Vihdoin matkalla: Päivä 1, Pirkkalasta Riikaan

Viimeiset päivät kotona oli ihan älytöntä hulinaa. Paikasta toiseen säntäilyä ja siinä ohessa talon ja tallin tyhjennystä ja siivousta. Yksin, tai siis kaksin, ei olisi tullut ollenkaan valmista. Viimeisinä kahtena iltana ystävämme Marianne talkoili meillä siivoamassa kumpanakin iltana puoleen yöhön asti, ja Jarmon isä Väiski ajeli tavaroita tontilta pois, puhumattakaan kaikista muista meitä auttaneista. Kiitos!

Eipä tuota hahmottanutkaan miten paljon hommaa oli vielä jäljellä. Oli siinä vielä muuttujiakin, kuten viimeisenä iltana hajonnut jääkaapin ovi, mutta kuitenkin, huonosti ja lyhyesti patjalla tyhjän talon lattialla nukutun yön jälkeen päästiin matkaan lähes ajoissa. En viitsi edes mainita että auton akkuhan tietenkin oli tyhjä edellisen illan /yön autonpakkailujen jäljiltä, mutta onneksi Väiski oli taas ritarina paikalla.


Vuosaaren satamaan ehdittiin ajoissa, ja kerran eksyttyämme ehdittiin myös laivaan vielä ajoissa. Reitti Vuosaareen on kyllä tosi näppärä Helsingin keskustaan verrattuna, mutta perillä kannattaa tietää mihin pitää mennä. 🙂 Myös laiva oli näppärä, pienellä Finbo Cargo rahtilaivalla pääsi kivasti Tallinnan viereen Muugaan.


Tallinnasta ajeltiin jo hevosenetsintäreissuilta tuttua reittiä Pärnun ohi kohti Riikaa. Latviassa on aika pian rajan jälkeen hurjan hienoa hiekkarantaa jossa käytiin koiranlenkityksellä.

Muuten ajeltiin vain pienillä välipalapysähdyksillä Riikaan. Meidän hotelli Villand hotel on aivan ihana pikkuhotelli (30e), mutta aika syrjässä (vaikka onkin 2km päärautatieasemalta…) joten päädyttiin kaupan kautta omaan hotellihuoneeseen syömään ja Jarmon luvatuille synttärioluille. Huomenna on tarkoitus pyöriä hetki Riikassa aamupäivällä ennenkuin lähdetään ajamaan kohti Puolaa. Huominen taitaa olla reitin pisin ajomatka, reilu 600km, n 8 tuntia ajoa koska haluttiin siirtyä vauhdilla etelämmäs.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Vihdoin matkalla: Päivä 1, Pirkkalasta Riikaan”

Vastaa