Saksasta Tanskan läpi Ruotsiin

Holsteinin Seeblick Hotelli yllätti iloisesti aamulla aukiollessaan: keskellä maaseutua oli oikein kiva ja suht isokin hotelli. Aamupala oli myös ihan priima, ja järvimaisemalla varustettuna.

Ensimmäisenä suunnattiin katsomaan josko pienen Owschlagin kylän eläinlääkäriasema olisi auki ja saataisiin Remulle ekinokokkilääkitys mikä pitää antaa 1-5vrk ennen Suomeen tuloa. Auki oli, ja kaikki onnistui paremmin kuin hyvin. Aseman pihassa oli maisemankoristeina tammoja varsoineen, ja kylä vaikutti muutenkin aika hevospitoiselle hevosvarustekauppoineen ja trailerimyymälöineen.

Jos eilinen moottiritieosuus ei kovin hyvää kuvaa luonutkaan Saksan maasta, oli kuitenkin molemmissa päissä reittiä pikkukylät ihmisineen sekä molemmat majoitukset ihan superkivat. Tässä kohtaa oli hyvä kääntää nokka kohti Tanskan rajaa.

Tanskan läpi ajeltiin yöpymättä, ja tässä vaiheessa oli jo opittu että huoltoasemilla vain tankataan ja ruokahuolto hoidetaan pikaruokalan tapaisissa, Tanskalla kun ei ole ihan halpa maine. Saksan läpi onnistuttiin ajamaan kokonaan tankkaamatta, siellä kun oli näistä kallein diesel, mutta huolttiksilla kauhisteltiin hintoja pariinkin kertaan (Ei kai ne ihan niin hurjille tuntuisi jos lähtisi Suomesta, mutta nyt ovat ihan päättömiä siihen mitä ollaan totuttu). Eilisen jälkeen tuntui sille että roskaruoka riittää ja mentiin mäkkiin hakemaan salaatteja, mutta kappas kun ei siellä myytykään sellaisia. Onneksi naapurista löydettiin uusi tuttavuus SunSet, hamppariketju sekin, mutta siellä oli lisäksi varsin kelpoja täytettyjä leipiä. Niiden kanssa mentiin eväsretkelle läheiseen satamaan ennen Fynille siirtymistä.

Kun etukäteen vertailtiin hintoja mennäänkö siltaa pitkin vai laivalla, en törmännyt missään tietoon että toinenkin Tanskan silloista (Storebelt) on maksullinen, kauhisteltiin vain Öresundbron kalleutta. Siltojen ylitys maksoi yhteensä yli sata euroa, eikä tulla varmasti enää niiden kautta ajamaan, ainakaan molempien jos yhdenkään. Tosin halvalla tuota siirtymää ei saa tehtyä lautallakaan, mutta halvemmalla kuitenkin, ainakin jos on ajoissa. Olihan tuo reitti kertaalleen näkemisen arvoinen. Ensimmäinen silloista oli mielestäni jopa näyttävämpi ollessaan korkeampi kuin Öresundbro/Juutinrauma josta enemmän puhutaan.

Storebelt
Öresundbro

Täksi yöksi meillä oli majoitus Ruotsin Kristianstadista Skånesta. Ajomatkan alussa havaitsin että ajetaan ihan Flyingen ohi, joten pitihän sitä käydä ihmettelemässä, autosta käsin tosin, ja jatkettiin siitä taas maisemareittiä loppumatka. Maisemareitti kannatti, nähtiin kolme villisikaa jotka laidunsivat kaikessa rauhassa pellolla!

Hotelli Kristianstadista valittiin kuvien perusteella vaikkei ollutkaan ihan lyhimmän reitin varrella. Edullinen arvokkaan oloinen hotelli tosi hienossa vanhassa talossa. Ja kerrankin kaupungin keskustassa! Myös kaupunki vaikuttaa tosi hienolle. Ihmisiä ei ollut riesaksi asti maanantai-iltana, ja löydettiin syyrialainen pikaruokala jossa oli huippuhyvät ruuat, Grill House taisi olla nimeltään.

Hotel Park Alle

Huomenna onkin viimeinen ajopäivä tällä erää. Ajetaan 550km Kristianstadista Tukholmaan iltalaivalle, ja ylihuomenna pitäisi olla Suomessa. Aika hurjaa.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Saksasta Tanskan läpi Ruotsiin”

  1. Oho, tuo siltojen ylitys onkin kallista. Arvattavasti niillä jonkinlaiset tietullit on, mutta en olisi kyllä arvannut, että on noin hintavaa. Villisikoja olisikin hauska nähdä, ei ole tullut ikinä vastaan.

Vastaa