enemmän kuin Tampereen vastaavalla. Yllättävän kivasti kuitenkin selvittiin oikealle motarille. Siitä alkoikin ihan turkasen pitkä ja tylsä ajomatka: Ainakin 500km isoa motaria missä oli vielä meluaidatkin niin ettei maisemia nähnyt juuri lainkaan, ja setin kruunasi kunnon vesisade joka peitti ne loputkin mahdolliset maisemat. Jos joku ajaa Varsovasta Wienin suuntaan, suosittelen vahvasti jotakin muuta reittiä. Nyt ei vaan ollut varaa muuttaa reittiä pienemmälle tielle että ehdittäisiin illaksi perille -katseltavaahan riittäisi Puolassa ihan varmasti. Alla kuviin tiivistettynä ajomatkan tunnelmat.

Tsekkiin mennessä maisemat ja sää onneksi paranivat, joskin aikataulu pysyi suht tiukkana edelleen kun tietöitä matkalla riitti -nyt ei onneksi jouduttu vaihtamaan reittiä mutta jonottaa saatiin kyllä. Tsekin läpi huristeltiin yhdellä kahvinhakupysähdyksellä ja ehkä kuuden aikaan illalla ylitettiin Itävallan raja. Pahoittelen kuvien laatua, ikkunan läpi autosta ei näillä taidoilla nyt pystynyt parempaan.

Huomiota on tähän asti matkalla herättänyt jatkuva rekkajono vastaantulevien kaistalla, ihan Tallinnasta Tsekkiin asti -luulisi siitä tavaramäärästä jo riittävän Suomeenkin asti, vaikka tuntuikin kaikki aina olevan loppu. Hetkittäin on käynyt myös mielessä onko kaikki tämä tavarankuljetus oikeasti tarpeellista, mutta mitäpä minä näistä ymmärtäisin….

Illan pimeydessä päästiin perille Arion Hotelliin Wienin laitakaupungille Schwechatiin. Yllättäen ravintola ei taaskaan hotellissa ollut auki, mutta tällä kertaa löytyi kävelymatkan päästä aika ihana Taverna missä käytiin ihan valtavilla pitsoilla. Hyvä niin, sillä päivän ajomatkan varrella Puolassa tilatut makkaran makuiset taikinaknöölit jäivät kyllä tältä nössöltä ihan kokonaan syömättä…

Nyt lähdetään Remun kanssa ihmettelemään Schwechatia, ja sen jälkeen on tarkoitus hylätä Remu hotelliin ja lähteä bussilla viinille Wienin keskustaan.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Päivä 3: Gaj-Wien”

  1. Hassua, siellä pätkässä näyttää satavan aina. Tässä on meidän kuvat samasta osuudesta ja vesisateessa oltiin:
    https://viaperasperaadastra.com/2021/07/29/road-trip-3801-day-5-puola-liettua-latvia-viro/
    Tämä oli toisinpäin, etelästä pohjoiseen. Löysimme Puolasta hienon paikan, Augustow-nimisen pikkukaupungin Bialystokin vieressä.

    Niin, tuo Latvian ranta on todellakin ihastuttavaa. Muistan, että siinä reissulla saavuimme sinne vasta illansuussa jaloittelemaan.

    Rekkoja näillä teillä on aina paljon, onhan se Euroopan yksi pääväylistä. Mutta nyt tilanne paheni sodan takia: kaikki tavaraliikenne Kauko-Idästä tapahtuu rekoilla Turkin kautta, koska junaliikenne Venäjän kautta käytännössä seisoo sanktioiden takia.

Vastaa