Carnaval!

Lauantaina oli tämän kevään karnevaalien pääpäivä, jolloin karnevaalikulkue kulkee läpi kaupungin rumpuyhtyeineen, asuineen ja tanssijoineen. Tänä vuonna teema oli Hawaiji -teema äänestetään talvella useamman vaihtoehdon joukosta. Vaikka kovasti viime keväänä uskoin meidänkin tekevän hienot asut tälle keväälle, niin vaan asuiksi päätyivät edellisenä iltana ostetut hienot muoviset leit, joita sentään vähän koitettiin jatkokoristella. Paikalliset ihmiset panostavat asuihinsa todella paljon ja se näkyy. Tosin osa on tainnut valmistella omiaan jo hyvän aikaa ennenkuin teema on ollut tiedossa 🙂

Karnevaalien ajankohta oli tänä vuonna muutaman viikon viime vuotta aiemmin, mikä vaikutti siihen että pimeys tuli aiemmin eikä rantakadulta oikein minun kännykälläni saanut enää tarkkoja kuvia. Isoin ero oli kuitenkin väkimäärä, joka tänä vuonna oli ihan tolkuton viime vuoteen verrattuna (ei toki olla missään Teneriffan luvuissa, mutta pienempi on kaupunkikin). Hyvää katselu- saati kuvauspaikkaa sai hakea. Tänä vuonna myös kova tuuli vaikeutti hommaa hiukan, osa joutui poistamaan osan asustaan rantakadulle tuulen takia.

Omasta mielestäni kulkueen parasta antia on erilaiset rumpaliryhmät, jotka paukuttavat niin lujaa että ihmettelen jos itse kuulevat jotain illan jälkeen, mutta tuovat hyvin tunnelmaa tapahtumaan. Joka kaupungilla on kulkueessa oma ”batucada” rumpuineen esiintymässä, alla Hermiguan ryhmä.

Hienoa on myös katsella pukuja, ja rooleihin eläytymistä. Tapahtuma on myös hyvin selvästi perhetapahtuma (niinkuin lähes kaikki täällä), hyvin usein koko perhe on pukeutunut samaan teemaan.

Kulkue kulki n.2km matkaa 3-4 tuntia, ja päätyy toiseen päähän kaupunkia satamaan. Siellä on teltta jossa latino-bilebändit soittavat ihan liian kovaa (en usko että olen vielä NIIN vanha, se volyymi on oikeasti ihan älytön), kaikenlaista ruoka- ja juomakojua, ja ihmiset tanssivat hienoissa asuissaan. Hengattiin nössöinä mukana osa ekasta bändistä ennenkuin lähdettiin kiipeämään kotiin. Ensi lauantaina haudataan sardiini, ja sitten palataan taas normaaliin arkeen (seuraaviin fiestoihin asti).

Yksi kulkueen autoista lähtöä odotellessa
Lähtöä odotellessa 🙂
Dinosaurus oli huippu, harmi ettei ole parempaa kuvaa. (lähdönodotusta)
Tämä ryhmä joutui pian tämän jälkeen jatkamaan ilman päähineitä

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Carnaval!”

    1. Olispa kyllä hienoa joskus nähdä Rio de Janeiron karnevaalit 🙂
      Jos Euroopassa vastaavat haluaa nähdä, kannattanee ehkä kuitenkin suunnata joko manner-Espanjaan tai sitten noille isommilla Kanariansaarille, täällä kulkue on niihin verrattuna kuitenkin aika pieni.

  1. Komea tuo Heineken-kori ja pullot-asu 😂😃
    Ja muutkin hienoja, tosiaan on panostettu 😊

Vastaa