Sadetta!

Täällä satoi! Ensimmäisen kerran meidän saarelle tulon jälkeen, kahtena yönä tuli vettä ainakin sen verran että terassilla oli lätäköt aamulla. Paikallisilta kun on kyselty onko normaalia ettei ikinä sada, yksi sanoi että on, ja sadetta varmaan tulee tammi-helmikuussa ja toinen sanoo ettei todellakaan ole normaalia. Ota tästä nyt selvää 🙂 Täällä rannikolla pitäisi kuitenkin olla aika varmaa lomasäätä tarjolla lomailijoille, tuskin ainakaan koko päivää voi olla kurja keli.

Saaren korkeammissa osissa toki on satanut aiemminkin, määristä en tiedä. Tälle päivälle ennustettiin sadetta ja tosi kovaa tuulta mutta se taitaa myös osua enemmän tuonne korkeammille osille saarta, tänne saatiin vaan puolipilvistä ja suht kova tuuli. On kyllä jännä miten täällä pystyy vaikuttamaan säähän paikkavalinnalla, jo 10km päässä on jo ihan eri ilmasto.

Joulukuun tulon kuitenkin huomaa iltojen viileydestä, eilen piti laittaa jo pitkät housut jalkaan illalla! Ekan kerran täällä ollessa. Myös meri on ollut edelleen paljon rauhattomampi, mutta sen toivon olevan ainakin jossainmäärin ohimenevä ilmiö.

Työrintamalla on myös ollut vähän uutta: pääsin perjantaina puutarhatöihin 🙂 Tuon piti alunperin olla vasta maanantaina, mutta siirtyikin jo perjantaille ja menen vielä maanantaina jatkamaan. Sen jälkeen saattaa ikäväkyllä olla tämän hotellin piha valmis tällä erää, mutta näitä olis kyllä kiva löytää lisääkin. Työnä oli siis siistiä kukkapenkki jossa oli hurja määrä erilaisia kasveja. Yllättävän iso osa niistä olikin tuttuja, joko huonekasveina tai kesäkukkina Suomessa tavattuja tyyppejä.

kukkapenkki

Nuorempana olen ollut töissä useammallakin puutarhalla ennenkuin hevoshommat veivät kokonaan mennessään, ja olen aina sanonut että jos joskus en voisi hevoshommia tehdä, palaisin mielelläni puutarhatöihin. Matalapalkkahommaahan sekin on, mutta niin kivaa! Aika kotonaan on ihminen sormet mullassa. Ikävän heikko on vaan täkäläisten kasvien ja olosuhteiden tuntemus (ainakin vielä), joten taitaa olla parempi pitää kuitenkin vielä kiinni noista siivoushommista.

Viikonloppu menikin taas siivoillessa, minkä ohessa toki käytiin katsomassa lauantain auringonlasku rannaltakäsin, niinkuin tapoihin kuuluu. Huomenna pääsee vielä kasveja nyppimään ja tiistaiaamu on toivottavasti vapaa -tosi monena aamuna onkin soinut kello putkeen.

Huomaa surffari etualalla -komeeta katseltavaa tuokin laji.
meri

Tein muuten blogille myös fb-sivun, kun tuo insta on niin kamalan kankea monessa asiassa… Sitä seuraamalla saa nyt siis myös tietoa uusista päivityksistä ja meidän kuulumisista. Pieni Talo Gomeralla | Facebook

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Sadetta!”

  1. Täällä GC:lläkin satoi tänään jo 3 kertaa, 5 min kuurot, ja lämpömittari näytti äsken 17°C. Hyi hitto! Onneks on se untsikka mukana🤣

Vastaa