Eka kunnon sade (+sairasloma)

No nyt! Tälle päivälle annettiin keltainen sadevaroitus, ja iltapäivällä alkoi vettä tulla ihan kunnolla. Eka kunnon sade tälle syksylle: syksyn sademäärä meidän nurkilla on tähän asti ollut reilun millin, nyt satoi 16mm puolessa tunnissa. Lisääkin saattaa tulla. Tällä saarella noi varoitukset on ihan varteenotettavia, kunnon sateella kun teille putoaa kiviä rinteestä, ja etenkin vaelluspolut on helposti vaarallisia.

Hauska pikku yksityiskohta on se, että kun sataa noin kohti ikkunaa, ikkunanraoista valuu vettä sisään ihan reilusti. Onneksi jo viime syksynä havaittiin ettei se täällä aiheuta sen suurempaa murhetta, pyyhkeellä lattian kuivaus ja se siitä. Materiaali kun on kiveä ja laattaa eikä eristeitä ole, niin haitta jää kovin vähäiseksi. Pystysuoralla sateella ei tuota ”ongelmaa” ole, ja harvoinhan täällä kunnolla sataa.

Syksyn eka kunnon sade, kodin ikkunasta sairastuvalta

Eilen aamulla töihin lähteissä oli kurkku kipeä. Luvassa oli onneksi suht kevyt ja lyhyehkö työpäivä; kahden pienen, työmäärältään helpon turistiasunnon siivous. Eikun töihin. Ei ehkä paras idea (vaikka hankala olisi enää aamulla ollut saada tuuraajaakaan eikä pikku kurkkukipu siihen olisi antanut aihettakaan), illalla lämpö alkoi nousta ja nousikin hyvin nopeasti lähelle neljääkymmentä. Koitin kyllä huolehtia etten jätä tautia lahjaksi turisteille, yksin sain siivoilla ja hanskat +desinfiointiaineet toiminee mahdollisiin pöpöihin hyvin.

Tauti on tosi kummallinen: lämpö kiipesi ylös illalla ihan hurjan nopeasti, ja aamulla oli taas alle 36. Päivän olin kuumeettomana ja olo oli ihan jees, kunnes nyt illalla lämpö nousee taas ihan reippaasti. Kurkkukivun lisäksi ei mitään muita oireita ole. Tänään sain sentään Jarmonkin seuraksi tänne sairastuvalle… Tuore inkivääri ja salvia ovat nyt aktiivikäytössä ruuissa ja juomana, ja onhan tossa joku apteekin lääkekasakin varmuuden vuoksi. Saas nähdä mitä tästä tulee, toivottavasti ei pitkää sessiota kuitenkaan!

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

4 comments on “Eka kunnon sade (+sairasloma)”

  1. Täälä tuli kans vaakasuoraan vettä eilen ja komee ukkonen vielä jälkiruoaksi. Jännä, kun ikkunat syvällä katoksessa aivan märkänä ja sitte lisäks vielä oven alta tuleva vesi. Onneks oli matto oven sisäpuolella, olis varmaan ollu kämppä keittiöö myöten märkänä😅 Ihan piristävä suihku.
    Pikaista paranemista teille👍🏽

    1. Kuis teillä toi calima tuntui? Kevyt se oli ainakin täällä, mutta te ootte vähän lähempänä Afrikkaa siellä.

    1. Kiitoksia, koitetaan parantua! Nyt näyttää onneksi säät normalisoituneen ainakin hetkeksi, kohta on taas oikeasti vihreää.

Vastaa