Lomailua omalla saarella (ja vähän naapurissakin)

Kulunut viikko oli lähes lomaviikko; sisko tuli tänne lomalle viikoksi ja olin töissä tuona aikana vain yhden päivän. Sen sijaan kierreltiin tätä omaa kylää, käytiin Chipuden Fortalezan huipulla lenkillä, tehtiin sightseeing saaren pohjoispuolelle ja vietettiin puolitoista päivää Teneriffalla. Kahlailtiin meressä, syötiin paljon ja maisteltiin vähän sangriaa. Uiminen jäi pariin nopeaan pulahdukseen, kun syksyn täydellisten uimakelien jälkeen saatiin turhan isoja aaltoja joka päivälle. Fiestat sattuivat sopivasti lomaviikon viikonlopulle, ja niiden puitteissa kuunneltiin oikein hyvää livemusiikkia ja nautittiin punaviiniä ja paellaa kirkon piikkiin. (Teen näistä oman päivityksensä jotta tästä ei tule romaanin mittaista päivitystä) Yhtenä iltana oltiin myös Gomera Loungessa kuuntelemassa Latin Flamenco Project-bändiä, joka oli ihan yhtä hyvä kuin viime talvenakin. Hurjan kiva viikko!

Alla tiivistelmää kuluneesta viikosta.

Etualalla San Sebastian, takana Teneriffa ja Teide

Mikko toivoi auringonlaskukuvieni rinnalle auringonnousukuvia -nyt jo melkein sain sellaisia otettua. Siskon saapuessa menin Teneriffalle jo aamulaivalla jotta ehtisin kierrellä kaupoilla rauhassa. Maisema korkealta keskeltä saarta kohti Teneriffaa oli upea aamuseiskan aikaan -harmi vaan että puhelimen kameralla ei ollut mitään toivoa sitä tallentaa.

Sadetta saatiin pari kuuroa, kuva kotikulmilta
Playa Valle Gran Rey

Keli oli huonohko uimiseen, mutta loistava aaltojen katseluun
…ja kahlailuun
Maisemalenkillä Fortaleza de Chipudella <3
Törsäilyä
Pohjois-Gomeran kierroksella Mirador de Abrantella

Teneriffalla vietettiin yksi yö viikon päätteeksi. Etelän rannikkokaupunkien ruuhkat meinasivat kiristää hermoa, mutta San Isidro missä majoituttiin oli ihan hauska tuttavuus. Seuraavana päivänä ajettiin siitä puolisen tuntia ylöspäin Vilaflorin suuntaan, ja löydettiin vahingossa aika kiva lenkkipaikka -ei yhtään ihmistä, ja maisemat oikein kivat. Tämä oli ehdottomasti parasta Teneriffaa tähän asti. Tuli taas into lähteä tutkimaan tuota saarta enemmänkin.

Teneriffalla käynti ei maksa montaa kymppiä nyt kun meillä on residenciat, ja sen hinnan saa kivasti takaisin tankkaamalla halvempaa dieseliä (meillä n. 1,50e, halvin Teneriffalta löydetty oli 1,15e) ja Lidlistä niitä tuotteita mitkä täällä ovat kalliita.

Maisemalenkillä Teneriffalla
Kotimatkalla hyvän Teneriffan retken päätteeksi,
kuvissa Los Christianos ja Playa de las Americas jää taa

Nyt on palattu arkeen; työt jatkuivat ja aletaan olla taas ruodussa viikon törsäilyn jälkeen 🙂

Seuraavia vieraita odotellessa, viimeistään joulukuun puolivälissä saadaan tänne taas odotettuja vieraita.

Edellisessä postauksessa kirjoitin täällä olleista pienistä maanjäristyksistä. Tilanne normalisoitui -kun järistyskarttoja on nyt tullut netistä seurattua, on täälläkin ollut vielä muutama pieni järistys, mutta niitä ei ole huomattu lainkaan, ja pääosin tärinät ovat siirtyneet takaisin muille saarille ja merelle.

Sää on edelleen ollut päivisin lämmin, yli 25 astetta, mutta illat on olleet viileitä kahdenkympin hujakoilla. Viime viikolla saatiin jopa pari pientä sadettakin. Nyt meitä kuitenkin uhataan uudella calimajaksolla heti alkuviikosta, voi kumpa se ei olisi yhtä pitkä ja kuuma kuin edellinen.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Lomailua omalla saarella (ja vähän naapurissakin)”

  1. Kyllähän nuo auringonlaskutkin ovat älyttömän upeita! Ei tuollaisia ainakaan täällä eteläisessä Suomessa pääse näkemään. Huh, toivottavasti tuo seuraava calimajakso ei tosiaan ole ihan yhtä paha kuin edellinnen.

  2. Täällä naapurissa tulee nähtyä auringon nousu useammin kuin lasku, kun sattuu piha oleen itä-etelä suuntaan.
    Lämmintä on tosiaan piisannu, jopa mulle liikaa ( kai mä oon tullu vanhaks tai jotain🤭) ja nyt, kun loppuviikon säätä tutkailee, niin näyttäis vielä vähän lämpenevän. Onko joku hyvä appi tai sivusto mistä näkis saarten sään tarkemmin, kun täälä tuppaa kaikki, ainakin suomalaiset sivut, näyttään Las Palmasin sään? Sillä Las Palmasin säällähän ei oo sit mitää tekemistä tän eteläosan kanssa🥵😅

    1. Juu ei noi suomalaiset sivustot oikein osaa näitä ennustaa. Muutenkin ennusteet on vähän sinnepäin, kun sää voi täällä vaihdella kahden kilometrin säteelläkin paljon, ja varmaan myös siellä ainakin kun korkeammalle mennään. Se sinnepäin-ennuste riittää tosin hyvin, kun yleensä on aurinkoista: ite seuraan meteo la gomera -sivua Facebookissa, joka kertoo jos lämpötila on nousussa tai laskussa, tai jos on toivoa sateesta tai uintivaroituksia.
      Hyvä paikkakuntakohtainen ennustesivusto on https://apalmet.es/prediccion/municipios, sieltä näkee myös mm. calimaennusteet. Ja nyt sitä taas piisaa, eli varmasti tarkenee…

Vastaa