Teneriffailua ja Suomenvieraita

Sen verran saatiin tänne Suomesta vieraita maaliskuun alun aikana, että blogi on saanut olla hetken ihan rauhassa.

Helmikuun lopussa tuli siskoni perhe lomalle Teneriffalle. Meidän piti mennä heti lomaviikon alkuun heitä tapaamaan mutta sen verran luvattiin merenkäyntiä, että nössöinä siirrettiin vierailua kun se kerran oli mahdollista. Täällä tuuli kovaa tai vielä kovempaa pari viikkoa putkeen, ja Remun oksenneltua edellisellä myrsky-ylityksellä ei haluttu sitä nyt viedä myrskyiselle merelle. Ehdittiin kuitenkin porukan loman lopussa Teneriffan puolelle, ja vietettiin päivä ajellen Teiden kansallispuistoon. Tälläkään kertaa ei jatkettu hissillä ylemmäs, kun autollakin pääsee katselemaan aika huikeita maisemia. Takaisintullessa käytiin syömässä Vilaflorissa matkan varrella, Vilaflor osoittautui oikein herttaiseksi pikkukyläksi ja paikallinen ravintola keskellä toria oli ihan mainio. Päivä meni nopeasti, mutta olipa kivaa nähdä sukulaisia pitkästä aikaa!

Koska turistikausi oli Teneriffallakin kuumimmillaan, ei extempore-vierailulle löytynyt meille sopivaa (tai sopivanhintaista) majapaikkaa. Yöksi kuitenkin haluttiin jäädä, sillä seuraavana päivänä saatiin kaveripariskunta Suomesta kylään tänne meille asti, ja haluttiin samalla reissulla napata heidät kyytiin. Yhtälö ratkaistiin vähän epäröiden niin, että päätettiin nukkua meidän Caddyssä. Edellisen kerran tätä testattiin tännetulomatkalla syksyllä, kun laiva saapui Travemundeen keskellä yötä. Silloin idea oli tosi huono: nukkuma-asento oli huono ja sää tosi kylmä, eikä nukkumisesta tullut yhtään mitään. Nyt napattiin eväät kaupasta (pasteijaa, oluet, sipsejä ja aamuksi smoothiet) ja ajettiin pimeän tultua lentokentän lähelle rantaan, aiemmalta reissulta tutulle parkkipaikalle. Tällä kertaa mukana oli peitto (yksi kappale poikittain toimi tässä hyvin), villasukat ja tyynyt, ja aikamme nukkuma-asennon kanssa taisteltuamme molempien yllätykseksi saatiin jopa nukuttua. Meillä siis peteinä toimivat etupenkit kaadettuina, eli jalkoja tuntuu silloin olevan ihmisellä yllättävän paljon -takapenkit ovat paikoillaan ja koira nukkuu auton perässä. Aamulla herättiin vasta auringon noustua, ja lähdettiin naapurikylään aamupalalle. Sen verran positiivisesti tuo majoitus yllätti tällä kertaa että voi hyvin harkita uudestaankin, jos taas tulee vastaan reissu jolla tarvitaan vain nukkumapaikka yöksi.

🙂

Seuraavana päivänä tankattiin halvat dieselit (1,09e) Ikean bensikseltä ja tehtiin ruokavaraston täydennys Lidlistä. Koiranlenkitykselle löydettiin sattumalta mainio paikka lähistöltä: Monumento Natural Derriscaderos-luonnonsuojelualue.

Monumento Natural Derriscaderos

Iltapäivällä napattiin kaverit kyytiin ja tultiin illaksi kotiin.

Viikko kavereiden kanssa täällä toi kivaa vaihtelua; taas oltiin melkein lomalla kun ellun kanat, vaikka vähän pitikin käydä töissä välillä. Käytiin tietenkin metsässä, ajeltiin Vallehermosossa ja lenkkeiltiin kotikylällä ja vähän muuallakin. Istuttiin rannalla ja syötiin hyvin (hiekkarannasta tosin on taas vaan muistot jäljellä). Suosikkibändi Gomera Flamenco Project ymmärsi laittaa keikan lauantaille Gomera Loungeen, joten saatiin myös kunnon livekeikka esiteltyä kavereille. Huippukiva viikko!

Roque del Sombrero

Kun kaverit oli saateltu laivalle kohti kotia, jatkui taas arki. Työtahti on ollut edelleen molemmilla vähän turhan leppoisa, huomioiden kaikki mahdolliset yllättävät sekä normaalit kulut joita sataa taas joka suunnasta. Päästiin kuitenkin mm. kantamaan kaadettua jukkapalmua palasina rinnettä ylös -en olisi uskonut että kyseinen huonekasvi kasvaa ulkona nopeasti nelimetriseksi, niin että rungon halkaisija on lähes metrin! Oli kiva todeta, että jotakin on jäljellä vielä aikanaan tallitöillä kerätystä lihaskunnostakin 🙂

Tällä viikolla saatiin vielä toinen kaveripariskunta tänne kylään päiväseltään, ja esiteltiin heille kotoa käsin Valle Gran Reytä sen mitä ehdittiin. Täältä lähtee ikävästi viimeinen lautta takaisin Teneriffalle jo klo 17.30, kun toiseen suuntaan pääsee (onneksi) vielä kahdeksan jälkeenkin. On ollut aika mahtavaa viettää sosiaalista elämää normaalia enemmän!

Täällä on ollut nyt ihanan keväistä, ja linnunlaulua piisaa. Sadetta saatiin pari kertaa vähän, muttei riittävästi elvyttämään luontoa tai täyttämään vesialtaita. Kuiva kausi lähestyy uhkaavasti, mutta vielä hetken voi pitää peukkuja mahdollisille kevätsateille.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

3 comments on “Teneriffailua ja Suomenvieraita”

  1. Upeita kuvia jälleen!
    Paljonko maksaa tuo lautta Gomeralta Teneriffalle?

  2. Teideä haluaisin kovasti päästä joskus itsekin katselemaan. Varmaan haluaisin päästä niin ylös kuin mahdollista, mutta onhan tuoltakin korkeudellta näkymät aivan mahtavat.

    Milloin siellä on lähtökohtaisesti ns. kuiva kausi?

Vastaa