Päivä 9: S’agaro – Santa Elena

Aamu alkoi ihan kunnon hotelliaamiaisella, oli muuten eka tällä reissulla. Hotel S’agaro sai kyllä täydet pisteet vierailusta. Kiva olis ollut jäädäkin, mutta edessä reilut 800km helteessä, eli parempi hypätä autoon. Tänään ajettiin Andalucian Santa Elenaan, ja huomiselle jää enää lyhyempi etappi Huelvaan josta lähtee laiva kohti Teneriffaa, josta taas lähtee pari päivää myöhemmin laiva Gomeralle…

Maisemat reitillä olivat edelleen kohdallaan, mutta lämpöä oli vähän enemmän kuin tarpeeksi etenkin koiralle. Matkaa oli sen verran että ajettiin koko päivä vain lyhyillä koiranvilvoitustauoilla ja kerran napattiin myös evästä matkaan.

Silmiinpistävää matkalla oli kuivuus. On sitä ihmetelty jo aiemminkin sekä Ranskan että Espanjan puolella, mutta täällä näytti kyllä kaikki kasvusto isoilla alueilla niin kuolleelle että hirvitti. Tuskin tarvitsee täältäpäin haaveilla edes kuivasta viinistä. Netistä löytyy aika paljon tietoa milloin missäkin täällä on julistettu hätätila kuivuuden takia, ja onhan tämä oikeasti aika hurjaa ja herättävää nähtävää.

Saavuttiin meidän hotellille ennen pimeää, ihmeen hyvin selvittiin kuitenkin reilun 800km matkasta helteessä ilman ilmastointia. Caddy on aiheuttanut lievää hermostuneisuutta ainakin kuskille kun sen turbo reistailee edelleen, vaikka se juuri ennen lähtöä korjattiinkin (toimi se muutaman päivän hyvin 🙂 ). Tuottaa vähän ongelmia jos turbo menee pois päältä useamman kilometrin mittaisessa ylämäessä, mutta eteenpäin on päästy aina kuitenkin, eikä enää ole ajoa kuin muutamasata kilometriä. Sen verran tuo voi tuottaa harmia tulevilla kikkaraisilla vuoristoteillä kun ei välttämättä kiihdy ylämäkeen ollenkaan, että vietäneen Caddyparka uuteen korjaukseen määränpäässä.

Hotelli olikin sitten taas ihan mielettömän upea! Tällä kertaa sanattomaksi veti sijainti ja vuoristomaisema. Kyllä vaan kannatti yökaudet vertailla hotelleja ja niiden arvosteluja bookin.comissa. Ihan mielettömän kaunista, ja oikein hurmaava hotelli! Caddykin sai ihan oman pienen aidatun pihan käyttöönsä. Hotel Mesón de Despeñaperros – El Mesón de Despeñaperros (xn--elmesondespeaperros-63b.es) ihan tosi sievä ja siisti huone upeilla maisemilla, omalla parvekkeella ja ammeella (jota tosin ei kehdattu vesipulaisella seudulla käyttää), super palvelu ja hinta aamiaisineen n.60e. Aikamoista.

Seuraava päivitys tuleekin sitten laivalta matkalta Huelvasta kohti Teneriffaa, mikäli siellä wifi toimii. Allekirjoittanutta edelleen aikalailla jännittää lillua puolitoista vuorokautta avomerellä, mutta toivottavasti turhaan.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa