Päivä 5: Wien -Venetsia -Verona

Aurinkoa!

Aamupalalla Wienin laitakaupungilla oli vielä aika kylmä syödä ulkona, mutta Jarmon riemuksi niin tietenkin tehtiin, ei kai voi syödä sisällä jos on kesä? Päivälle on luvassa 20 astetta -ihan käsittämätöntä että muutaman päivän kun ajaa autolla Suomesta, on taas kesä.

Heti aamupalan jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Italiaa, Venetsiaa ja Veronaa. Matkamaisemat oli nyt aika huikeat, vaikka mentiinkin motaria pitkin koko matka, eikä juuri ylimääräisiä pysähdelty. Kyllä vuoristo on vaan aina yhtä vaikuttava, ja kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa!

Ehdittiin vieläpä ajoissa Venetsiaan ja sain kuin sainkin varattua myös parkkihallipaikan matkalta, että saadaan Remu jätettyä autoon hallin varjoon. Jätettiin kärry aiemmalle parkkipaikalle mantereelle ja käytiin pikavisiitillä Venetsiassa. Parin tunnin päästä alkoi tulla hämärä, eikun ”people mover”-ihmiskuljettimella takaisin autolle ja kohti seuraavaa majapaikkaa Veronaa.


Tähän asti päivä meni tosi hyvin, mutta sitten alkoikin taas paluu todellisuuteen…

Eihän me löydetty sitä peräkärryä. Olin laittanut merkin puhelimen kartaan kärryä jätettäessä että voitaisiin ajaa sinne navigaattorilla, mutta täppähän olikin ihan väärässä paikassa. Kun päästäkseen paikasta toiseen piti aina ajaa seuraavalle rampille ja käydä tekemässä u-käännös jossain kauempana, alkoi hymy jo vähän hyytyä, mutta löytyi se kärry kuitenkin… Ei kun eteenpäin.

Puolentoista tunnin ajomatka pimeässä sujui ihan hienosti, kunnes päästiin Veronan rampille, tässä vaiheessa oli vielä luja usko että ollaan ennen yhdeksää perillä, nälkäkin kun oli jo aikamoinen. Motarin rampilla 6km ennen majapaikkaa oli tietenkin vielä tietulli. Ihme kyllä siellä oli ihan oikea ihminen, joka penäsi meiltä lippua jota meillä ei ollut, eikä muutenkaan ymmärretty toisiamme ollenkaan 😀 Tyyppi alkoi jo hiiltyä ja kirjoitti näytölle summan 86e ja risat. Tätä ei kuitenkaan suostuttu maksamaan, ja lopulta päästiin eteenpäin lappujen kanssa, joiden oletetaan olevan tuo lasku sekä valituslappu, pitää tätä vielä vähän selvittää jonkun viisaamman kanssa. Jälkikäteen kyllä ymmärrettiin että olisi pitänyt löytää herralle se Venetsian tietullissa annettu lappunen, mutta olishan se ollut ihan liian helppoa.

Tietullista jatkettiin matkaa hivenen hermostuneina, ja käännyttiin tietenkin seuraavasta liikenneympyrästä liian aikaisin. Takaisin motarille ei haluttu joutua, ja hyvintoiminut navigaattori sanoi tässä kohtaa itsensä irti. Otettiin siis käyttöön toisen puhelimen navi, ja eikun kiertotietä kohti motellia. Navi ohjasi meidät sisäpihalle jota hetken kiertelin pimeässä todetakseni siellä olevan vain tavallisia asuntoja. Meinasi jo vähän hermoja kiristää, mutta tässä vaiheessa onneksi alkuun käytetty navi taas heräsi ja ilmoitti että motellille on edelleen vajaat 10km…

Olipas kiva lopulta saapua perille valaistuun Euromotellin pihaan josta löytyi parkkipaikka, ihan siisti huone ja vieläpä aukioleva pitseria lähistöltä. Ja pitseriasta ihan järjettömän hyvä mozzarella- gorgonzola-mascarpone-pähkinäpitsa:

Maanantai vietetään Veronassa, huippua! Kaikista matkan kommelluksista huolimatta Italia on ihan suosikkimaa. Sääennuste sanoo +23 astetta, ihan ok 🙂

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa