Yhteenvetoa matkasta Gomeralta Suomeen

8 päivän matka Gomeralta Suomeen maata (ja meriä) pitkin päättyi tasan viikko sitten, ja nyt ollaan täällä miljoonan hyttysten keskellä.

Teen taas vähän yhteenvetoa tämänkertaisesta matkasta. Matkalla oltiin yhteensä 8 päivää: Teneriffalle siirryttyämme oltiin laivalla 38h, sitten autossa 5 päivää ja vielä Saksasta Suomeen laivassa 30h. Ajomatkan eka yö oltiin Espanjassa (Sigüenza), toka ja kolmas Ranskassa (Monguilhem ja Briare) ja neljäs Hollannissa (Nederweert).

Kilometrejä auton mittariin tuli yhteensä 3500km, mukaanlukien ajot Kanarialla ja Suomessa.

Majoitukset maksoivat järjestyksessä 55e+74e+54e+78e, kaikki sisältäen aamupalat. Ok, huomioiden että omaa tyhmyyttämme varattiin ne kaikki uudestaan vain reilu viikko ennen lähtöä… Laivamatkat maksoivat n. 400e kumpikin koko porukalta; Kanarialta Espanjaan saadaan residenssi-alennus -75%, ja tuo hinta sisältää myös ruuat. Saksasta Suomeen ostettiin liput black fridaystä puoleen hintaan, mutta superkalliit ruuat tulivat vielä hinnan päälle. Hintaan kuului kummallakin laivalla 2hlö +koira halvimmassa lemmikkihytissä sekä auto.

Dieseliin laitettiin yhteensä 324e, mutta sillä ajeltiin vielä Suomessakin tovi.

Diesel oli reilusti halvinta Teneriffalla, alla hinnat meidän tankkauksista.

Tenerife: 1,269e/l, 50,60l =63,80e

Espanja Sigüenza: 1,58e/l, 54,51l =86,62e

Ranska Confolens: 1,67e/l, 52,33l =87,86e

Belgia (jossain päin..) 1,705e/l, 50,18l =85,56e.

Muita isompia kuluja ei ollut, syötiin suht vaatimattomasti ja ymmärrettiin tällä kertaa ostaa matkankestävät ruokaostokset Suomeen Espanjasta, Suomen hintoja ehti kauhistella tarpeeksi tuoreruokien kanssa.

Yöpaikoista ja matkoista lisää omissa postauksissaan:

Merelle, kohti mannerta – Pieni Talo Gomeralla

Mantereella: Huelvasta Siguenzaan – Pieni Talo Gomeralla

Ajopäivä 2: Pyreneiden vuoriston yli Ranskaan – Pieni Talo Gomeralla

Ajopäivä 3: Ranskaa – Pieni Talo Gomeralla

Ajopäivä 4: Ranska-Belgia-Hollanti – Pieni Talo Gomeralla

Ajopäivä 5 ja viimeinen, Hollannista Travemündeen – Pieni Talo Gomeralla

Merellä: Finnlines Finnmaid Travemünde-Vuosaari – Pieni Talo Gomeralla

Nyt elellään Suomessa vielä melkein 3kk. Laivaliput Kanarialle on varattu 6.9, elokuun lopulle siis pitää jossain vaiheessa alkaa suunnitella matkaa Euroopan halki etelään. Nyt ajotahti oli sen verran tiivis ettei paljon ehditty leikkiä turistia, hiukan rennompi matka on tavoitteena syksylle.

Gomeralla meitä odottaa sama vuokra-asunto, tosin toivotaan että kesän aikana meidän Suomen hevostila löytäisi uuden omistajan ja päästäisiin siten paremmin toteuttamaan suunnitelmia Gomeralla, sikälimikäli se vielä on mitenkään mahdollista.

Tilasta saa vinkata eteenpäin! Toistaiseksi löytyy osoitteesta Myydään Maatila, Yli 5 huonetta – Pirkkala, Ania, Hongistontie 126 – Etuovi.com t29337

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Yhteenvetoa matkasta Gomeralta Suomeen”

    1. Maksetaan ihan hurjan suurta vuokraa, varsinkin kämpän kokoon nähden. En sitä viitsi tähän enempää avata mutta kyllä, vuokra-asuntojen hinnat Kanarialla on lähteneet ihan lapasesta etenkin rantakaupungeissa.

Vastaa