Vaellus El Cercadoon ja hammaslääkärintestausta

Calima oli ja meni, ja säät normalisoituivat. Nyt on päivisin lämpöä 25 asteen paikkeilla ja öisin taas alle 20.

Perjantaina käytiin pitkästä aikaa vähän pidemmällä lenkillä: käveltiin El Cercadoon tämän oman kotikylän kanjonin vasenta reunaa ylös ja oikeaa takaisin alas; kuvassa kanjonin yläpää omalta kotiterassilta kuvattuna.

Matkaa kertyi n.8km ja nousua sekä laskua muistaakseni 650m suuntaansa. Vaikka jalat oli valmiiksi hapoilla edellisten päivien työmatkoista jalan sekä pyörällä, lenkki taittui lähes kevyesti (ainakin näin jälkikäteen ajatellen 🙂 ), eli vähän pidempikin jo menisi ehkä tuskitta. Tosin alun nousu oli aika pitkältä matkalta sen verran jyrkkää kivikkoa että koiran anturoista meinaa loppua kestävyys kesken, niitä saadaan nyt pari päivää parannella.

Tuskin tarvitsee sanoa että maisemat oli huiput. Kukkiin ja linnunlauluun ei myöskään ole vielä ehtinyt kyllästyä.

Kuvassa näkyy aika hyvin koko Valle Gran Rey ylhäältä päin, vain rannan taajamat eli ns. keskusta jää vuorten taakse. Hyvin näkyy myös ainoa laaksoon tuleva tie.
Ylimääräiset viivat on sähkölinjoja alas laaksoon.
Valle Gran Rey, laakson yläosa
Uudet kaktuksenlehdet on tosi pehmeitä silittää ja kasvavat nopeasti

Muita viikon tapahtumia oli hammaslääkärissä käynti tässä omalla kylällä: täällä on hammaslääkäri kahtena päivänä viikossa. Ongelma paikallistui ientaskuun eikä onneksi jouduttu poraamaan. Asiakaspalvelu oli 10+, tutkimus vakuuttava ja hinta sisältäen röntgenkuvan, tutkimuksen ja pari hoitotuotetta oli 30e. Ei ollenkaan huono kokemus.

Pääsiäinen ei vaikuttanut meidän elämään mitenkään. Jos joulua juhlittiinkin yli kuukausi, pääsiäinen täällä oli aika paljon vaisumpi. Väkimäärä rannoilla on valtava, kun pääsiäiseksi tänne tulevat muualla asuvat Gomeralaiset sekä heidän sukulaisensa, ja paljon muitakin espanjalaisia ”perusturistien” lisäksi lomalle. Tämän viikon jälkeen kaiketi hiljenee hetkeksi.

Muuten olen lähinnä harrastanut töissäkäyntiä ja marsunkesytystä. Marsusta voisin kirjoitella lisää vaikka huomenna, nyt pitää mennä muihin puuhiin.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Vaellus El Cercadoon ja hammaslääkärintestausta”

  1. Upeat maisemat ja kiva, että hammaslääkärikin on tavoitettavissa siellä kaukana. Mitenkähän Suomessa asuvat ulkomaalaiset, mukaan lukien muista Euroopan maista muuttaneet erikoisosaajat, mahtavat nähdä palvelumme tason? Teknisesti varmaankin hyvin, mutta toivottavasti myös asiakaspalvelu saavuttaa kansainväliset mittasuhteet. Se olisi kyllä tärkeää hammaslääkäripalveluissa. Itselläni on onneksi positiivisa kokemuksia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Vastaa