Maaliskuun alun kuvia ja kuulumisia

Helmikuun loppu ja maaliskuun alku vilahtivat ohi ihan huomaamatta.

Meillä oli junnuvahvistukset täällä talvilomalla kahden viikon ajan, ja myös siskoni lapsineen vierailivat täällä pari päivää. Tuona aikana tuli tehtyä normaalia vähemmän töitä, ja katseltua ympärilleen taas vähän enemmän. Päivitykset sen sijaan jäivät, joten talletetaan nyt kerralla kunnon pläjäys parin viikon vaelteluista.

Lasten hiihtoloman alkuun käytiin vaeltamassa saaren pohjoisosassa Vallehermosossa, kierrettiin vaellusreitti järven ympäri Presa La Encantadoran luonnonsuojelualueella. Paikalliset eivät tätä turhaan kehuneet; vaikka ennakkoon vähän epäilytti onko patoallas suomalaisen silmään hieno järvimaisema, oli se. Nyt sateiden jälkeen allas oli täynnä, ja sen ympärillä oli upeaa vihreää luontoa, ja paikalla oli tosi paljon erilaisia vesilintuja. Niillä tosin oli myös poikasia niin en viitsinyt mennä lähelle tutustumaan etenkään koiran kanssa. Myös vuoret kruunaavat maiseman kivasti. Lenkki oli rankempi kuin ajateltiin loman aloittajaisiksi, kun järven kierron jälkeen noustiin vielä vuorenharjanteelle, mutta maisemat olivat ehdottomasti sen väärtit.

Samalla reissulla käytiin myös Mirador De Abrantella, ja ensimmäisen kerran myös tuo kuuluisa lasitunneli oli avoinna meidän siellä ollessa: tunnelin lattiakin on lasia (huomaa jäykähkö olemus kuvassa 🙂 ) ja sieltä voi katsella muun maiseman ohella alas Aguloon. Ollaan ihan pohjoisosassa saarta joten Teneriffa näkyisi myös kuvassa jos ei pilvet olisi hyökänneet väliin.

Tunnelin vieressä on melkoista kuumaisemaa, iso alue punaista hiekka-aavikkoa. Täällä vaellettiin kertaalleen edellistalvena, ja on kyllä varsin näkemisen arvoinen paikka tämäkin.

Muut päivät eka viikosta talsittiin kotikulmilla ja ihmeteltiin isoja aaltoja rannassa -meri oli ihmeen eloisa koko talviloman, eikä Playan rannassa juuri ollut rauhallisia uimakelejä tarjolla. Kertaalleen käytiin uimassa sataman rannassa, siellä kun on aallonmurtaja ja siksi rauhallinen ranta. Vesi oli kylmää! 20 astetta sanoivat mittarit, mutta kylmää oli.

Siskoni perheen tänne tullessa vietettiin koko porukka päivällä aikaa Playan rannalla, sekä syötiin kahdeksan hengen porukalla rantaravintolassa -ekan kerran varasin oikein pöydän ravintolasta. Aika meni hyvin katsellessa aaltoja ja merta, ja pari rohkeinta kävi meressä kastautumassakin aaltojen seassa (ehkä muutamankymmentä kertaa…). Illalla istutettiin tietenkin koko porukka rantakiville katselemaan auringonlaskua ja kuuntelemaan aaltoja ja rumpuja. Seuraavana päivänä kävin siskon perheen kanssa myös laurisilvametsässä vihreyttä ihastelemassa -onneksi vuorimaisemia ihailtiin jo tulomatkalla useampaan otteeseen, takaisin San Sebastianiin ajellessa pilvet peittivätkin maiseman kokonaan.

Hiihtolomalaisten kanssa vaellukset jatkuivat taas rantapäivien jälkeen; ajettiin autolla naapurikylään ylös Arureen, ja käveltiin sieltä La Merican vuorenharjannetta pitkin kiertämään vuoren laki. Täällä on käyty ennenkin, ja maisemat ovat kyllä upeat. Aikaa meni 4-5 tuntia, joka sisälsi evästauon, raunioiden tutkimista ja maisemien ja kukkien ihastelua, ja luolien tutkimista. Tämän visiitin uutuutena löytyi parikin oikeasti hienoa luolaa, niissä olisi voinut olla kauemminkin.

Lenkin pituus oli lähemmäs 7km mutta näin siinä ei ollut niin paljoa nousua ja laskua, niin oli kivempi myös vuoristoon tottumattomille jaloille.

Enemmän maisemia La Mericalta löytyy Suomenvieraita ja jouluhulinoita – Pieni Talo Gomeralla

Meidän ”hiihtoloman” kruunasi valaidenkatselureissu merelle, mutta siitä on pakko tehdä ihan oma päivityksensä myöhemmin, sen verran upea reissu oli.

Talvilomalaisten viimeinen vuorokausi oltiin taas San Sebastianissa, josta on kivempi heräillä aamulaivalle. Menomatkalla käytiin uudestaan ihailemassa El Magron hylättyä kylää. Edellisen kerran siellä käytiin kuukausi sitten: Roque del Sombrero ja El Magron hylätty kylä – Pieni Talo Gomeralla, ja uusintavierailu kannatti! Paitsi että juniorin mielestä tämä oli hienoin paikka koko saarella, koko paikan oli vallanneet kukat: ties minkä värisiä kukkia oli joka paikassa ja paljon, joten nyt paikka oli oikeasti upea.

Täällä on selvästi alkanut kesä, eilen oli jo päivällä aika kuuma. Linnut laulavat urakalla ja joka paikka on kukassa. Tällä puolen vuoden kokemuksella epäilen että saari on nyt hienoimmillaan. Sateita saatiin harvinaisen paljon nyt alkuvuodesta, ja nyt kun päivät lämpenivät, luonto alkaa kukoistaa tosissaan.

Sääennusteet lupaavat jopa 30 asteen maksimilämpöjä lähipäiville.

Eilen alkoivat Valle Gran Reyssä karnevaalit. Eilen ei vielä paikalle ehditty, mutta tänään on tarkoitus työpäivän jälkeen käydä rannalla kulkuetta ihmettelemässä. Tallettelen tietoa niistä, sekä valasretkestä ja autonkatsastusyrityksistä tänne kun tulee sopiva rako.

Ihana La Gomera! Tykkään tästä saaresta taas niiiin paljon.

Iltalenkillä San Sebastianin majakalla

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Maaliskuun alun kuvia ja kuulumisia”

  1. Upean näköisiä maisemia tosiin, tuo vehreys vuorineen on ilman muuta mieleen. Suuri kontrasti vehreyden osalta useaan muuhun alueen saareen. Mitä valaita tuolla on muuten tähän vuodenaikaan mahdollista nähdä?

  2. Me nähtiin delfiinien lisäksi pilottivalaita -ne ovat täällä yleisimmin nähtävissä. Muitakin, myös isompia valaita, asuu näissä vesissä ympäri vuoden mutta ovat harvemmin pinnalla nähtävissä.

Vastaa