Matka maata pitkin Kanarialta Suomeen

Ylihuomenna starttaa taas meidän matka maata pitkin; Gomeralta Euroopan halki Suomeen.

Tällä kertaa tehdään matka suht ripeästi, sunnuntaina lähdetään täältä ja jo viikon päästä maanantaina on tarkoitus olla Suomessa. Mieluusti oltaisiin käytetty matkaan päivä-pari enemmänkin, mutta aikataulu määräytyi vähän vahingossa; Ostettiin black fridaysta jo syksyllä laivamatka Finnlinesin kyydissä Travemundesta Helsinkiin. Nuo matkat ovat yleensä sen verran kalliita ettei niihin muuten pysty, mutta nyt saatiin se lähes kohtuullisella hinnalla. Vasta matkan ostettuamme alettiin katsella laivamatkoja Kanarialta Manner-Espanjaan, ja havaittiin aikataulujen menevän niin että vaihtoehtona on joko tämä tiivis ajomatka, tai sitten sen verran pidempi ettei uskottu meidän reissubudjetin antavan myöden. Niinpä ajetaan Euroopan halki nyt viidessä päivässä; se on kyllä ihan hyvin ajettavissa, muttei ehdi juuri ylimääräisiä pysähdyksiä tehdä tai aikaa viettää missään. Ehkä sitten syksyllä taas vähän väljemmin, toivottavasti. Ihan suorinta reittiä ei silti nytkään otettu vaan ajetaan Espanjasta Ranskaan Pyreneiden yli, koska ainahan pitää olla uusi ajoreitti.

Yleensä onnistutaan järjestämään meidän matkoille jotain ylimääräistä säätöä, nyt aloitettiin se jo etukäteen. Majoitukset varattiin jo maaliskuussa, eli kerrankin suht hyvissä ajoin niin löytyi tosi kivan oloisia paikkoja vielä halvalla. Tuossa viikko sitten Jarmo onneksi halusi laittaa majoitukset ylös kalenteriinsa ja alettiin niitä selaamaan. Kävipä sitten ilmi että kun laiva lähtee Travemundestä sunnuntaina klo 02:00, oltiin laskettu sunnuntai vielä ajopäiväksi ja varattu Saksasta majoitus la-su yöksi… Näinhän vois käydä kelle vaan, vai?

Aikamoisen kiroamisen saattelemana peruttiin kaikki majoitukset ja eikun varaamaan uusia. Yksi ajopäivä jäi pois, matkoista ei silti vieläkään onneksi tullut mahdottomia mutta Espanjan osuudelle ja viimeiselle päivälle haaveillut lyhyemmät ajomatkat jäivät pois. Joku optimisti ajattelisi ehkä että parempi havaita asia tässä kohtaa, eikä olla päivän verran myöhässä satamassa… Hiukan lisää hintaa toki tuli majoituksille eikä ihan niin suurta valikoimaa ollut enää tarjolla, mutta löytyi kuitenkin ok oloinen majoitus joka yölle, hintahaarukkana nyt 54-78e/yö aamupaloineen. Alunperin hintahaitari oli parikymppiä halvempi per yö.

Lähdetään täältä kotoa sunnuntai-aamuna, laiva kohti Teneriffaa lähtee klo 13. Teneriffalla ajetaan yhden pysähdyksen taktiikalla pohjoiseen Santa Cruziin, mistä meidän laiva kohti mannerta lähtee klo 17.30. Tuossa välissä toivottavasti ehtii käydä tankkaamassa ja yhdessä isommassa kaupassa, sekä lenkittää Remun kunnolla.

Meidän laivan pitäisi olla Espanjan Huelvassa klo 7 tiistai-aamuna, joskin viimeksi oltiin muutama tunti myöhässä aikataulusta. Siitä ajellaan 750km Madridin ohi Sigüenzaan. Se on pieni ja varsin kivan näköinen kaupunki mutta ajomatkaa on sen verran että voi jäädä tutustuminen vähän lyhyeksi, ainakin jos laiva on myöhässä. Pysähdelläkin pitää kuitenkin matkalla. Tähän kaavailtiin aluksi lyhyempiä ajomatkoja niin että oltaisiin oltu Espanjan puolella kaksi yötä, Espanjaa kun olisi tosi kiva nähdä enemmän.

Sigüenzasta jatketaan Monguilhemiin Ranskaan Pyreneiden yli, ajomatkaa on 500km joka on aika riittävästi huomioiden että nähtävää on matkalla varmasti. 6h arvioi google ajoajaksi. Seuraavana päivänä jatketaan Ranskan läpiajoa Briareen; ajomatkaa 590km, 7,5h arvioi google. Ranskassa koitetaan välttää taas moottoriteitä jos vain aikataulu antaa myöden; paitsi että motarit ovat siellä sikakalliita, niin myös paljon enemmän näkee kun ajaa vähän pienempiä teitä. Briaresta ajetaan perjantaina Belgian halki Hollannin Nederweertiin, matkaa 590km ja googlen arvio ilman motereita 7,5h. Hollanti ei ollut ihan matkan varrella, mutta kun ei siellä olla koskaan käyty eikä se juurikaan kiertänyt, osuu se ihan sopivasti. Etenkin kun kaikki vapaat majoitukset Saksan puolella olivat ihan sikakalliita. Lauantaille jää matkaa 540km Travemundeen, josta laiva tosiaan lähtee sitten kahdelta yöllä.

Helsingissä pitäisi olla toukokuun viimeisenä maanantaina klo 10 aamulla.

Alla vielä kuva reittisuunnitelmasta.

Screenshot

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Matka maata pitkin Kanarialta Suomeen”

  1. Onneksi oli kuitenkin peruutuskelpoiset majoitukset. Meillä on tullut joskus otettua majoitukset seuraavalle vuodelle… Onneksi sekin tuli huomattua ennen reissua ja ehdittiin fiksaamaan ne kuntoon. Pyreneiden yli ajaminen kuulostaakin kiinnostavalta.

Vastaa