Merelle, kohti mannerta

Eilen jäi taas Gomera taakse hetkeksi ja lähdettiin merelle kohti mannerta ja Suomea. Paluulaivaliput on ostettu syyskuun alkuun.

Matka alkoi aamupäivällä, ensi tunnin ajo San Sebastianiin ja sieltä laivalla Teneriffalle. Samalle laivalle sattui espanjalainen ralliporukka, PohjoisGomeralla oli viikonloppuna jonkin sortin rallikisa. Komeita autoja oli jonossa laivaan meidän kanssa, ja laivalla meno iloisen äänekästä.

Jonossa laivaan Gomeralla

Teneriffalla ehdittiin käydä nopsaan kaupassa ja lenkittää koira, ennenkuin ajettiin pohjoiseen Santa Cruziin jonottamaan laivaan. Suositus on olla satamassa 3 tuntia etukäteen, ekalla kerralla jopa tähdättiinkin siihen. Paikalla pitää olla kuitenkin olla vasta tuntia ennen, ja siinäkin ehtii kyllä odotella ihan riittävästi. Laivaan päästiin puolisen tuntia myöhässä, ja liikkeellelähtö myöhästyi nyt ”vain” 1,5 tuntia. Laivana oli Fred Olsen Balearian Marie Curie, niinkuin pari kertaa aiemminkin.

Laivan lastauksen odottelua Teneriffalla
Arvotaan kulkuvälineet…

Tällä kertaa kuitenkin laivaan päästiin ongelmitta, nopeasti ja sujuvasti. Hyttikin löytyi listalta, kun viimeksi sen kanssa oli hiukan ongelmia. Remu edelleen stressaa aika lailla näitä tilanteita missä pitää olla pienessä tilassa keskellä hulinaa muiden koirien kanssa, ja se kertoo sen myös ihan ääneen. Tällä kertaa respaan ei sattunut muita koiria yhtä aikaa eikä ollut juuri jonoakaan, ja tuon pienen ajan Remu istui hiljaa kuulolla nohevan näköisenä. Koiranomistajan huippuhetkiä!

Nyt seilataan kohti Espanjaa 38 tuntia. Ihan kelpo matkustusmuoto. Laivalla ei ole nettiä eikä juurikaan tekemistä. Voi olla hytissä tai kannella, katsella merta, lukea tai oleskella. Tai sitten kirjoitella blogia jonka julkaisee sitten myöhemmin. Ruokaa on tarjolla 3 kertaa päivässä. On myös yksi kahvila, mutta nuo ruuat kuuluvat hintaan joten ei sitä juuri tule käytettyä. Ja yksi kioski jossa on huono valikoima ja kunnon hinnat. Ruuat ovat ihan ok, tiskin takaa saa valita muutamasta vaihtoehdosta simppelin alku-, pää- ja jälkiruuan. Kasvisruuan saisi tilata erikseen (samoin muut erikoisruokavaliot), mutta silloin ruokaa aletaan valmistaa vasta kun saavut ravintolaan, eli siinä vaiheessa kun kasvisruoka tuli pöytään olikin jo maha täynnä kaikesta muusta. En ole sitä viitsinyt siksi tilata kuin kerran, ja ihan ok on pärjätty noilla valmiiksi tarjolla olevilla vaikka pääruuat onkin pääosin liharuokia. Hassu yksityiskohta on se, että kun ruoka kuuluu hytin hintaan, niin ruokajuoma taas ei, ne pitää ostaa erikseen. Viime reissulla kun laivalla ei toiminut wifi, ei onnistunut korttimaksukaan. En tiedä miten silloin kävi niiden kellä ei ollut käteistä mukana -aika pitkä aika on 38h hytistä löytyvällä 0,5l vesipullolla. Kuvailin aikani kuluksi tänne koosteen reissun ruuista 🙂

Illallinen
Aamupala
päivällinen
illallinen

Leppoisaa oleskelua siis luvassa huomiseen asti. Remu kokeneena laivamatkustajana osaa jo käydä pissalla kannella lattialle (ekalla kerralla tähän meni sisäsiistiltä tyypiltä yli 24h..), ja me ollaan jo opittu varautumaan siihen että koiran tassut ja omat kengät on pissassa -koiran tassuille on mukana rätti sekä kuivauspyyhe, ja omat crocsit vaihtuvat hytin ovella villasukkiin. Nuo pissat kannelta toki pestään pois, mutta moppi on pissavedessä eikä kovin puhdas, joten se auttaa rajallisesti. Eilen myös nähtiin yksi koiraparka jolta pääsi kunnon jännäpissa tuohon käytävälle, tarina ei kerro siivosiko sitä kukaan pois.

Santa Cruz de Tenerife jää taa (bongaa meidän Caddy!)
KoillisTeneriffaa
Koirakansi: osa koirista matkustaa täällä koko matkan, loput käyvät vessassa ja ulkoilemassa. Koiramäärä vaihtelee muutamasta kerrallaan yli kymmeneen.

Remu nukkuu hytissä ihan tyytyväisenä, joskin yöllä jäivät unet tosi vähiin kun koiranhaukuntaa kuului vähän väliä ja niihin piti tietenkin osan meistä aina vastata. Pidän Remun ruoka-annokset laivalla tosi pieninä jotta ei tarvitse kannella kuin käydä pissalla, yksi päivä menee hyvin miniannoksillakin. Kannella pärjättiin nyt aika hyvin muiden seassa, joskin katseltiin hetket jolloin paikalla oli vähän vähemmän koiria.

Tiistaiaamuna ollaan Huelvan satamassa, toivottavasti aamulla, ja heti koiran lenkityksen, aamupalan ja autonpesun jälkeen lähdetään ajamaan 750km Sevillan ja Madridin ohi Sigüenzaan. Ainakin viimeksi kun auto oli kannella niinkuin nyt, se oli ihan suolan peitossa perillä.

Alla vielä pakollinen auringonlasku-kuvakavalkadi, kaikki kuvat sunnuntai-illalta laivalta.

(tämä on kirjoiteltu laivalla 20.5. mutta netin puuttuessa sen julkaisu vähän viivästyi)

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Merelle, kohti mannerta”

Vastaa