Hellettä ja lemmikkigekko, sekä muita uutispoimintoja

Calimajakso jatkuu yhä, mutta sää on ollut aika ok. Pölyä ei ole ollut hurjaa määrää enää tuon ekan päivän jälkeen. Päivisin on ollut +-30 astetta, parina yönäkin lämpötila kiipesi yli kolmenkympin, mutta on sittemmin pysynyt hiukan viileämpänä. Jostain ihmeen syystä nyt on ilmankosteus pysynyt ihan normaalina mikä on helpottanut nukkumista huomattavasti, kun yleensä se on laskenut 20% kieppeille tai alikin. Yllätykseksemme on molemmat nukuttu ihan hyvin kolmenkympin lämpötilassa, ohut lakana peittona ja puhallin pienellä vieressä. Päivisin on nyt taas käyty uimassa lähes joka päivä, ja meri on kyllä ihan paras paikka ihmiselle helteellä! Aallot on nyt olleet taas maltillisia, ja vesi kesäisen lämmintä. Uimareille kelpo olosuhteet, mutta onhan tuo silti huolestuttavaa jos asiaa ajattelee -veden pitäisi vielä keväällä olla kylmempää, ja vasta kesän ja syksyn ajan uimalämmintä.

Lämpimien öiden myötä on saatu liikkeelle taas monenlaisia yöeläimiä -gekkoja oli jo ikävä, kun ei niitä meidän ulkoseinillä ole näkynyt aikoihin. Heti helteiden alettua oli yksi komeankokoinen gekko myös sisällä meidän olohuoneen seinällä. Aiemmin on aina järjestetty isohko operaatio sisälle eksyneiden gekkojen ulos saattamiseksi; vaikka kovasti pidänkin noista liskoista, on hiukan hirvittänyt ajatus kylmistä varpaista poskella keskellä yötä. Nyt kuitenkin Jarmo totesi ettei aio osallistua gekkojahtiin, joten niin Keke sitten muutti meille. Gekkohan on oikeasti niin arka eläin ettei se tule ihmisen lähelle, enkä usko että nukkuva ihminen tekee tähän poikkeusta. Niinpä Keke asuu nyt meidän keittiön taulun takana päivät, ja illalla heti kun tulee pimeää se lähtee liikkeelle. Viime yönä onnistuin tarkkailemaan Kekeä vällyjen välistä kun se teki tutkimusretkiään, se vuoroin sinkoaa vauhdilla johonkinpäin, ja vuoroin jähmettyy toviksi tarkkailemaan ympäristöään. Vaikuttaa ihan hyvälle tyypille, eikä toistaiseksi ole osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa ulosmenemiseen. Olkoon ja syököön caliman sisäänajamat banaanikärpäsen sukulaiset keittiöstä.

Pahoittelen kuvanlaatua -tyyppi on sekä arka että vikkelä.
Keke päikkäreillä taulun takana.
Suojaisampiakin paikkoja olisi, mutta tää on kai paras.

Seuraan aktiivisesti Gomeran ja muun Kanarian uutisia paikallislehdistä netistä. Viime aikoina on ollut parikin mainitsemisen arvoista uutista: Ensinnäkin jokin aika sitten Fred Olsenin lautalta putosi auto mereen lautan lähtiessä Gomeralta kohti Teneriffaa. Päivä oli sama jolloin me tultiin Teneriffalta tännepäin, ja meri oli ennen Gomeraa tosi töyssyinen. Olen jonkin kerran ääneenkin miettinyt, kun autokannen perässä ei ole minkäänlaista seinää vaan vain ns. muoviverkko, että olisiko auton mahdolista pudota mereen -ja siis on! Tuo auto oli ”priority”-paikalla jotta pääsee ekana ulos laivasta, ja omistajan mukaan oli ohjeiden mukaan sekä käkkäri että vaihde päällä ja etupyörät käännetty sivuun. Noiden lisäksi ekoille autoille laitetaan vielä stopparit pyörien eteen, mutta sinne vaan molskahti auto heti ekoissa töyssyissä! Onneksi ei ollut esimerkiksi koiraa kyydissä… Nyt se on jo nostettu merenpohjasta, ja todettu että ”käkkäri, vaihde ja pyörien kääntö eivät toimineet normaalisti”. En osaa tulkita tarkoittaako tuo että ne oli laitettu ohjeen mukaan vai ei.

Toinen nyt pinnalla oleva uutinen on tulevana lauantaina kaikilla kanariansaarilla oleva mielenosoitus nykyistä turismipolitiikkaa vastaan. Turistien (ja myös maahanmuuttajien) määrä on saarille kestämätön, vesi ei riitä eikä myöskään jätehuolto, majoituksista ja etenkin vakiasunnoista on pulaa ja vuokrat nousseet mahdottomiksi paikallisille asukkaille. Kanarioille koituu nykymuotoisesta turismista enemmän haittaa kuin hyötyä, ja samalla tuhoutuu saarten kallisarvoinen luonto. Nyt on herätty vaatimaan tähän muutosta, ja hyvä niin. Muilla saarilla ongelma on ollut olemassa jo pitkään, joskin pahenee koko ajan, ja täällä Gomeralla seurataan kiltisti perässä. Toivotaan että kansa saisi äänensä kuuluviin!

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Hellettä ja lemmikkigekko, sekä muita uutispoimintoja”

  1. Huh, millaiset ilmat siellä onkaan, kun huhtikuun puolivälissä ollaan jo 30 asteessa. Ja aika uskomaton tuo autojuttu. Mahtaako se olla niin, että jos kuljettaja oli sen laittanut assianmukaisesti, se korvataan lauttayhtiön toimesta täysimääräisesti? Ja jos taas ei, niin asia on täysin eri?

  2. Juu näin ovat lehdet antaneet ymmärtää. ei ole tosin ollut mitään uutisointia enää aiheesta, miten auton kanssa lopulta kävi.
    Nyt on onneksi säät täällä normalisoituneet, ja calimat siirtyneet manner-euroopan kiusaksi.

Vastaa