Kaupunkielämää

Eilinen ja tämä päivä on mennyt edelleen paljolti asioita järjestellessä, mutta joka kerta kun pistää nokkansa ovesta ulos, tulee yhtä yllätyksenä miten ihana onkaan sekä ympäristö että ilmasto. Joka päivä tuntuu olevan 26-28 astetta ja aurinko paistaa, joskin saaren korkeamman keskiosan päällä roikkuvat joka päivä tosi synkät pilvet. Tähän mennessä ne eivät sieltä ole tänne rannalle yltäneet vaikka tuulee kuinka paljon, ja aina vuorilta päin. Kukat kukkivat, sirkat sirittävät, ja aina ulos mennessä tuntuu sille kuin olisi etelässä 🙂

Asunnon etsintään on käytetty aika paljon aikaa muttei vielä ole löytynyt sopivaa, eikä ainakaan sopivan hintaista. Kyselyjä on nyt lähetelty paljon, joten toivotaan että jostakin tärppäisi. Ensi viikoksi varattiin asunto läheltä Valle Gran Reytä eli ihan vastakkaiselta puolen saarta, joten saatiin taas viikko lisäaikaa pidempiaikaisen kämpän etsintään. Olispas kiva pikkuhiljaa purkaa tavarat autosta jonnekin, ja alkaa tehdä suunnitelmia pidemmälle kuin viikkon päähän, vaikkei muuten tässä nykyisessäkään olossa ole vikaa. Varakassaa nämä lyhytaikaiset majoitukset vain kuluttavat ihan liikaa, kun vuokra on tietenkin kk-vuokraan verrattuna kallis, eikä voi ostaa/purkaa autosta kaikkia ruokatarvikkeitakaan niin tulee syötyä liikaa ulkona. Aamu- ja iltapalat sekä yksi ateria päivässä on nytkin tehty kotona, ja ulkona syöminen on täällä suomalaisittain tosi halpaa, mutta eipä meidän olematon (tuleva) tulotasokaan tule olemaan Suomeen verrattavissa.

Maisema koti-ikkunasta, ja parsakeittoa pussista 🙂

Nyt siis asutaan saaren pääkaupungissa San Sebastianissa tämän viikon ajan. Vaikka onkin saaren suurin kaupunki, on tämäkin vielä aika kivan kokoinen: n. 9000 asukasta, eli melkein puolet saaren asukasmäärästä. Lisäksi täällä on jonkin verran turisteja, koska laivat Teneriffalta tulevat tänne, ja monet turistit käyvät päiväreissulla saarta ihmettelemässä (ei tästä kyllä päiväreissulla ehdi nähdä edes pintaraapaisua!). Eilen lähinnä tutkiskeltiin kaupungin ympäristöä jalkaisin koiran kanssa ja ilman, asunnon etsimisen lisäksi. Caddy on nyt saanut lepäillä parkkipaikalla ja kerätä voimia sunnuntain muuttoa varten.

Alla näkymiä matkan varrelta eri puolelta San Sebastiania. Tosi paljon täälläkin on vielä nähtävää.

Tänään käytiin uimassa!

Olipa huippua. Merivesi oli yllättävän lämmintä, ja aaltojen seassa oli kyllä ihan sairaan kiva lillua. Aika huippua on myös ettei vedestä noustessakaan ole kylmä, kovasta tuulesta huolimatta. Täällä on kyllä ilmasto kohdallaan, ei ollenkaan valittamista.

Huomenna on tarkoitus herätä aikaisin ettei koira paistu narun päähän, ja lähteä vihdoin pienelle vaellukselle lähivuorille kaupungin laidalle.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa