Kissa(ma)isia päiviä

Keskiviikko-iltana olin harjoittelemassa kissojen pyydystämistä loukuilla vanhan kaupungin laidalla, missä on lauma kissoja vapaana ja suuri osa niistä steriloimattomia. Silloin saatiin kiinni kaksi kissaa, jotka lähtivät eläinsuojeluyhdistyksen perustajan matkassa steriloitaviksi. Perjantai-ilta vietettiin Jarmon kanssa leikkien kissataksia; lähikylässä oli asukas sovitusti ottanut kiinni pihaltaan viisi steriloimatonta tyttökissaa, osa nuoria, osa aikuisia. Vietiin nämä toiselle puolen saarta pääkaupunkiin steriloitaviksi, siinä meni perjantai-ilta mukavasti. Lauantaiaamuna käytiin vapauttamassa keskiviikkona napatut kissat sinne mistä ne haettiinkin, katosivat muuten paikalta ääntä nopeammin.

kissa

Tänään mentiin Jarmon kanssa jatkamaan tuon kissalauman pyydystämistä, saldona kaksi kissaa jotka lähtevät kastroitaviksi huomenna. Huomenna allekirjoittanut palaa päiväksi siivoushommien pariin, mutta koska Jarmolla on vapaapäivä, miten sen voisikaan käyttää paremmin kuin kuljettamalla kissoja takakontissa: viisi San Sebastianiin vietyä kissaa tuodaan puoliväliin saarta vastaan ja ne pääsevät takaisin ”kotiinsa”, ja samalla reissulla tänään napatut kaverit lähtevät vuorostaan lääkäriin.

Huomenillalla on aikomus myös mennä vielä jatkamaan saman lauman viimeisten lisääntymiskykyisten väijymistä. Nämä yksilöt ovat hyvinkin arkoja, vilauksia niistä nähtiin kyllä tänäänkin mutta saas nähdä saadaanko niitä huomenna talteen.

Näitä kissoja on siis samaan paikkaan ruokittu mistä niitä nyt koitetaan saada kiinni, eli luultavasti tulevat paikanpäälle illalla ruoka-aikaan. Ovat vaan melko fiksuja ja varovaisia kavereita, eivätkä juokse ihan suoraan loukkuun syömään, eli aikaa saa kyllä kulumaan sitä odotellessa. Pitäähän ihmisellä olla harrastuksia? 🙂

Kissailun lomassa on myös käyty metsässä lenkillä -se on aina yhtä hieno!

Laurisilva-metsää
Laurisilva-metsää
Laurisilva-metsää
Laurisilva-metsää
Laurisilva-metsää
Laurisilva-metsää

Sää jatkuu talvisena -tuulista ja max kahtakymmentä astetta. Auringon paistaessa ja rannan lähellä on kyllä lämpimämpää, ylös metsään lähtiessä sen sijaan sai kaivaa päälle toisenkin pitkähihaisen.

Meidän byrokratia-asioihin saatiin myös vielä loppuviikosta uusia käänteitä kun löydettiin kielitaitoinen ystävä meitä neuvomaan, kun kuvio alkoi taas näyttämään hankalalle… Nyt toivotaan että tämän kautta alkaisivat asiat vihdoin etenemään. Saas nähdä! Toivottavasti alkavalla viikolla on uutisia tämän suhteen.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Kissa(ma)isia päiviä”

Vastaa