Joulu

Hyvää joulua täältä Gomeralta.

Täällä meillä ei juuri varsinaista joulunviettoa ole näkynyt, jotain kuitenkin. 23.12. torilla oli illalla joulupukki käymässä. Tämä oli tosin tullut Pohjoisnavalta eikä Korvatunturilta, vaikka samalle kaverille näyttikin. Jono oli pitkä kun lapset jonottivat kertomaan joulupukille toiveitaan ja viemään kirjeitä laatikkoon. Hassua on että teltassa soivat joululaulut ovat pääosin samoja lauluja mitä Suomessa soitetaan, tosin tietenkin espanjaksi. Täällä niillä ei onneksi tule kuorrutetuksi, 23. taisi olla ensimmäinen päivä kun niitä kuunneltiin.

24.12. täällä on paikallisilla tapana syödä iltamyöhällä jouluateria suvun kanssa, muuten se on ihan normaali päivä. Lahjat tuovat kolme kuningasta vasta 6.1. Tosin tännekin on rantautunut sen verran muiden maiden kulttuuria että lapset saattavat saada jotain pientä jo jouluaattonakin. Jouluaattoiltana illallisen loputtua alkaa kekkerit torilla, klo 23 alkaen soittaa kaksi livebändiä tanssi/bilemusiikkia. Me missataan kyllä tämä ihan niinkuin viime vuonnakin, jo tuon aloitusajan takia.

Kolme kuningasta jouluvaloina
Meidän tee se itse-lumilyhty

Jouluaattona meillä syötiin ”jouluateria”, perunoita tulisella mojolla ja munavoilla, punajuuri-juustopaistosta ja paistettua porkkanaa, paistettua juustoa, chorizoa ja salaattia. Sen jälkeen oli tarkoitus mennä uimaan porukalla, mutta suunnitelmilla on tapana muuttua. Yksi meistä nappasi joulutaudin ja pysyikin pedin pohjalla aaton. Pari lähti koittamaan uimista -aatoksi sattui viilein päivä aurinkoisista päivistä, vain 22 astetta. Allekirjoittanut jäi kirjoittelemaan tätä sairastavan seuraksi.

Me saatiin sadetta taas ihan reilusti pari päivää ennen joulua, nyt alkaa luonto vihertää ja kukkia ihan tosissaan. On palattu myös normaaleihin talvilämpötiloihin, öisin ja aamuisin on ollut n. 17 astetta, päivisin max 24, ja ja illat siltä väliltä.

Joulutähdet (istutettuja lukuunottamatta) on vielä vähän vaatimattomia kuivuuden jäljiltä
Appelsiinikausi on alkanut -taas saatiin maailman parhaita, ihan valtavan kokoisia luomuappelsiineja

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Joulu”

  1. Tuo onkin mielenkiintoista, että joulupukki tulee napapiiriltä. Eikö Yhdysvalloissa se mahda tulla pohjoisnavalta? Joka tapauksessa eri maiden jouluperinteet ovat kiinnostavia. Oliko se niin, että kolme kuningasta tuovat lahjat 6.1 myös Manner-Espanjassa? Entä muissa Välimeren maissa?

    1. Hupsista, tuonne oli päätynyt ajatus/kirjoitusvirhe -Pohjoisnavalta tule pukki tännekin, eikä suinkaan napapiiriltä, korjasin tekstiin. Aivot olleet jo joulusta sekaisin 🙂
      Manner-Espanjassa on nämä samat kuviot, muista maista en tiedä. Ja tosiaan sekaan on alkanut sekoittua myös palasia muistakin kulttuureista, täälläkin.

Vastaa