Lunta!

Juuri kun viime postauksen otsikko oli ”kevättä ilmassa” tuli paluu arkeen ja tänään nähtiin pitkästä aikaa lunta. Yhtään ei ollut ikävä. Kahtena yönä on nyt saaren keskiosissa korkeammilla kohdilla satanut räntää ja rakeita, ihan niin että rähmä on jäänyt maahan aamuksi, ja sosiaalinen media täyttynyt toinen toistaan hienommista räntäkuvista Gomeran osalta. Tänään ajettiin 9 jälkeen aamulla saaren halki San Sebastianiin ja päästiin itsekin tuon ihmeen rippeitä todistamaan, ohessa kuvia siitä todisteeksi. Kuvatessa tunnelmaa häiritsi mustarastas, joka lauloi taustalla kesähittejä kovaa ja hienosti. Eli kai se tästä taas kesääntyy…

Onneksi perillä San Sebastianissa oli teepaitakeli, ja kotona täällä Vallessakin sen verran lämmin ettei lumesta helposti ole pelkoa. Villapaidalle tosin on käyttöä, alla kuva kodin lämpömittarista juuri nyt. Tänään oli sadepäivä eli aurinko ei ole juuri auttanut asiaa, mutta patteri on sentään ollut päällä jo hetken kotiintulon jälkeen.

Tänään pääkaupungissa käytiin vaan shoppailemassa tarve-esineitä, byrokratiaa koitetaan hoitaa taas maanantaina.

Remu on alkanut elää meitä muita huomattavasti keskiluokkaisemmin. Sen epäilty vilja-allergia varmistui kun täällä koitettiin vaihtaa markettimuonaan. Eläinlääkärillä ihmeteltyämme sen hännänalusen kovaa kutinaa vaihtui ruuaksi reilun 50e/14kg lohiruoka, ja kun se havaittiin liian kevyeksi ruuaksi paljon kuluttavalle koiralle, ostettiin tänään kokeiluun 55e/18kg säkki uutta ruokaa -pienempiä koesäkkejä ei ole tarjolla isolle koiralle, sopii toivoa että tämä toimii… Remu syö kuitenkin pari litraa päivässä tällä hetkellä, harras toive että tätä uutta ruokaa riittäisi vähän pienempi määrä ennenkuin ollaan vararikossa.

Kalliit koiranruokaostokset kruunattiin ostamalla Remulle uusi 25 euron peti, sekä lähes samanhintainen kaulapanta :/

Vertailun vuoksi, meidän normaalit ruokaostokset maksaa n.30e jolla syödään lähes viikko kotona, toki täydennyksiä tuohon haetaan viikon varrella. Muita hankintoja on koitettu tehdä vain oikeasti tarpeeseen ja hintoja vertaillen.

Koira siis elää aika paljon meitä muita kalliimmin -saisi alkaa tienaamaankin jotain, me muut kun on koitettu elää vähän pienemmällä budjetilla.. Uutta petiä harkittiin aiemman peitosta taitellun tilalle aika kauan, mutta kun tuo koira on ihan hillittömän eläväinen yöaikaan -unissaan se haukkuu, vinkuu, murisee ja juoksee, ja kun sen herättää se vaihtaa asentoa ajan kanssa… Tavoitteena saada meille muille vähän enemmän unta, kun ostettiin sille makuuhuoneeseen peti joka ei kahise. Ja onhan se hienokin.

koira

Loppuun vielä video Remusta täkäläisen ystävänsä Ochon (eli kasin 🙂 ), puolivuotiaan gomerankoiran kanssa. Pitkästä aikaa kaivettiin vanha kunnon lemppari-riimunnaru esiin kun saatiin seuraa barrancon pohjalle lenkille. Videosta kiitos Marcolle!

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Lunta!”

  1. Voi olla ihan piristävää, kun tulee hieman lunta. Itseäni ei tosin täällä Suomessa haittaisi, vaikka lunta olisi huomattavasti vähemmän. Tuntuu, että täällä sitä tulee lähes päivittäin…

    1. Voi olla että tarvitsee hieman useamman talven poissaoloa että tuota osaa arvostaa. Onneksi ei ole meillä täällä kotona sentään 🙂

Vastaa