Maa tärisee

Viime yönä herättiin kolmelta pieneen maanjäristykseen :O

Järistys sijoittui toiselle puolelle saarta ja oli voimakkuudeltaan 2,8, eli melko pieni. Selvästi sen silti tunsi (tai kuuli) ollessaan nukkumassa, kesto oli vain joitain sekunteja. Voimakkuudesta saa ehkä jotakin ajatusta kun googlettaa Suomen maanjäristykset, tässä kuussa Kolarissa järisi 2,4 voimakkuudella. Aamulla täällä oli järissyt 2,4 voimakkuudella, mutta töissä ollessani en sitä ole edes huomannut.

Normaalia tämä ei silti täällä ole: viime yön aikana on ollut pienenpieniä maanjäristyksiä saman verran kuin edellisten kuuden vuoden aikana yhteensä. Kanariansaarilla ylipäätään on näitä pieniä, aikalailla huomaamattomia järistyksiä ihan vähän väliä tuolla merialueella, mutta Gomeralla ei niinkään. Täällä ei myöskään ole ollut tulivuorenpurkausta 2 miljoonaan vuoteen, joten tärinä liittynee mannerlaattojen liikkeisiin -kovin paljoa spekulaatioita, saati tietoa, ei mahdollisesta syystä vielä uutisista löydy. La Palmalla tärisi viikon putkeen pari vuotta sitten ennakoiden tulivuorenpurkausta, mutta täällä ei siitä pitäisi olla kysymys.

Saas nähdä tuleeko näitä vielä lisää vai mitä tapahtuu. Meillä ei täällä ole hätää, meidän talon sijainti on hyvä, mutta saaren maasto on sellaista että aika moni talo on maanvyörymäriski-alueella, toivotaan siis ettei ainakaan isompia tärinöitä tulisi. Olihan tuokin elämys ekaa kertaa elämässä kuultuna, mutta onneksi kuitenkin vaisu sellainen.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Maa tärisee”

  1. Huh, kaikki luonnonkatastrofit ovat hurjia. Itse en oikeastaan muista mitään henkilökohtaiseti kokeneeni, en maanjäristystä enkä muuta. En silti, vaikka olenkin viettänyt aikaa maanjäristysalueella. Kyllähän sellainen, pienikin, pelästyttäisi ja pistäisi ajattelemaan.

Vastaa