Ajopäivä 1: Huelvasta Burgokseen

Tiistaina klo 10 jälkeen aamulla päästiin satamaan, ja eikun ajamaan. Sen verran oli matkalla merenkäyntiä että Caddy oli kauttaaltaan suolan peitossa, ekaksi siis etsittiin huolttis missä Caddy pääsi pesulle ja koira rauhassa jaloittelemaan ja vessaan. Autonpesu ”selfservice” painepesurilla oli oikein näppärä: kun laitoin sampoopesuun rahaa 2e, tulikin sillä jo niin pitkä aika pesua että jäi osa käyttämättä. Huuhtelua sai ostettua 20 sentillä varsin riittävän ajan.

Suolainen auton pinta laivamatkan jälkeen

Siitä alkoi ajomatka pohjoiseen, 800km ensin pienempiä teitä ja loppumatka oikein motaria pitkin.

Matka sujui aika kivasti maisemia katsellessa, oli niin vaihtelevaa ja suurimmaksi osaksi upeaa maisemaa, ettei aika tullut pitkäksi ennenkuin viimeisen tunnin aikana. Alkumatkasta nähtiin masentavaa Andalucian kuivuutta, siitä alkaa oikeasti tulla pikavauhdilla oikeaa aavikkoa. Hirvittävää on että tähänkin aikaan vuodesta kun maan pitäisi olla vihreimmillään, on kaikki kuivaa, ruskeaa ja kuollutta. Kun päästiin vähän edemmäs, alkoi pelloilla olla edes oliivipuita ja viinipensaita, ne näyttävät lähes ainoina pärjäävän kuivuuden keskellä.

Andaluciaa

Keskemmällä Espanjaa alkoi maisema vihertyä ja matalaa vuoristoa ilmestyä joka puolelle, tämä oli kaunein osio. Taas Burgosia lähestyessä maisema oli kuin ihan valtava Pohjanmaa.

Matkalla nähtiin kaksi tulipaloakin: Andaluciassa paloi teollisuushalli, ja pohjoisempana Kastilia&Leonin puolella oli ikävä maastopalon alku. Ensimmäisessä oli jo sammutustoimet käynnissä mutta musta savupatsas oli valtava, toiseen ei vielä ollut saapunut apua mutta palo oli kyllä jo havaittu sielläkin.

Positiivisempia havaintoja oli lukuisat eläimet. Lehmiä oli tosi paljon, valtavilla laitumilla joista koittivat löytää jotain syötävää. Hevosia oli myös vähänväliä. Lintuhavaintoja oli haikarat joiden pesiä oli lähes joka tolpannokassa ja useimmissa näkyi poikasiakin, sekä isohaarahaukat joita lensi koko matkan ajan PALJON. (google kuvahaku on ihan hyvä..)

Näkemisen arvoinen paikka oli Riotinton kaivosalue Huelvan pohjoispuolella. Kuparikaivosalue oli ihan valtava, ja lammet sen vieressä aika villillä värimaailmalla varustettuja. Pikaisen pysähdyksen jälkeen jatkettiin matkaa kun sitä oli edessä vielä 700km ja kello iltapäivä… laitan muutaman autosta räpsäistyn kuvan kuitenkin.

Muutamalla lyhyellä pysähdyksellä saavuttiin Ibeas de Juarroksen kylään ennen yhdeksää illalla. Hiukan alkoi epäilyttää kun Burgosin kaupungin jälkeen vastaan tuli ensin teollisuutta ja sitten pelkkää peltoa ennenkuin päädyttiin reilun tuhannen asukkaan kylään. Iloinen yllätys oli aivan ihana pieni hotelli La Cabala de Ibeas, jossa kaikki oli laitettu ihan viimeisen päälle hienoksi ja jopa lämpöpatteri löytyi huoneesta. Onneksi, sillä ulkona oli lämmintä 8 astetta (!!), meinasi sortseissa ja sandaaleissa hymy hyytyä. Lysti maksoi kahdelta 57e aamupaloineen.

Syöty ei oltu koko päivänä kuin sämpylöitä, ja kylän koko huomioiden oli iloinen yllätys myös ravintola joka löydettiin, se oli auki ja kaikinpuolin ihan huippu! La Nave De Ibeas oli paikan nimi, superhyvät burgerit ja palvelu, ja hieno paikka taiteineen.

Nyt kelpaa huilata lämpimässä, huomenna ajetaan vaan reilu 200km San Sebastianiin.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Ajopäivä 1: Huelvasta Burgokseen”

  1. Oho, näyttääpä tuo Andalucia tosiaan kuivalta! Itse en kovin paljoa pitkiä matkoja tykkää ajaa, mutta kun maisemat ovat kohdillaan, muuttaa se kyllä tilannetta. Kuvien perusteella maisemat nimittäin olivat paitsi hienoja niin myös mukavan monipuolisia ja vaihtelevia!

Vastaa