Ajopäivä 3: Ranskaa

Torstaina oli luvassa 600km Ranskan halki pohjoiseen, aika-arvio reilu 7h.

Ranskassahan on tosi hyväkuntoiset ja nopeat moottoritiet, mutta aloimme pitää Ranskan osuuksista paljon enemmän kun aloimme välttää niitä. Moottoritiet ovat kalliita käyttää, niiden maisemat ovat paljon tylsempiä ja huolttikset ruuhkaisia ja kalliita. Kun laittaa naviin ”vältä tietulleja”, saa reitin jolla välillä päästellään suoraa tietä 90 tai110km/h , välillä maksullisten motareiden ilmaisosuuksia ja välillä mennään kylien läpi. Ajaa muuten saa yleensä ihan niin lujaa kun sielu sietää, nopeusrajoitukset on maalla suomalaisen takapuoleen sen verran reippaat. Välillä tosin on liikenneympyröitä ihan jatkuvalla syötöllä mutta reitti on niistä huolimatta ehdottomasti kivempi, ja reilusti halvempi. Aikaa oli aika-arviossa nyt 1h enemmän, 6h vs 7h.

Säät oli edelleen ihan mitä sattuu, välillä satoi vettä kaatamalla, välillä rakeita, pari kertaa taisi aurinkokin pilkistää.

Normaali piikkisuora 90km/h tie
…ja toinen

Vastaan tulee edelleen väärinpäin käännettyjä opastekylttejä kuten jo viime vuonnakin, liittyen protestiin Ranskan maatalouspolitiikkaa vastaan, ja nyt oli lisäksi nopeuskameroita peitetty renkailla.

Briareen perillepääsy oli iloinen yllätys -kun majoituksia varattiin uudestaan pienten sekaannusten takia, en hahmottanut että tämä majoitus oli Loiren laaksossa ihan lähellä itse jokea. Erittäin mieluinen sijainti! Myös majoitus itsessään oli aivan huippu! Marie-Claire la Grillade oli siisti, valtavan hienosti sisustettu paikka tosi hyvällä paikalla. Ei mitään valittamista vaikka kuinka miettisi. Tänne voisi todella tulla uudestaankin! Hinta erittäin hyvällä aamupalalla reilun 50e/yö.

Illalla syötiin samaisen majapaikan alakerrassa couscous-illallinen. Menua ei ollut, tarjolla oli tasan yksi ruoka (josta tosin sai kasvisversionkin) mutta se oli hyvä ja erittäin runsas.

Loire-joki

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

5 comments on “Ajopäivä 3: Ranskaa”

    1. Minulla alkaa olla mielikuva että Ranskalaiset on aika kovia protestoimaan, ja vieläpä niin että tulevat huomatuksikin 🙂

  1. Mukava kuulla, että saitte hyviä kokemuksia Ranskasta. Ranska on meidän suosikkikohde ollut yli 20v ajan, pari kertaa vuodessa siellä vietämme lomaa.

    1. Juu kyllä tuo Ranska alkaa olla joka reissulla kivempi. Kielestä kun vielä ymmärtäisi jotakin 🙂

Vastaa