Hellettä ja Calimaa

Viime viikolla tänne saapui kesä ihan kolinalla: linnut laulaa, kukat kukkii ja aurinkoa piisaa taas. Pitkät housut on saanut hylätä taas kaapin perälle.

Tällä viikolla kuitenkin on ollut jo vähän liioittelun makua: kaikilla Kanariansaarilla on luvassa ennätyshelteet ja calimaa. Tästä on jo ensimakua saatu: päivisin on lämmintä 30 astetta (tänään 35, ja huomiselle luvassa mahdollisesti enemmän…) ja ilma on tosi kuiva. Huomisesta pitäisi alkaa taas tuulten puhaltaa Afrikasta ja Saharan hiekan saapua tännekin tuulen mukana. Saas nähdä, tänne asti ei vielä ole tullut calimaa niin että huomaisi muuten kuin vuoria katselemalla, mutta tämänhetkinen ilmankuivuus on jotain mitä me ei olla aiemmin täällä nähty. Työskentelyyn ja urheiluun keli on ollut jo aika raskas viimeiset pari päivää. MELKEIN teki jo mieli vähän valittaa säästä töissä ollessa, mutta kun facebook muistuttelee Suomen säistä, olen ihan hiljaa. Säähän onneksi saa helpotusta helposti menemällä mereen -nyt on käyty uimassa kunnolla joka päivä.

Ilmastonmuutos alkaa kuitenkin näkyä täälläkin, tällaiset lämpötilat maaliskuussa eivät ole normaaleja, ja lähipäiville veikkaillaan kaikkien aikojen ennätyksiä. Yöt on olleet tosi kummallisia -illaksi viilenee, mutta taas yöksi lämpötila nousee. Eilen seurattiin hyvin hämmentyneinä lämpömittaria juuri ennen puoltayötä; joka minuutti lämpötila nousi 0,2 astetta! 26 asteeseen asti se ehti ennenkuin mentiin nukkumaan, eikä yön lämpötilan maksimi ikäväkyllä ollut tallentunut mittariin. Nyt kello on 11 illalla, ja ulkona edelleen yli 28 lämmintä.

Kuva iltapäivältä
…ja tältä illalta

Muuten elämä on mennyt työn touhussa ja ”arkikuvioissa”.

Jarmo kävi testaamassa täkäläistä hammaslääkäriäkin -kiire tuli päästä hoitoon niin joutui menemään yksityiselle ja vielä San Sebastianiin asti missä pääsi hoitoon samana päivänä. Näppäränä poikana löysi vielä klinikan jossa ei puhuttu kuin Espanjaa, ja diagnoosina oli hampaan poisto. Kommunikaatio kuitenkin sujui riittävän hyvin ja hammas sai lähteä, toimenpide sujui hyvin ja nopeasti, hiukan Suomea tuhdimpaa lääkitystä lukuunottamatta (noin niinkuin autolla ajoa ajatellen…) ja touhu on kyllä tosi paljon Suomea halvempaa.

Itselleni kävin varaamassa ajan tänne paikalliselle hammasklinikalle ensi viikolle. Harmia aiheuttaa taas kerran hammas jonka hoidon aloitti Pirkkalassa kunnan venäläinen hammaslääkäri, jonka mielestä ”paikatun hampaan kuuluukin olla kipeä”, ja jonka jäljiltä sitä on jo ennenkin korjailtu -toivon hartaasti ettei sitäkin jouduttaisi poistamaan. Jokatapauksessa tuon Suomen viimeisimmän kokemuksen jälkeen luotto täkäläisiin hammaslääkäreihin on kyllä toistaiseksi ihan hyvällä tolalla, toivottavasti säilyykin 🙂

Synttäritkin tuli vietettyä, synttäritoiveena (ekan kerran ehkä ikinä aikuisena oli lahjatoive!) oli vapaapäivä, uintia ja kauan himoittu turkasen kallis jäätelöannos. Kaikki toiveet toteutuivat, ja sekin päivä oli oikein hyvä! 🙂

Huomenna viedään heti aamulla auto huoltoon rekisteröintikatsastuksen uusintaa varten (tästä tulossa tarkempaa tekstiä, kunhan saadaan homma pakettiin…) ja kävellään sieltä kotiin. Töissä pitäisi vähän käydä siinä ohessa, ja ehkä viedä autoa vielä San Sebastianiin tsekkiin. Ja varmasti pitää myös uida jossain välissä, kun ennustetta katsoo.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Hellettä ja Calimaa”

  1. Joo, ei ole Suomen sää ollut nyt ihan paras mahdollinen. Paitsi että lunta on viikon aikana tullut yli 30 senttiä eteläisessäkin Suomessa, niin tänäkin aamulla oli taas pitkälti yli 15 astetta pakkasta. Saisi jo tulla kevät tännekin. Mutta totta sekin on, että lämpötilojenkin osalta liika nyt vain on liikaa.

Vastaa