Merellä: Finnlines Finnmaid Travemünde-Vuosaari

Etukäteen minulla oli melko negatiivinen mielikuva Finnlinesista. Edellinen kokemus oli lyhyemmästä matkasta Malmöstä Travemündeen jolloin ilmastointi oli jumissa ja puhalsi täysiä jääkylmää koko matkan, ja tämänkin matkan etukäteissäätö oli aika hankalaa. Matkat Saksasta Suomeen tai päinvastoin ovat niin jäätävän hintaisia, että tähän asti niistä on vain haaveiltu. Auton kanssa kahden hengen matka koirahytissä taitaa olla yhteen suuntaan normaalisti jo yli 800e/suunta, mutta nyt black fridaysta saatiin matka puoleen hintaan. Ruokapaketti maksoi 79e/hlö tähän lisäksi, joten ei sitä heti ostettu oheen. Aika pitkään asiaa pyöriteltyämme laskettiin ettei paljon halvemmalla pääse jos laivalta ostaisi vain osan ruuista joten irvistellen tilattiin paketit kuitenkin. Tätähän ei jälkikäteen voi tehdä netistä vaan pitää ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Sieltä minulle lähetettiin maksulinkki joka oli voimassa tunnin. Haastavaa oli saada aikataulu osumaan niin että huomaisin viestin heti kun se saapuu, ja kun tämä onnistui, linkki ei toiminut. Lopulta sain luvan maksaa ruuat laskulla. Jotenkin vain ei tuntunut kovin nykyaikaiselle tuo säätö, ja vaati useamman yhteydenoton yksi ruokatilaus, vaikka siitä maksaa itsensä kipeäksi.

Satamaan saapuessa ensimmäinen yllätys oli check-innin helppous, vain nopea pysähdys kojulla josta sai jo myös hyttiavaimet. Autojonon vieressä oli myös koirille jätetty heinikkoalue vessaksi, mitä ei ole ollut aiemmin missään satamassa. Laivaan oli helppo saapua koiran kanssa kun tiedettiin hytin numero jo valmiiksi. Hytti oli aika samanlainen kuin ne ovat aina, mutta verrattuna aiempiin laivoihin vessa ja suihkutila oli isompi, ja iso plussa oli kaappitila tavaroille.

Koirakansi on tosi rauhallinen verrattuna Espanjan laivoihin, pääosin siksi ettei kukaan matkusta siellä koko matkaa koirineen. Koirien vessa on myös Finnlinesilla vähän ongelmallinen, vessana on hiekkalaatikko, mutta taitaa haista sen verran etteivät koirat mene sinne. Eli täälläkin tarpeet tehdään pääosin kannelle. Fred Olsenilla siivous on ratkaistu mopilla joka on yleensä aika pissainen, Finnlinesilla siivousta varten on letku. Se voisi toimiakin jos kansi viettäisi kohti viemäriä, mutta jos kaivo on se korkein kohta, letkusiivouskin toimii vähän huonosti.

79e ateriapaketin hintaan kuuluu brunssi, joka kuuluu syödä kaksi kertaa: ensin aamupalana klo 9.30 aikaan ja toisen kerran aamuruokana ennen yhtä. Tässä välissä valikoimaan lisätään lämpimiä ruokia. Illallinen on klo 18-20, ja maihin saavuttaessa aamulla on vielä normaali meriaamiainen. Brunssin aamupalaosio oli ihan hyvä ja riittävän monipuolinen, joskaan ei ihan samaa mallia kuin ruotsinlaivojen aamupalat. Itse otin aamupalalla vähemmän tuotteita kuin yleensä seisovasta pöydästä, ja jätin lämpimät ruuat ja jälkiruuat toiselle kierrokselle. Kasvissyöjälle tarjolla oli aika vaatimaton tarjonta lämpimiä ruokia (lähinnä muutama kasvispyörykkä ja perunoita), mutta eipä tuossa välissä ehtinyt nälkäkään tulla. Hauska yllätys oli brunssille tullessa kuoharilasi joka oli ovella tarjolla. Ja se oli jopa harvinaisen makeaa ja ihan hyvää.

Laivamatka kesti 30h ja meni ihan leppoisasti -jos hinta olisi tosi paljon halvempi, tämän voisi ottaa vaikka tavaksi 🙂 Tai voishan näitä kai toistekin katsella black fridaysta.

koira laivalla

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Merellä: Finnlines Finnmaid Travemünde-Vuosaari”

  1. On tosiaan totta, ei tuo nyt aivan edullinen ole. Omaan korvaan kuulostaa silti kuitenkin kovin kätevältä. Täytyy tosiaan koittaa, jos saisi noita lippuja tarjouksesta – puoleen hintaan kuulostaa mainiolta diililtä!

    1. Kätevä se kyllä on, ja ilman koiraa tai muina vuodenaikoina kuin keväällä /syksyllä voi varmaan päästä halvemmallakin.

Vastaa