Sadekausi ja juhlahumun alku

Talvi on tullut Gomeralle!

Parin sateisen yön jälkeen eilen satoi koko päivän, ja suuren osan ajasta lujaa ja rytinän kanssa. Tämä on ehdottomasti hyvä asia, täällä rannikolla ei ole kuulemma satanut kunnolla koko vuonna, ja luonto ilahtuu tästä varmasti. Joulukuu on täällä yleensä sateisin kuukausi jolloin on keskimäärin 7 sadepäivää. Ne ovat kohta onneksi jo täynnä, joten loppukuusta kun meille tulee vieraita Suomesta varmaan paistaa aurinko taas jo täysillä. Eilen kaatosateen aikanakin oli yli 20 astetta lämmintä, mutta aletaan silti kyllä jo kaivata aurinkoa kun ei ole pilkahdusta enempää näkynyt moneen päivään. Yllättävän hyvin tottui siihen että aina vaan paistaa, vaikka toki tiedostaakin ettei se ole ollenkaan hyvä tilanne.

Suomalaisella on hetken ihmetteleminen siinä että kovalla sateella sataa myös ikkunoista sisään… Kai siihen oppii suhtautumaan niin että kesä (tai talvi) kuivaa sen minkä kastelee -täällä missä juuri koskaan ei sada, se tuskin on niin iso ongelma 🙂

Eilen lähdettiin extempore ajamaan toiselle puolen saarta San Sebastianiin hoitamaan asioita, mutta opittiin reissulla että ei lähdetä toista kertaa jos on annettu sadevaroitus… Paitsi että näkyvyys mutkaisilla teillä oli ihan olematon ja veden virtausta välillä paljon, oli tiellä myös paljon rinteiltä putoilleita kiviä. Vasta takaisin ajaessamme sateen loputtua nähtiin irtokivien määrä ja koko -eipä osattu ajatella että huonommalla onnella voi pudota isokin kivi kyytiin jos on kunnon kaatosade. Onneksi opittiin ilman että sattui kantapäähän.

kiviä tiellä

Tänään oli viereisellä kirkolla kekkerit, kun kunnan suojeluspyhimys la Virgen de Los Reyes lähti pyhäköstään kiertämään kuntaa kuukauden ajaksi juhlien seuraamana. Tilaisuuteen kuului ilotulitusta moneen kertaan, puheita ja varsin komeita musiikkiesityksiä. Lopuksi neitsyt Marian patsas lähti kuuden palomiehen kantamana pitkin vuoristopolkua seuraavalle pyhäkölle, edellään tanssijoita sekä perinnerumpujen ja kastanjettien soittajia. Me lähdettiin matkan varrelta kotiin, jossa kuunneltiin rakettien pauketta kun varsin pitkä ja näyttävä kulkue pääsi perille seuraavalle kirkolle.

neitsyt maria-patsas
kulkue
Kulkue matkalla kohti seuraavaa kirkkoa musiikin saattelemana

Täällä suurin osa asukkaista on katolilaisia ja 8.12. on siis ”neitsyt marian perisynnittömän sikiämisen päivä” (kiitos google), tämän viikon toinen arkipyhäpäivä. Tästä neitsytpatsaan matka jatkuu seuraavaan kylään jossa taas juhlitaan kolme päivää hänen kunniakseen. Täällä ”meidän kylällä” taitaa olla huomenna jopa ihan vaan normaali perjantai, lauantaina on taas jonkinlaiset festarit rannassa, tällä kertaa eivät kaiketi edes liity uskontoon millään lailla. Koitetaan ainakin poiketa katsomassa mikä meininki siellä on.

Ohessa pari videonpätkää tämän päivän kekkereistä.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa