Takaisin Gomeralle

Kesä meni, ja tätä kirjoittaessa istutaan taas laivassa kohti etelää.

Vuokrakoti ja työt odottavat Gomeralla, ja nyt tehdään matka reippaammassa tahdissa kuin aiemmin: Lauantai-iltana hypättiin laivaan Turussa ja aamulla ajettiin Tukholmasta Malmöön. Malmöstä jatketaan nyt laivalla Travemundeen Saksaan. Saksassa ollaan yöllä klo 1, toivoen että ollaan ennen sitä edes hiukan nukuttu laivassa, ja ajetaan auto satamassa syrjään ja koitetaan jatkaa unia vielä hiukan autossa maissa ennenkuin jatketaan ajamista.

Maanantaina ajetaan Saksan läpi Belgiaan Namuriin yöksi. Sieltä jatketaan tiistaina Ranskan Blondiin, ja keskiviikkona jo Espanjan rajan yli Aretxabaletaan. Torstaina ajetaan puoliväliin Espanjaa Candelarioon ja perjantaina Huelvaan, josta lähtee meidän laiva kohti Kanariaa klo 23.59 perjantaina. Perillä Teneriffalla ollaan sunnuntaina, jossa ollaan vielä yksi yö, niin että maanantaina voidaan hoitaa virastoasiat pois alta heti kun saavutaan Gomeralle.

Matka sinällään alkoi ihan hyvin: auto on toistaiseksi toiminut ja laivoihin ehditty ajoissa. Siljalla yö meni ihan ok, jos ei lasketa sitä että lauantai-illan laivalla ei tarvinnut juuri nukkua. Ruotsin läpi ajo meni kivasti, Eteläruotsin maisemat on kyllä älyttömän hienoja. Malmössä tuli ensin hetken takeltelu kun meidän laivalipuissa luki eri laivan nimi kuin mihin autojono suuntasi. Laiva johon liput olivat ei kuitenkaan kuulemma liiku mihinkään, ja lipuilla onneksi päästiin ongelmitta toiseen laivaan, joten huoli pois. Finnlines on meille ihan uusi tuttavuus, eikä ekalla kerralla kyllä oikein onnistunut vakuuttamaan. Hytti oli hieno ja tilava, mutta kun ulkona on kylmä ja hytissä ilmastointi jumissa ja puhaltaa täysillä kylmää, ei siitä paljon ollut iloa. Henkilökunta ei asiaan voinut vaikuttaa, sama tilanne oli koko laivassa, kun Jarmo reippaana poikana kävi kysymässä. Nyt istutaan peiton alla vaatteet päällä, eli kai se siitä, toivotaan ettei tule tautia 😀 Seisova pöytä täällä ei ollut onneksi kovin kallis seisovaksi pöydäksi (19e/nenä), mutta ruuat olivat seisseet pöydissä riittävän kauan, eikä kasvissyöjälle ollut paljoakaan syötävää. Eli ei pysty kehumaan vaikka miten yrittäisi.

Väkeä laivassa on tosi vähän, saattaa selittää seisovan pöydän ruokien tilaa. Finnfellow on pieni laiva jossa on kaikki tarpeellinen: tilavat hytit, autokansi, tuo yksi seisova pöytä-ravintola ja pienenpieni kauppa. Myös sauna olisi, mutta se jää nyt välistä kun koitetaan päästä nukkumaan jo alkuillasta.


Kesä Suomessa meni nopeasti, ensi vuonna yritetään olla vähän pidempi aika.

Ehdin tehdä töitä ensin koirapuistoa kunnostaen, sitten yksityistallin kesälomatuuraajana, ja loppukesästä auttaen Jarmoa remonttityömaalla. Välissä pidin jonkin verran ratsastustunteja ihmisille omilla hevosillaan. Ehdittiin nähdä kavereita ja sukulaisia, tosin ihan liian vähän eikä kaikkia ollenkaan, mutta jonkinverran kuitenkin. Kerran ehdittiin käydä juhlimassakin. Lasten kanssa tehtiin pikavisiitti Tallinnaan Lentosataman merimuseoon (oli hyvä, suosittelen!) Haaveeksi ensi kesälle siirtyivät vielä sienestys, rantasauna, soutuveneily ja livemusiikin kuuntelu (tähän en nyt laske Kangasalan harjujazzeilla piipahdusta, vaikka kiva olikin).

Stressitason säilymisestä piti huolta oman tilan myyntiyritykset, joista ei vieläkään tullut valmista. Tila päätyi uudelleen vuokralle, nyt onneksi hyvin tutulle ihmiselle, ja mietitään asiaa taas keväällä/kesällä uudestaan.

Viimeinen viikko Suomessa taas otti luulot pois ihmisestä ja teki lähdöstä tälläkin kertaa kiireisen ja sekasortoisen, monta juttua jäi pahasti kesken. Lähdön siirtämisestäkin haaveiltiin muttei se niin vaan onnistu, kun tuolle laivamatkalle Espanjasta Kanarialle ei saa koirahyttejä ainakaan tähän aikaan vuodesta kuin kuukausien päähän.

Tiedossa oli että viimeisellä viikolla on paljon hommaa, mutta kun tiedossa olleiden hommien päälle tuli mm. yhden hevostallin pesu ja ylimääräinen omakotitalon siivous, alkoi hymy hyytyä. Töihin saatiin onneksi apuvoimia (kiitos taas kaikki ihanat!), mutta suunnitelmat menivät vielä uusiksi kun eteen tuli läheisen ihmisen kuolema ihan varoittamatta.
Aika huono ajoitus oli meidän lähdöllä kaiken keskellä, mutta matkaan lähdettiin kuitenkin, kun ei siirtokaan onnistunut. Laittoman paljon meidän töitä jäi muiden ihmisten tehtäväksi, ja monta asiaa kesken.

Nyt kuitenkin ajellaan/laivaillaan reipas 9 päivää kohti etelää, ja jatketaan säätöä sitten parhaamme mukaan. Päivittelen meidän matkaa taas tänne tien päältä.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Takaisin Gomeralle”

  1. Varsin tiukkatahtinen paluu Gomeralle. Täytyypä laittaa eteläinen Ruotsi maisemineen mieleen. En olekaan Ruotsissa aikuisiällä ollut Tukholman lisäksi muualla, mutta sekä eteläinen että pohjoinen Ruotsi olisivat mukava kokea. Myös tuo Tallinnassa oleva merimuseo on mielessä, olen tykännyt vastaavan aihepiirin museoista yleensä kovasti.

  2. Matkan eteneminen kiinnostaa kovasti! Toivottavasti ehdit päivitellä.

Vastaa