Calimaa ja sateen odottelua

Pari viikkoa sitten kirjoitin että saatiin tänne jo syyssateitakin, mutta ne loppuivat kyllä lyhyeen. Yhteensä 1,2mm satoi täällä meidän korkeudella, ja sen jälkeen alkoi uusi calimajakso… Tämä calima onneksi päästi meidät helpolla, päivisin oli kuuma, illat ja aamut kivan lämpimiä mutta yöt normaalin viileitä. Ei siis valittamista sen puolesta, mutta vaikka sadetta en henk.koht niin kaipaisikaan, luonto kyllä tarvitsisi sitä. Tälläkin calimajaksolla ilmankosteus oli pääosin noin 20% tai alle, eli kuivaa on. Onneksi keskemmällä saarta on satanut enemmän, eli vedenloppumisen uhka on kuitenkin helpottanut.

Caliman päätyttyä palasi syksy ja syksyn normaalit lämpötilat. Päivisin on edelleen lämmin, ainakin kun paistaa, mutta illat ja yöt on jo selvästi alle 20 astetta, ja täällä alle 20 tuntuu kyllä taas kylmälle (joo tiedän, kuulostaa aika tissiposkiselle). Toki kun tottuu taas siihen ettei aina voikaan olla hellevaatteissa, saattaa helpottaa. Sadetta on lupailtu jo monena päivänä, mutta ei ole tänne osunut nyt vielä kertaakaan.

Matalalla roikku pilvet, mutta ei vaan sada.

Viime viikolla onnistuttiin jopa pitämään vapaapäivä yhtäaikaa viikollakin, pitää koittaa ottaa tavaksi. Sunnuntaisin ollaan molemmat pääsääntöisesti vapaalla, mutta arkivapaa ei ole huono siihen lisäksi. Käytiin parin tunnin leppoisalla lenkillä saaren keskikohdan toisella puolen, ja nyt caliman poistuttua pitää edelleen kyllä ottaa mukaan kuvioon myös pidemmät vaellukset. On tää luonto vaan niin hieno. Nyt lenkin suunnittelua rajoitti koiran edellispäivänä uusitut rokotteet, ja saatiin vielä vähän calimaakin lenkille mukaan; pölyisellä ilmalla saati juuri rokotettuna ei suositella kovin rankkaa urheilua.

Roque Agando (takana näkyis taas Teneriffa, mutta koska calima, niin ei juur näy).

Lenkiltä ajeltiin San Sebastianiin asioille tietäen että saavutaan sinne taas juuri siesta-aikaan. Loppu sitten vedettiinkin perinteisellä tuurilla: Kaupungin ainoa ruokamarketti jossa on myös parkkihalli, on ollut suljettuna jonkin ötökkä(torakka-?)ongelman vuoksi jonkin aikaa, mutta sen piti tuona päivänä aueta. Eipä auennut, vaan vasta seuraavana, joten autoa koirineen ei saatu parkkihalliin, eikä tietenkään myöskään tuonne suunniteltuja ostoksia tehtyä. Ajettiin sitten vähän etäämmällä olevaan ravintolaan jota on haluttu testata, jonne Remu olisi voinut tulla mukaan terassille. No, sehän oli mennyt kiinni edellisenä päivänä… Täällä kun jäädään lomalle, on tapana laittaa oveen lappu että lomalla ollaan. Hetken sai pähkäillä miten kulutetaan muutama tunti siestan loppua odotellessa koiran kanssa ilman parkkihallia, mutta menihän se. Eikun hakemaan kahvit ja sämpylät sataman baarista ja koiran kanssa rannalle syömään. Löydettiin myös syrjäinen varjopaikka autolle niin että uskallettiin hetkeksi jättää Remu autoon ja päästiin käymään asioilla siestan päätyttyä. Hyvä vapaapäivä kaikkineen.

Remua epäilyttää aallot aikalailla, mutta uskaltautuipa kuitenkin mereen kahlailemaan kun oli kuuma.

Muuten ei uutta täällä auringon alla, arki menee töissä, lenkeillä ja välillä rannallakin. Kerran viikossa on meillä edelleen kissojenruokintavuoro, alla video mun suosikkipaikasta missä ruokittavia on eniten. Tuonne kun menee illalla, tuntuu että kissoja tulee joka paikasta kun tyypit heräilevät kivenkoloistaan.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

4 comments on “Calimaa ja sateen odottelua”

  1. Kiitos ”kesäkuvista,”. Mitenkäs se lähestyvä Joulu näkyy siellä saarella?

    1. Eipä kestä 🙂
      Joulu näkyy siten että ihan viime päivinä on ilmestynyt kaikkialle jouluvaloja, tai kausivaloja, kumpia sitten ovatkin. Muuten ei oikeastaan mitenkään.

    1. No niin tuntuu! Tämä oli jo kolmas kunnon calimajakso tänä syksynä. ”Normaalisti” ei ole ollut näin usein, ja yleensä tuo kestääkin vain muutaman päivän. Saas nähdä saadaanko tästä uusi normaali, tuskin ovat ainakaan vähenemään päin kun Afrikan kuivuus ja kaikki ääri-ilmiöt vain lisääntyvät.

Vastaa