Juttuja järjestykseen

Eka kokonainen päivä San Sebastianissa. 

Eilen saatiin sovittua treffit autokorjaamolle Caddyparan huoltoa varten. Aamulla herättiin ajoissa ja lähdettiin ajamaan vuorelle, mutta tiepä olikin poikki. Hetken kuviteltiin löytävämme kiertotie mutta eihän sellaista ollut, siis eikun uudestaan samalle reitille. Läpi päästiin, ja perille espanjalaisittain myöhässä. Hetken Caddya ihmettelivät, ja lupasivat ajan ensi viikon tiistaille. Kun meillä ei vielä ole tietoa tulevasta majoituksesta ja pitäisi päästä sellaisia tutkimaankin autolla, selvitettiin seuraava korjaamo ja ajettiin sinne. Siellä lupasivat vaihtaa rutisevan vetonivelen vielä tänään, ja neljän aikaan saatiin Caddy takaisin kotiin, eikä 150e hinta tuntunut mahdottomalle operaatiosta. Ensi viikolle on sovittu aika turbon ja ilmastoinnin huoltoon samaan paikkaan, saa nähdä missä silloin mennään. Nyt uskaltaa taas ajaa, kun ei anna helteen ja rauhallisen ylämäkivauhdin liikaa häiritä.

Ekan korjaamon lähes koko piha
Kiertotietä etsimässä

Caddylle tuli matkalla mittariin reilu 5000km, josta yli puolet enemmän tai vähemmän vuoristoa, peräkärry perässä tietenkin. Nämä viathan olivat siinä jo lähteissä, taisiis ne korjattiin kyllä ennen lähtöä mutta aikalailla tuloksetta. Jonkun kerran vähän jännittikin matkalla miten se jaksaa, mutta oikeassa olivat Caddytietäjät, ei se taida helposti tielle jättää vaikka vähän rutisisikin.

Lisäksi päivän agendassa oli nie-numeron haku. Löydettiin tähän sopiva virasto, ja päästiin jopa oikean ihmisen puheille. Loistavalla espanjankielentaidollamme saatiin varattua seuraava vapaa aika heti parin viikon päästä. Luultavasti silloin saadaan lappu täytettäväksi ja maksuohjeet, ja voipi olla että sen jälkeen pitää käydä vielä teneriffallakin asian tiimoilta, mutta tämä osio on vielä vähän mystiikan peitossa. Prosessi aloitettu kuitenkin kunnialla.


Käytiin myös Remun kanssa naapurissa klinikalla siinä toivossa että olisi saatu Remun siru rekisteröityä tänne siltä varalta että eksyisi omille teilleen. Enpä hoksannut ettei onnistu jos ei ole osoitetta…😀 Otetaan siis myöhemmin uusiksi.

Kaikissa näissä ohjelmanumeroissa kävi selväksi että osataan aivan liian vähän espanjaa. Tähän pitää nyt kyllä panostaa ihan tosissaan, mutta täällä se on onneksi myös aika helppoa (tai ainakaan ei pääse unohtumaan) kun pitäisi aikas paljon espanjaksi kommunikoida…

Loppupäivä käytettiin asunnon etsintään. Omassa asunnossa wifi on aika heikko ja tuulellakäyvä, joten jouduttiin kahvilaan cappuccinolle ja internetille, ja vielä pirtelöllekin että kehdattiin istua tarpeeksi kauan.

Ei ole ihan helppoa löytää pitkäaikaisempaa, saati edullista majoitusta enää näin viimetipassa. Kaikki lyhytaikaiselle vuokralle tarjottavat tuppaa olemaan turhan kalliita ja vähintään osan ajasta varattuja. Normaaleja vuokra-asuntoja taas ei tahdota vuokrata Remulle, kumma kyllä. Jatketaan etsintöjä, ja luultavasti ollaan loppuviikko täällä San Sebastianissa. Tämä kämppä on kyllä tosi kiva, on vain aikalailla yli budjetin.

Loppuun vielä Remun kuva, kun on niin söpö.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Juttuja järjestykseen”

  1. Meillä on kanssa etsinnässä autohuolto, tai itse asiassa kolarikorjaamo Jämsästä. Ystävämme auto oli vaurioitunut pienemmässä onnettomuudessa parkkipaikalla, jossa ei onneksi ollut henkilövahinkoja. Hyvä, että saitte autonne huollettua kuntoon, kuulostaa muutenkin mielenkiintoiselta seikkailunne.

Vastaa