Itsenäisyyspäivän aatto: kadonnut hiekkaranta sekä pihamarsu

Huomenna 6.12. on Suomen itsenäisyyspäivä, sekä Día de la Constitución Española eli Espanjan perustuslain päivä. Varsinaista itsenäisyyspäivää Espanjalla ei ole ollenkaan. Ihan tarkkaan ei ole tiedossa mitä päivä täällä tuo tullessaan, mutta pyhäpäivä se on täälläkin jokatapauksessa.

Joulunajan juhlinta täällä alkoi heti joulukuun alusta: ihan hienotkin valaistukset saapuivat rantaan ja vaikka minkälaisia konsertteja, kulkueita ja tapahtumia on ihan koko joulukuun ajan kunnan suojeluspyhimyksen Virgen de Los Reyes:in kunniaksi. Ihan vähän pitää vielä perehtyä tähän kuvioon kun en siitä ole ihan blondiystävällistä selitystä vielä löytänyt, mutta kovasti juhlitaan, ja aikalailla koko ajan. Joulun viettohan sitten jatkuukin loppiaiseen asti kun sinne asti päästään, jolloin 3 kuningasta tuovat lapsille lahjat ja taas juhlitaan. Silti ei ole tullut vastaan joululauluja eikä -koristeita siinä määrin että olis ehtinyt harmittamaan -Suomessa kun olen tuohon juhlaan yleensä ehtinyt kypsyä jo pari kuukautta ennen määräpäivää.

Asiasta seuraavaan, palataan tuohon juhlintaan kunhan kuvio vähän selkenee ja/tai kunhan päästään noihin osallistumaan, vielä ei ole aikataulut oikein osuneet noihin juhlallisuuksiin.

Eilen tuli tosiaankin myrsky tänne, ja vettäkin tuli yöllä ihan kunnolla. Illalla oli kattoterassilla sellainen tuuli että tuolit lenteli, ja käskin Jarmonkin vielä peiton alta puuskia fiilistelemään -täkäläiset talot ei ole kovin äänieristettyjä tai muutenkaan tiiviitä, niin nukkua ei tarvi kuitenkaan tuolla kelillä… Tänään tyyntyi, mutta rannalla odotti yllätys kun koko kilometrin mittainen hieno musta hiekkaranta oli kadonnut! Myrsky oli vienyt hiekat ja tilalla oli aikamoinen kivikko :O Saattaa olla jokunen tällä viikolla tänne saapuva turisti ihmeissään, tätä on mainostettu saaren parhaana hiekkarantana… Vielä viime viikolla tuossa makasi porukkaa hietikolla vaikka kuinka.

Vuoroveden vaihtelu on myös ollut nyt tosi isoa ja vesi ollut ihan hurjan korkealla, saa nähdä paljastaako laskuvesi vielä meille hiekkarantaa vai miten käy. Kovin erilainen on rantamaisema nyt kuitenkin. Alla vertailun vuoksi kuva samasta rannasta suht samasta suunnasta aiemmin syksyllä:

hiekkaranta

Lisää yllätyksiä odotti illalla kun ihmeteltiin pitäisikö ”omaa” puutarhaplänttiä koittaa siivota, kun naapurin lohkolta vierestä alkoi kuulua liskoa isompi rapina. Marsuhan siellä tonki lehtiä tyytyväisenä. Piti ihan käydä varmistamassa naapurin oveen koputtamalla, onko ok että marsu on irti pihalla, mutta olihan se. Mikäs sen siellä on ollessa, ruokaa ja tilaa näytti riittävän eikä kylmäkään äkkiä tule. Ei taida vuoristovaellukset marsua houkutella pois omasta pihasta, eikä se paikalle sattunutta kissaakaan pelännyt. Marsu taitaa pysähtyä paikalleen aina kun paikanpäälle menee, niin siksei sitä kai olla aiemmin huomattu ollenkaan. Kaikkea sitä voikin pihasta löytyä 🙂

Tänään pääsin vielä hetkeksi puutarhahommiin, jotka nyt jäänevät hetkeksi ainakin tauolle, oli kyllä tosi terapeuttista kuopia rauhassa keskellä puskia. Huomenna on ansaittu vapaapäivä ja sitä seuraavat päivät vielä hahmottelematta.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille jotka tämä tavoittaa!

kukkapenkki
Siistittyä kukkapenkkiä

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Itsenäisyyspäivän aatto: kadonnut hiekkaranta sekä pihamarsu”

  1. Hyvää Itsenäisyyspäivää teille sinne aurinkoiselle saarelle☀️🇫🇮

Vastaa