Ajopäivä 4: Ranska-Belgia-Hollanti

Aamulla herättiin Briaressa lämpimään auringonpaisteeseen -ensimmäinen kerta tällä reissulla. Tosin se kyllä hälveni päivän mittaan eikä sortseja tarvittu tänäänkään. Aamupalan jälkeen lähdettiin ajamaan, edessä 600km Ranskasta Belgian läpi Hollantiin. Loiren laaksohan tunnetaan linnoistaan joita on joka nurkalla, joten edes yhtä ihan matkan varrella olevaa koitettiin vähän kurkkia. Jos sellaiseen maksaisi sisään pitäisi aikaa olla käytettävänä paljon enemmän, ne ovat ihan valtavia kooltaan. Ikäväkyllä ympärillä on yleensä sellaiset muurit että sisään maksamatta ei näe mitään, ja niin nytkin. Matka siis jatkui siitä sujuvasti. Ns. rauniolinnoja ei tuolla taida juuri olla -tai ei ainakaan olla niitä löydetty.

Ranskasta siirryttiin Belgiaan ja ajettiin suht sujuvasti sen läpi Hollannin puolelle yöksi. Belgiassa jouduttiin ikävän isolle tielle, eikä siltä enää löytynyt järkevän mittaista reittiä pienempiä teitä pitkin. Belgiassa kun ei ole tietulleja, navin ”vältä tietulleja”- asetuksella ei siellä ole merkitystä, ja jos laittaa naviin ”vältä valtateitä”, tulee matkasta tosi pitkä. Olisi siis pitänyt hoksata etukäteen vähän suunnitella reittiä paremmin. Nyt oli maisemat aika tylsiä, niin taitaa käydä joka maassa jos ajaa pitkin motaria.

Chateau de la Buissieren muurit, tämän lähemmäs ei päästy
Belgiaa motarin varrelta

Hollantiin päädyttiin vasta iltasella ja vettä satoi ihan täysiä koko ajan. Oli tainnut sataa jo jonkin aikaa, päätellen veden peitossa olleista pelloista. Ajettiin Nederweertiin yöksi. Kun majoituksia varattiin uudestaan vähän viime tipassa, oli tarjolla sekä Hollannin että Saksan sopivilta huudeilta vain halpishotelleja huonoilla arvioinneilla hintaan 70-80e/yö. Siksi napattiin samasta hintaluokasta vähän syrjemmältä ns. kotimajoitus. Majoitus oli huone ison omakotitalon yläkerrassa, asuinalueella kanavan rannassa. Huone oli oikein siisti ja kiva, joskin kylmä niinkuin kaikki muutkin tällä reissulla, ja talo oli persoonallinen taiteilijan koti. Vuokrattavia huoneita oli kaksi, ja ikäväkyllä toisen huoneen asukkaat kotiutuivat yhden-kahden välillä yöllä, eivätkä nähneet asiakseen yrittää olla hiljaa… Muuten majoitus oli hyvä, ja aamupalaan panostettiin ihan tosissaan.

Tämä olikin viimeinen majoitus tälle reissulle, seuraava on taas merellä, nyt Finnlinesin kyydissä.

Hollanti ja kummallinen kaistajako

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Ajopäivä 4: Ranska-Belgia-Hollanti”

  1. Itse kun ei Loiren laakossa ole koskaan käynyt, niin ei ole minkäänlasita käsitystä noiden linnojen sisäänpääsymaksuista – paljonko ne ovat? No kyllähän muurienkin takaa jonkinlaisen kuvan saa. Millaisiakohan nuo linnat ovat, onko niissä tarkoitus esitellä linnan historiaa vai toimivatko eri aihepiirien esittelytiloina?

    1. Reilun kympin tms vaikuttaa yleensä olevan. Ei siis niin paha, mutta kyllä sitten haluaisi ehtiä rauhassa katselemaan. Linnan historiaa ja ulkoasun sekä sisustuksen ihastelua taitaa olla suurin osa, ne on entisöity /pidetty kunnossa tosi hienosti.

Vastaa