Oma saari mansikka…

”Oma maa mansikka, muu maa mustikka” taisi olla joku vanha sanonta? En tiedä mitä tällä on ajettu takaa, mustikathan on kuitenkin paljon parempia.

Käytiin naapurisaarelle Teneriffalla yön yli-reissussa viikonloppuna. Olipa ihanaa palata takaisin tänne ”omalle” saarelle.

Maisema Gomeran pääkaupungin yli Teneriffalle
Gomera jäi taa
Laivan uumenista ajo Teneriffalle
…ja Gomeralle

Löydettiin tosi kiva majoitus Adejen kylän takaa, hiukan etelärannikolta sisämaahan päin. Seutu oli ihan hauskaa, ja samoin meidän kaksio oli siisti ja kiva, ja oma pienenpieni piha kuului siihen myös. Tosin pimeän tultua havaittiin että kämpän ympärillä oli ihan hillitön meteli: koirat haukkuivat naapurissa lakkaamatta, kissat mourusivat ja tappelivat oven takana, ja myös liikenteen äänet kuuluivat vaikka syrjäkylällä oltiinkin. Tämän oman kämpän öinen liikenteen meteli onkin oikeastaan ihan kiva 🙂

Airbnb-kaksio Adejessa

Täällä Gomeralla on kauppoja rajallisesti ja tarjonta on aika suppea, joten vaihtelun vuoksi oli kiva päästä ison ruokakaupan valikoimien ääreen. Se olikin ainoa hyvä asia mitä tällä reissulla bongattiin. Ihmisiä oli ihan liian paljon, ja etenkin autoja oli ihan hurjasti. Liikenne tuntui ihan villille kun on tottunut tämän saaren mutkaisia kapeita teitä köröttelemään (mitenhän sitä pärjää isossa maailmassa kun täällä aikansa asuu..?). Luonto on myös tuolla eteläisellä Teneriffalla aika karua eikä erityisen kaunista, kun on näihin maisemiin tottunut. Tosin tiedän, että tuolla saarella on paljon enemmän annettavaa, eikä olla saaren keski- ja pohjoisosiin juurikaan tutustuttu -hyvinkin suppealla näkemyksellä siis mennään toistaiseksi. Tämä koitetaan korjata heti kun saadaan residenciat ja halvemmat laivaliput, sitten lähdetään tutustumaan tuohonkin saareen kunnolla.

Löydettiin kuitenkin toiselle päivälle tosi hieno lenkkipaikka ihan vahingossa. Kun ajelee Los Christianoksen (jossa satama sijaitsee) ohi etelään, on kukkuloiden välissä Palm-Mar niminen turistikylä. Sen eteläpuoleiselta kukkulalta oli kivat näköalat, ja maasto oli kivaa käveltäväksi. Luonto oli ihanan erilaista ja karuudessaan hyvinkin kaunista. Sieltä pari kuvaa alla.

Palm-Mar, tästä vasemmalle oli hyvää lenkkimaastoa (aiempi kuva)

Lenkin jälkeen käytiin syömässä intialaista ruokaa Los Christianoksessa ennen lähtöä. Ruoka oli oikein hyvää, ja kivaa vaihtelua, mutta toki myös kalliimpaa kun turistialueella oltiin. Allekirjoittaneen hermorakenteelle ei myöskään sovi nuo ravintoloiden sisäänheittäjät, eikä etenkään kaupustelijat jotka tulevat ravintolapöytään kauppaamaan tuotteitaan.

Kiva oli palata omalle saarelle.

Saarten välisiä laivoja tosin on uudistettu, eikä uusissa laivoissa enää pääse ulkokannelle. Pienenpieni ulkokarsina on johon mahtuu muutama ihminen, mutta aiemmalle takakannella koiran kanssa istuskelulle pitänee sanoa heipat, tosi harmi.

Kotona <3

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa