Mantereella: Huelvasta Siguenzaan

Matkatekstit tulevat nyt Tiistai-aamuna oltiin Huelvan satamassa yllättäen ajoissa eli seiskalta, ja suht sujuvasti päästiin uloskin puoli kasin aikaan. Siitä ajettiin ensin koiran vessatauolle, sitten etsimään aamupalaa ja pesemään suolainen auto. Käsinpesuautomaatit on kyllä käteviä -syötä euro ja pese pesurilla saippualla auto, syötä toinen euro ja huuhtele. Vahaus jätettiin nyt välistä. Näiden stoppien jälkeen alkoi 750km ajomatka kohti Sigüenzaa.

Ajettiin nyt Sevillan ohi niin päästiin suurin osa matkasta meille uutta reittiä, ja se kannatti. Oletin että taas katsellaan kuivaa ja tasaista Andaluciaa, mutta melkein heti Sevillasta kohti sisämaata ajaessa alkoikin tosi kaunis, kumpareinen maisema.

Matkalla pidettiin pari välipala/vessataukoa, ja koira lenkitettiin extempore lähellä reittiä olleen Belvis de Monroy-linnan pihalla. Linnan piha oli suljettu, mutta ympäristö oli hieno, ja pieni kylä ympärillä varsin hieno vanhoine rakennuksineen ja tosi kapeine katuineen.

Tämän jälkeen matka jatkui kohti Madridia ja riittävän etäältä sen ohi -selvittiin lähes ilman ruuhkia, ja sieltä edelleen pohjoiseen. Ajomatkalla näkyi melkoisia sateita, mutta isommat myräkät onneksi menivät ohi. Perillä oltiin kuuden aikaan illalla. Siguenza osoittautui ihan valtavan hienoksi pikkukaupungiksi, kauniita vanhoja rakennuksia ja kujia, ja hienot maisemat kauas. Tämä on myös turistikohde, joskin nyt kauden ulkopuolella oli lähes kaikki monista ravintoloista kiinni, talvikausihan on jo ohi ja kesäkausi alkanee vasta kohta. ”Keskuspuistossa” oli useampi iso terassiravintola jotka olivat nytkin auki, mutta jäi menemättä kun vettä satoi, välillä jyrisikin, ja lämmintä oli reilusti alle 10 astetta… komeaa olisi ollut olla tuolla toisenlaisella kelillä.

Onneksi kuitenkin koira piti lenkittää joten kelistä huolimatta tuli kierreltyä keskustaa ja tsekattua myös paikallinen vanha linna, joka nykyään on 4* hotelli. Löydettiin myös paikallinen ravintola Bar Raton (=rotta), jossa oli ihan superhyvät hamppariateriat, ja halvatkin vielä. Myös meidän hotelli Hotel Laberinto oli ihan hyvä. Sisäänkirjautuminen oli mainio: saavuin paikalle, respan herrasmies varmisti että kyseessä oli huone kahdelle ja antoi avaimen. Seisoin hölmistyneenä havaiten ettei jatkoa seurannutkaan, ja kysyin aamupalasta. Herrasmies kysyi aikatoiveen ja sillä selvä. Helppoa, nopeaa ja yksinkertaista 🙂 Myös aamupala oli oikein ok, simppeli ja riittävä. Täälläpäin ei seisovia pöytiä ole ainakaan pikkuhotelleissa vaan murkinat tuodaan suoraan omaan pöytään: paahdettua leipää, voita, marmeladia, ehkä juustoa ja/tai kinkkua, makeita leivonnaisia, mehu ja kahvi. Huone oli ok ja jopa lämmitettävissä. Respassa haisi aikalailla homeelle mutta huone oli onneksi ok, kunhan piti vessan oven kiinni 😀 Hinta oli reilun 50e aamupaloineen, hinta-laatusuhde ihan ok.

Oikein kiva visiitti säästä huolimatta, keskiviikkona matka jatkuikin kohti Pyreneiden vuoristoa ja niiden yli Ranskaan.

Sigüenza

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Mantereella: Huelvasta Siguenzaan”

  1. Siguenza tosiaan kuulostaa ja näyttää kivalta pikkukaupungilta. Muutenkin näytti matkan varrella olevan kivoja paikkoja. Vaikka matka olikin varsin pitkä, niin näköjään ehditte pysähtymäänkin ja muutenkin maisemia ihailemaan. Pyreneet kiinnostavat, se on Euroopan vuoristo, jossa en ole käynyt vielä patikoimassa.

Vastaa