Valaita katselemassa

Jo joululomalla suunniteltiin, että lähdetään merelle katsomaan valaita lasten ollessa täällä hiihtolomalla. Pientä epäröintiä aiheutti kuitenkin se että meri olikin joka päivä suht levoton -joululomalla kyyti olisi ollut paljon tasaisempaa. Toisen viikon lopulle varattiin kuitenkin matka aaltoilevasta merestä huolimatta. Ennakkoon kyselin josko meidän heikompien kannattaa ottaa pahoinvointitablettia etukäteen, mutta paikallisen vetäjän mielestä ei nyt ollut isoja aaltoja… Näin jälkiviisaana olisi pillerin nappaaminen ollut hyvä idea ainakin kaikille joiden vuoristoteillä meinaa tulla yhtään huono olo.

Matkaan lähdettiin Excursiones Yanin Glass bottom boatilla. Alkuun oli suunnitelmissa pienempi vene, mutta säätilanne muutti suunnitelmaa tältä osin, ja hyvä niin. Tämän veneen maksimikapasiteetti oli 80 henkilöä, mutta kyydissä oli vain parikymmentä, mikä oli oikein luksusta. Veneen mainostetun lasipohjan koin vähän huijauksena; pohjakerroksessa oli ikkunoita veneen alle, ei niinkään lasipohjaa, ja noista ikkunoistakin näki läpi vain juuri ja juuri… Muuten kuitenkin vene sekä reissu järjestelyineen oli 10+, joten eipä tuo jäänyt harmittamaan.

Valle Gran Reyn satama, josta lähdettiin liikkeelle
Kotikylä Valle Gran Rey mereltä nähtynä <3

Melko pian merelle lähdettyämme bongattiin jo meressä liikettä, ja ajettiin suoraan suuren pilottivalaslauman luo. Pilottivalaat ovat täällä vakiasukkaita ja useimmiten havaittavissa; niillä ei täällä ole luontaisia vihollisia ja hengailevat usein pinnassa lähellä saaria. Valaat jäivätkin meidän kanssa hengailemaan ja laivaa seuraamaan pitkäksi aikaa, ja niitä oli paljon! Ehdottomasti hintansa arvoinen reissu jo tässä vaiheessa.

Aikamme pikkuvalaita ihasteltuamme jatkettiin matkaa kauemmas merelle, missä vastaan tuli vielä iso lauma delfiinejä. Common dolphin (eli ”tavallinen delfiini”) on delfiinilajeista yleisin, pieni ja nopea eläin. Ne eivät myöskään ole niin leikkisiä kuin muut delfiinilajit. Tämä teki niistä myös tosi vaikeita kuvattavia, kameraan tallentui monta kuvaa mistä delfiini on juuri poistunut, en viitsi niitä tähän suotta laittaa :). Kivoja katseltavia silti. Näiden lisäksi näimme paljon vesilintuja (lajin nimi hukkui ikäväkyllä muistista) ja joitakin portugalinsotalaivoja. Kilpikonnat jäivät ikäväkyllä bongaamatta, mutta oli tuossakin jo elämystä riittävästi. Näillä vesillä on nähty myös isompia valaita, mutta harvemmin -enkä ole edes varma haluaisinko nähdä yhtään venettä isompaa valasta lähietäisyydeltä.

Lopuksi suunnattiin lähelle rantaa syömään tapaksia ja täällä olisi ollut myös tilaisuus uida -rohkeita ei vain tällä kertaa löytynyt. Kaikkineen reissu kesti 3-4 tuntia, niinkuin taitaa olla kaikilla täkäläisillä firmoilla. Tällä merenkäynnillä tosin meille olisi riittänyt lyhyempikin aika merellä, joten evästauon olisi voinut jättää väliinkin.

Kaikkineen kuitenkin ihan huippureissu, ja ehdottomasti hintansa arvoinen. 30e/hlö sisälsi itse retken lisäksi tapasvälipalan juomineen ja oikein hyvän opastuksen hyvällä englannilla. Suosittelen!

Tapaksilla. Muuta kuvaa itse veneestä ei tarttunut matkaan.
Kun laivan keulassa kerran oli tuollainen uloke,
olihan siellä pakko käydä leikkimässä Titanikkia
(muita matkustajia hymyilytti…)

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Valaita katselemassa”

  1. Pahoinvointitabletti kannattaa ilman muuta ottaa, outoa, että pidettiin turhana. Itse asiassa laastarit ovat muuten meidän kokemuksen mukaan vielä huomattavasti tehokkaampia kuin tabletit, niitä kannattaa suosia. Kivalta kuulostava retki joka tapauksessa, erityisesti nuo pallopäävalaat (pilot whale) oli varmasti upea kokemus. Ja ei ollut tosiaan pahan hintainen!

    1. Kiitos kommentista! Pitääpä perehtyä noihin laastareihin, kun kohta taas on edessä pidempää laivailua Kanarian ja Espanjan mantereen välillä.

Vastaa